Misjonerende muslimer

…så har jeg endelig møtt dem: Unge muslimer som ønsker å drive misjon overfor nordmenn. Traff dem på nå på lørdag. Det tok sin tid! De fleste jeg har møtt hittil har primært snakket om «dialog» med andre religioner, og har ikke hatt noe sterkt ønske om at ikke-muslimer skal bli muslimer. Jeg har ofte hørt at muslimer først og fremst skal drive pr for islam ved å være eksemplariske mennesker, slik at andre kan forstå hva for en flott religion islam er. Det hørte jeg nylig fra en student på Blindern.

– Vet du Olav – vi må fikse opp ting i oss selv først. Ordne opp i livene våre. Fikse ting i de muslimske land. Bli de gode menneskene Allah vil at vi skal være. Da vil folk kanskje se at islam er sannheten. Før det har vi ikke noe med å be andre om å bli muslimer, sa han.

———–

Men altså: Nå har jeg også møtt noen som ønsker at andre skal bli muslimer, fordi de mener at ikke-muslimer ikke kommer til Paradis.

– Det ville jo vært egoistisk ikke sant – å ikke fortelle folk om Sannheten? Når jeg vet hva som er sant. Da må jeg jo dele det med andre, sa en av dem engasjert til meg.

Jeg har selv vokst opp som misjonærbarn, så den slags utsagn kjenner jeg veldig godt til. Per i dag er jeg ikke nok ikke av den misjonerende typen, selv om jeg fortsatt er kristen. Men jeg har nok et mer positivt syn på misjon enn mange andre, og vet at misjon kan gjøres med respekt for annerledes troende. (selv om det selvfølgelig også finnes mange eksempler på dårlig misjon)

————

Men et spørsmål til dere ikke-muslimske lesere: Hvilke følelser får dere når dere leser om muslimer som misjonerer? Er det greit, siden vi lever i et land med religionsfrihet? Eller er det lettere å akseptere at kristne driver misjon enn at muslimer gjør det? Eller er misjon galt uansett?

14 kommentar to “Misjonerende muslimer”

 1. Einar Næss Jensen Says:

  Misjonering er like ille uansett hvem man måtte misjonere for. Paven, «Gud» eller fandens oldemor.

 2. Beate Says:

  Jeg har ikke problemer med at folk misjonerer enten det er for politikk, religion eller hva det måtte være. Om jeg opplever det som et positivt eller negativt møte har helt med hvordan det skjer å gjøre, og fallhøyden er ekstremt stor.

 3. Arne Reidar Hæåk Says:

  Eg meiner det er sjølvsagt at alle skal ha rett til å misjonera.

  Elles hadde du eit svært bra lesarinnlegg i Vårt Land i dag. Eg skreiv sjølv masteroppgåve om muslimske elevar i vidaregåande skule, som eg leverte for eitt år sidan, og det som var svært tydeleg, var kor samansett og mangfaldig den gruppa me kallar muslimar er.

 4. RB Says:

  Burde de ikke heller misjonere i de muslimske landene? Såvidt jeg kan skjønne så er mange muslimer i dag ikke spesielt gode på sin egen religion, men går mere etter kulturelt betingede oppfatninger av Koranen og blir «bestemt» over av såkalt lærde som utnytter dette!

  Og er det ikke nærmest forbudt å misjonere da? Jeg mener at noen sa noe om at Koranen hadde regler på dette?

 5. Murmeluppa Says:

  Vi har flere dawa organisasjoner, både for muslimer og ikke-muslimer… -blant annet en dawa streamtv-kanal: http://streaming.visionip.tv/PeaceTV
  Den er både for muslimer og ikke-muslimer.

  Det er ikke forbudt å spre kunnskap om Islam, vi blir pålagt å gjøre det. Det som er, er at vi ikke skal tvinge noen til å lytte…

  • muslimprosjektet Says:

   Skal sjekke ut den kanalen! Interessant for meg å se hva de sier om islam der 🙂

   • Murmeluppa Says:

    Det er mye gjentakelser og repriser der 😉 Jeg anbefaler spesielt programmene yusuf estes har. Dr. Naik kan være litt vanskelig å forstå, han snakker veldig fort og veldig indisk-engelsk, jeg er ikke sikker alltid, på om jeg forstår eller deler syn med ham..men nnoen ganger tror jeg at jeg misoppfatter det han sier, rett og slett. De addresserer også ekstreme muslimer, noe jeg synes er veldig bra! Som streamtv har de muligheten til å nå ut til mange, og jeg håper deres arbeid for fred vil gi ekstreme tolkninger sterk konkurranse, slik at oppslutningen rundt de ekstreme faktisk forsvinner… Se også denne: http://www.youtube.com/watch?v=FcPvXFH_yqg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: