Sier nei til både karikaturer og flaggbrenning

Karikatur-saken har igjen skapt sterke følelser. Dagbladet hadde på onsdag en karikatur av profeten Muhammed på forsiden, der han ble fremstilt som en gris. Anledningen var at en eller annen fyr hadde lenket til denne tegningen fra facebook-siden til PST.

Det «offisielle islam» i Norge har valgt å forholde seg nøkternt til dette. Ingen moskeer har oppfordret til å demonstrere. Etter hva jeg har hørt skal Islamsk Råd ha anbefalt moskeene å avstå fra slike markeringer, av frykt for at det skal komme ut av kontroll. Men mange muslimske enkeltpersoner har reagert sterkt.

———-

Mitt inntrykk er at det spesielt er de unge som reagerer på dette. Facebook-gruppa «VIS AVSKY MOT KARIKATURENE AV VÅR PROFET MUHAMMAD!» er i skrivende stund oppe i 1571 medlemmer. På fredag planlegger de å arrangere en stor demonstrasjon, som de håper skal bli en av de største demonstrasjonene i Norge noensinne, og som de sterkt ønsker skal foregå uten vold.

———-

Jeg har fulgt aktiviteten i denne gruppa i noen dager nå, og har sett en interessant utvikling. Gruppa ble grunnlagt av en ung muslim som uttrykker seg i sterke ordelag, og som uttrykker sympati for jihaden han mener foregår i Afghanistan, Tsjetsjenia, Somalia og Palestina. Slik ble gruppa presentert:

«Har de glemt al-Mu’tasim? Som sendte en hel hær til angrep på Europeerne, fordi de hadde revet av klærne til EN muslimsk kvinne! Og RASULULLAH HÅNES på de verste måter, mens INGEN HÆR utløses for HAM!»

Det første profilbildet til gruppa var av et brennende norsk flagg. Men det ble ikke værende lenge. Omtrent alle som meldte seg inn i gruppa oppfordret admin til å fjerne bildet. Et av medlemmene skrev dette:

«Jeg er norsk og stolt av landet mitt. Samtidig er jeg muslim og stolt av det. Hvorfor har administrator brukt dette bildet som bare sårer mine og mange andre muslimers følelser? Er du ute etter å skape splittelse blant oss? Jeg ble invitert hit av noen venner og fikk sjokk da jeg så bildet. Jeg ber deg om å fjerne det».

Etter hvert ble presset så stort at bildet ble endret. Retorikken ble tonet ned, og fokuset er nå på at dette skal bli en konstruktiv demonstrasjon som skal foregå helt uten vold, og gruppa blir presentert slik: «Husk at dette skal være en fredelig demonstrasjon. Der vi skal vise at vi er imot karikaturene av vår kjære Profet (SAW) men vi skal vise det på en fredelig og respektfull måte. Ikke glem det, kjære brødre og søstre.»

———-

Jeg tolker dette slik: Mange unge muslimer i Norge tar sterk avstand fra karikaturene av profeten Muhammed, særlig når de får det presset opp i trynet slik de gjorde med Dagbladets forside. Men de tar også sterk avstand fra brenning av norske flagg. Noe som betyr at de forsøker å kombinere lojalitet til islam og profeten Muhammed med lojalitet til Norge.

Det er min tolkning. Hva mener dere lesere?

41 kommentar to “Sier nei til både karikaturer og flaggbrenning”

 1. Ikke Muslim Says:

  Vel, uten at jeg skal si så veldig mye, så var det veldig unødvendig av Dagbladet å publisere den tegningen. Det skal ikke så mye til for å forstå at det eneste formålet med å publisere tegningen var akutt behov for oppmerksomhet. Avisa sliter visstnok med dårlige salgstall, og her forsøker man å skape fjell ut av mus.

  Håper inderlig at muslimer flest boikotter avisa totalt. Skal ihvertfall ikke kjøpe dagbladet lenger selv.

 2. Svein Says:

  Jeg tror du har rett, det er slike holdninger jeg møter på jobben. (Norskopplæring for innvandrere).

 3. BHalland Says:

  Sendte en hel hær mot europeerne fordi en kvinne hadde fått klærne revet av? Hvordan skal da vi europeere reagere på alle de overfallsvoldtektene som begås av muslimer mot europeiske kvinner?

  • Arne Reidar Hæåk Says:

   Me får ofte eit overforenkla bilete av dette problemet. Dei einaste opplysningane det blir fokusert på, er at desse mennene er innvandrarar og muslimar.

   For det første er det i islam eit klart forbod mot valdtekt. Ingen muslimske lærde vil forsvare overfallsvaldtekter.

   For det andre er det heilt sikkert mange andre bakenforliggjande faktorar som store psykiske problem, sosiale problem og manglande kulturforståing som er mykje viktigare enn at personane har muslimsk bakgrunn. Eg er ikkje ute etter å forsvare valdtekstmenn, men det er ikkje rett å knytte handlingane deira til islam like lite som etnisk norske menn som utfører valdtekt skal kallast kristne eller humanetikarar for den saks skuld.

   • BHalland Says:

    Jeg reagerte først og fremst på den skrikende mangelen på gjensidighet og selvinnsikt i presentasjonen til gruppa. De syntes det var så gildt at det ble sendt en hel hær fordi en muslimsk kvinne mistet klærne, samtidig som de selv voldtar vantro kvinner over en lav sko.

    Jeg vet ikke hvor du tar det fra når du sier at det er et klart forbud mot voldtekt i islam. Muhammed selv (han som vi ikke kan tegne) brukte jo massakrer og voldtekt av vantro som krigsvåpen. Hans oppførsel er jo det ideale for muslimer, slik den blinde avgudsdyrkelsen av hans person beviser. Dermed mener jeg det stikk motsatte av deg – disse handlingene knytter jeg direkte til islam. Det er da heller ingen andre grupper av innvandrere i Norge som oppfører seg på den måten.

   • Spaceman Spiff Says:

    Klart forbud mot voldtekt?

    Jasså…. Gjelder det vantro kvinner også?? Jeg har nemlig et par historier om Muhammed på lager….

 4. Tintin Says:

  Jeg er tildels uenig med deg. Dagbladet laget en stor sak av en ikke-sak, og det kunne de etter min mening lat være. Men når de engang valgte å lage en sak ut av det, så var det etter min oppfatning viktig å publisere tegningen. Det er fortsatt den enkelte redaktør som bestemmer hva som skal trykkes i en avis, og ikke noens hellige bok.

  Det står mye om ikke-muslimer i koranen, som kan oppfattes som krenkende, ber vi av den grunn om å få dette fjernet? Og ville dette ønsket i tilfelle bli etterkommet? Siden vi er så opptatt av å læ være å krenke, så er vel kanskje dette også et legitimt krav som bør etterkommes?

  Det blir påstått av 1,5 milliarder mennesker krenkes av disse tegningene. Om jeg ikke husker feil, hadde magazinet på den tiden ca 4000 lesere. Jeg betrakter meg selv som godt orientert i det norske medielandskapet, men magazinet hørte jeg først om da bråket braket løs. Jeg syns det er en smule merkelig at muslimer i Pakistan følte seg krenket over bilder i en avis jeg ikke hadde hørt om engang, og ikke ante jeg at den solgte så godt i muslimske land…

  Hvem har hovedskylden for at så mange mennesker påstår seg krenket? De som har trykket tegningene, eller muslimene som sørger for at de blir spredt til andre muslimer i hele verden?

  På det muslimske forumet desi.no, har linken til Dagbladforsiden ligget ute i snart en uke, og det ser ikke ut til at noen har til hensikt å sensurere den bort. Om man påberoper seg krenkelse, hvorfor velger man da å dele linken med sine andre trosfeller? Fordi man ønkser å hisse til konflikt?
  http://www.desi.no/forum/forum_posts.asp?TID=4336&title=rasulallah-blir-krenket-igjen-foran-vre-yne

  Å la sinte, krenkende mennesker bestemme hvor grensen, for hva som kan sies og trykkes, skal gå, gjøre at vi stilletiende godtar at det utvikler seg slik som Mina Ghabel beskriver i «The Norwegian Dream»: «Da jeg nylig gjorde research til en sak om ei jente som sensurerte seg selv i en skoleoppgave om islam av frykt for å få juling av muslimske medelever, ønsket ingen lærere å stille opp. Flere nikket gjenkjennende til historien, men de ønsket ikke å si det på radio. «Vil ikke helle bensin på Frp-bålet,» var det en som sa»
  http://www.dagbladet.no/2009/10/02/kultur/debatt/integrering/innvandring/8396926/

  Mitt inntrykk er at mange muslimer bruker disse tegningene for alt det er verdt, som «bevis» på at alle er i mot dem, at vesten undertrykker, hetser og forfølger dem for sin tro. Det er nesten så jeg lurer på om man skårer ekstrapoeng for lidelsen man visstnok må gjennomgå for å være muslim.

  @ Olav

  Om jeg hadde vært deg, så hadde jeg nok avventet med å konkludere hvorvidt lojaliteten ligger hos det norske eller islam, eller om den lar seg kombinere. Det er mulig svaret blir noe helt annen på slutten av uka…

 5. Ikke Muslim Says:

  Her er det tydeligvis få muslimer som forsøker å hisse opp den store massen. Enkelte av dem har sågar kriminelt rulleblad. Slik behandles ofte ikke-arabiske muslimer og andre gjestearbeidere i Saudi Arabia;

  http://www.arabnews.com/?page=1&section=0&article=61865&d=10&m=4&y=2005

  » The Indonesian Embassy in Riyadh has been receiving nearly 10 complaints every day from maids, while the Indonesian Consulate in Jeddah has been handling some five to seven complaints a day.»

  http://www.abs-cbnnews.com/world/01/12/09/indonesian-maid-tortured-saudi-employer-rights-group

  Har man noensinne hørt om slike tilfeller i Norge? Vi innvandrere har det langt fra så fælt i Norge, som enkelte muslimer her påstår. Når skal disse rettskafne muslimene demonstrere mot dette? Det er kanskje ikke så viktig som å demonstrere for æren til en død person?

 6. Jan I. Says:

  Jeg synes det er rart at de engasjerer seg voldsomt i denne saken når de har så mange andre problemer de kunne tatt tak i. Hvorfor hørte vi ikke et ord fra de lovlydige muslimene etter opprullingen av taxiskandalen? Hvorfor er det ingen i det muslimske miljøet som reagerer på at de er overrepresentert i voldtekt og voldssaker? Hvorfor ble det ikke ytret et ord da homsene ble trakassert på Grønland? Hvorfor ble det ikke protestert mot grusomhetene, æresdrapene og kjønnslemlestelsen som skjer i Allahs navn? At den som tier samtykker kan virke som en skremmende men troverdig forklaring.

 7. Christian Says:

  Hvorfor er det krenkende overfor muslimer å lage en karikatur som utleverer profeten Muhammeds mørkeste side?

  I følge flere skriftsteder i muslimenes religiøse skrifter, hadde profeten Muhammed sex med en ni år gammel pike, da han var omlag femti år gammel.

  Profeten Muhammed var altså det vi her i landet ville kalt en pervers gammel gris.

  Karikaturtegningen av profeten Muhammed som en gris, er dermed saklig begrunnet i profetens egen livsførsel.

 8. Gunnar Says:

  Det er helt riktig å trykke karikaturene, og hvis ikke muslimene liker det så får de flytte fra landet.

 9. cola Says:

  Skal vi si litt om Islam, og kristendom! Er de to så forskjellige, og hva er likt mellom dem?

  Det viktigste har de felles! Begge lærer om èn Skaper: Gud. I Islam blir Han kalt Allah, og i kristendom altså Gud. Men muslimer kaller Ham også Gud, og kristne – i arabiske land – Allah. Så navnet betyr mindre, og tro og handlinger mer!

  Både muslimer og kristne tror på Gud, på Dommens dag og på et liv etter dette livet. De tror at gode handlinger belønnes, og at dårlige handlinger straffes. Vi blir stilt til ansvarlige for det vi gjør!

  Og Gud er den endelige dommer.

  Kristne tror på sin åpenbaring, Bibelen. Og muslimene på sin, Koranen. – Som bekrefter det som står i Bibelen, og som, mener muslimene, renser og fornyer den.

  I essens tror de det samme, kristne og muslimer! Forskjellen er i detaljer.

  Fellesskap

  En muslim kan gifte seg med en kristen, for de to skal dele den grunnleggende tro. Ekteskapet kan bli samstemt. Og barna gis sanne verdier.

  – Mens en som favner flere guder (mushrik), eller en som er overbevist ateist (kafir) ikke kan ekte en muslim, på grunn av forskjellen mellom dem. Som inviterer til konflikt.

  Muslimer kan spise mat beredt av kristne.

  I tidligere islamsk historie levde muslimer og kristne sammen. De samarbeidet til samfunnets beste. Kirker, synagoger og moskèer var templer som alle skulle verne.

  For Koranen sier: Om ikke Gud lot mennesker forsvare seg mot hverandre ville klostre, kirker, synagoger og moskèer – der Guds navn stadig prises – så sannelig blitt ødelagt! (22,40)

  Samarbeid

  Hva med uenighetene mellom kristne og muslimer? Gud skal avklare dem på Dommens dag! Men selv den minste oppriktighet i tro og handling, både hos kristne og muslimer, skal Den dagen bli rettmessig belønnet.

  Koranen sier: De som tror (på Koranen), og de som følger jødisk tro, de kristne og sabèerne – ja, alle som tror på Gud og Den siste dagen og gjør det som er rett, skal få sin belønning fra Herren! De skal ikke frykte eller sørge. (2,62)

  Det løftet gjentar Koranen flere steder. Så i islam gjøres ‘frelsen’ med vidsyn og toleranse, avhengig av tre elementer: tro på den ène Gud, tro på Dommens dag, og rett handling i dette livet.

  Det burde kunne forene oss!

  Muslimer pålegges å si til kristne: Gud er vår Herre, og deres Herre! (…) Så la oss ikke strides! Gud skal føre oss sammen, hos Ham er reisen slutt. (42,15)

  Vi blir oppfordret til samarbeid! Og bør ta alvorlig på det.

  • RB Says:

   Nei, en muslimsk kvinne kan ikke gifte seg med en ikke-muslimsk mann! Dette har vært oppe ganske mange ganger her inne, så her er du på jordet!

   Det er vers og ikke minst holdninger i forbindelse med Koranen (og bibelen) jeg rett og slett ikke kan godta, men det ser ikke ut til å bry muslimer flest. For Koranen er loven og Allah har skrevet den. Og det er da problemene begynner å tårne seg opp….den kan misbrukes så til de grader!!!

   Og hva med de vantro?
   Her snakkes det hele tiden om tro, alle de andre som tror. Jeg tror hverken på Gud, Allah eller Buddah! Jeg tror vi står nevnt i ganske så andre ordlag enn det du viser til her.

   Men ellers så er det spennende å lese dette, det gir et litt mere nyansert bilde av koranen. Problemet er bare at hvem muslim har sett dette? For det er ikke til å komme fra at dette rett og slett ikke gjelder i de fleste muslimske land. Alt vi ser og hører fra disse landene viser det.

   HVordan kan vestlige muslimer, hvis virker som de bruker Koranen på en helt annen måte influere de som misbruker den?

 10. cola Says:

  Islam, EN ÅPEN TRO

  Islam er enestående sammenliknet med andre trosoppfatninger, ved at tidligere åpenbaringer er godtatt og respektert.
  Moses, Aron, David og Salomo (fred med dem) var alle profeter fra Gud. Jesus (fred med ham) var profet. Også andre religiøse personligheter har vært profeter.
  Koranen sier:
  “Vi har sendt profeter før deg (Muhammad). Om noen har Vi fortalt deres historie, mens Vi lot det være for andre. Ingen profet kom med et tegn uten at Gud ville det.” (40, 78)

  Islam lærer at alle folk og samfunn en gang har mottatt et sendebud fra Gud, som ga retningslinjer for et rettskaffent liv (10, 47).
  De som en gang har fått en åpenbaring, og likevel ikke er muslimer, skal godtas og respekteres.
  Og mer enn det. Tilhengere av andre religiøse oppfatninger som tror på Gud og Den siste dagen og gjør det som er rett,kan komme til Paradis.
  Koranen understreker flere steder denne siden ved Islam, som inkluderer, og ikke utestenger, andre. Dette skiller Islam fra mange andre religiøse oppfatninger, som hevder at bare de som tror på denne religionen kommer til Paradis, mens andre går til Helvete.
  Islam har et videre syn. Folk kan ha fått et budskap, og feiltolket eller endret på dette, som at profeten selv er blitt gjenstand for ‘gudsdyrking’, slik vi ser i f.eks. kristendommen. Religionen er brakt på avveier i forhold til hva den var ment å være, men har fortsatt tilknytning til det opprinnelige. Det gjør at f.eks. kristendom kan innbefattes i Islam. (Men Islam kan ikke innbefattes i kristendom.)

  Toleranse
  Koranen sier:
  “Blant dem som fikk en åpenbaring fra Gud, er ikke alle like. Noen er anstendige og rettskafne. De ber om natten, og leser fra Guds budskap. De bøyer seg for Ham.
  De tror på Gud og Den siste dagen. De gjør det som er rett og avviser alt galt. De oppmuntrer til gode handlinger.
  Disse (ikke-muslimer) er blant de rettferdige. Av det gode de gjør, skal intet bli avvist.
  For Gud vet hvem som frykter Ham.» (3, 113-115)
  Og videre:
  «De som tror (muslimer), jøder, kristne og sabeere, hver som tror på Gud og Den siste dagen og gjør det som er rett, får sin lønn høs Herren. De skal ikke frykte eller sørge.» (2, 62)

  Respekt for andres tro
  Islam forbyr muslimer å være hovmodige i forhold til andres tro, og å unnlate å vise respekt for deres religiøse steder.
  Koranen sier:
  «Tal ikke nedsettende om det de tror på i stedet for Gud…» (6, 108)

  Muslimer skal vise respekt for alle, også for dem som dyrker falske guder. For de er opriktige i sin tro, og idolene er helige for dem.
  For igjen å sitere fra Koranen:
  «Vi har gjort hvert folk tilfreds med sin handling (og tro). Når tiden kommer og de vender tilbake til Gud, vil Han la dem forstå det som er rett og galt (i troen).» (6, 108)
  Enhver tro kan ha grunnlag i virkeligheten. Tro og overbevisning – rett eller gal – gjenspeiler livserfaring og oppdragelse. Feilaktig tro kan være uttrykk for at den det gjelder, er fanget i en livssituasjon som han eller hun ikke klarer å løfte seg ut av.
  I tråd med det synet er også følgende uttalelse i Koranen:
  «Gud utsletter ikke et folk for dets skadelige handlinger så lenge folket ikke vet hva som er rett og galt. Folk skal dømmes ut fra nivået på sin kunnskap (om rett og galt), og Gud glemmemr ikke det de gjør.» (6, 131-132)
  De som bevisst gjør galt, blir straffet. Ja, Helvete er for dem. Mens Paradis er for slike som tror på Gud og på Dommens dag, og som gjør det som er rett.

  Rasjonell og humanistisk
  Islam lærer at et anstendig liv i ord og handling er den bestemmende faktor for belønning og straff i Det hinsidige, og at ingen særskilt religiøs tro eller gruppe har eneret på Paradis.
  Gud alene er Den endelige dommer.
  Det gjør Islam rasjonell og humanistisk i sin tilnærming til religiøs tenkning.

 11. bob petter Says:

  cola du skriver at en muslim kan gifte seg med en kristen,hva tror du skjer da.da er det vel offentelig hennrettelse av de begge.enste folk tenker på er vel hvem skal vi steine i dag tro,eller hvem skal dø en brutal død i dag tro,eller hvem skal vi henge for at de har vannæret en gud.hvor jævelig dumt det er,men det er et bevis på hvor uinteligente enkelte mennesker er i værden er.hår såre idioter.kom dere hjem.

 12. arne Says:

  bob petter, når ble du inteligent selv?

 13. SM Says:

  @Vel: La oss nå ikke synke til slikt lavmål. Dette gjelder flere samtlige av dere. Jeg vet at de fleste er lei av dialog og diskusjon, men straks diskusjonen ender i den retningen, som det er gjort ovenfor, rykker folk ut av diskusjonen, og da kommer man ihvertfall ingen vei.

  Forøvrig er jeg enig i at taxi-streikingen burde vært unngått, og ber til Gud om at demonstrasjone på Fredag skla skje fredelig, selv om jeg blir engstelig og fortvilet når jeg hører hvem som arrangerer det (Arfan Bhatti, og hans «gode venn Hamid». Jeg har diskutert dette med en muslimsk bror, og frarådet han til å oppmuntre til oppmøte. Jeg lyktes dessverre ikke, men ble litt tilfreds da jeg hørte at han selv ville anmelde enhver som ville lage bråk. Jeg håper bare det ikke er «words».

 14. argus Says:

  Olav: du sier:»Jeg har fulgt aktiviteten i denne gruppa i noen dager nå, og har sett en interessant utvikling. Gruppa ble grunnlagt av en ung muslim som uttrykker seg i sterke ordelag, og som uttrykker sympati for jihaden han mener foregår i Afghanistan, Tsjetsjenia, Somalia og Palestina.

  Er ikke dette et understement for Facebok-initiativet Arfan Bahtti?
  For det er Arfan Bhattis Facebokgruppe du la ut kommentar på i dag?

 15. cola Says:

  http://iloveallaah.blogspot.com/2009/10/seerah-project-muhammad-pbuh-characters_2826.html

  les hva Profeten Muhammad (fm) gjorde med sine fiender!

 16. tine Says:

  hehe, de er krenket…….
  Hva med oss? Vi er krenket av at de er krenket for alt. Reis hjem og la oss være her i Norden.
  tine

 17. muslimprosjektet Says:

  Til «Vel» og «Ole Petter»:
  Jeg slettet innleggene deres fordi de inneholdt personangrep. Det godtar jeg ikke på bloggen her.

  Ang. innlegget til Christian som Ole Petter støttet og som Vel reagerte på: Det er på grensen, men jeg lar det stå siden det ikke inneholder angrep mot konkrete personer her.

 18. Keru Says:

  Fin tolkning! Når Muslimprosjektet styrer båten så går det så bra, på veien til toleranse, forståelse, romslighet, innsikt, skjønn, samkjensle, ømhet, samkvem og fred.

 19. RB Says:

  Jeg må si at Imam Malana-hafiz Mehboob-ur-Rehman overasket med en særdeles positiv og fornuftig tenkemåte utifra det som står skrevet på Dagbladet. Er han en prototyp på Imamer, så er det håp… 🙂

  • muslimprosjektet Says:

   Hehe, gøy å høre deg si det RB! 🙂

  • Spaceman Spiff Says:

   Synes du han er en god prototyp når han vil at dagbladet skal beklage å ha trykket et bilde som illustrerer det Dagbladet mener er en nyhetssak og truer med at «dette kan bli værre enn i 2006»?

   Husk på at i 2006 var det imamer som dro fra Danmark til midtøsten for å fyre opp stemningen. Kanskje han ikke reiser selv for å se til at det blir værre enn i 2006, men nyheten er jo allerede spredd.

 20. Spaceman Spiff Says:

  «uttrykker sympati for jihaden han mener foregår i Afghanistan, Tsjetsjenia, Somalia og Palestina.»

  Ikke for jihaden i Nigeria, Thailand, Filippinene, Kashmir, India, Libanon, Balkan?? (Bombay veit du…)

 21. O. A. M. Says:

  Troende muslim sier i intervju med tv2 at han ikke annerkjenner de som representerer Islams Råd i Norge, som troende muslimer. Dette på grunn av at de tar avstand fra ulovlige demonstrasjoner.

  Det virker som om at flertallet av muslimene som demonstrerte, reagerte mot karrikaturene med et «hat og sinne», istedet for å være skuffet over dagbladet og lei seg for å ha blitt såret. Det er mange ungdom/voksne muslimer som overhodet ikke har reflektert over hva det egentlig er de reagerer på.

  Å komme med(min tolkning) «terrortrusler» mot Norge, det landet vi er en del av, grunnet sitt eget hat/sinne, som en reaksjon på å ha blitt såret følelsesmessig, er vel noe vi alle bør ta sterkt avstand fra, og reagere med «sinne».

  Når noen går over grensen på en slik måte, burde det helt klart være etterfulgt av en unskyldning.

 22. anonym Says:

  denne gangen var jeg mer skuffet en såret. jeg var ikke med i demonstrasjonstoget. jeg kommer nok sikkert ikke til å bry meg mer, annet en at jeg boikotter dagbladet. pleier aldri å lese det bladet, liker aftenposten og vg bedre uansett.

  men du helt øverst som hadde mer på lager om muhammed (fvmh)
  jeg venter i spenning? hva mer vet du om han enn at han var en «kvinneundertrykker, morder, terrorist, gris, voldtektsmann?»

 23. ArcticStar Says:

  Islam er en religion som søker dominanse, og de har alt å tjene på og gjøre seg selv til offer i alle mulige sammenhenger.

  Det at kristendommen kan passe inn i islam er ikke riktig, fordi islam er en vranglære som har mistet en del av poenget…

  Dersom du virkelig er intressert så foreslår jeg at du leser, ikke bare det nye testamentet, men også tar en kikk på gnosis.org så får du se hvilke skrifter som sannsynligvis insprerte både Jesus Kristus og Muhammed.
  Tomasevangeliet og Judasevangeliet viser tydelig hva Guds rike handler om. Og «The Hymn of the Pearl» vil antakelig vekke deg opp fra tornerosesøvnen, og se hva kjærlighet til Gud virkelig handlet om på den tiden.

  Lykke til kjære brødre & søsken (Muslimer)…jeg ser frem imot den dagen da dere forstår at det å få, handler om å gi, og ikke minst HVA man gir…

  Denne stoltheten som stadigvekk blusser opp i form av (selvpålagt)fornærmelse, æresdrap osv. er djevelens kjennetegn, og det står det også skrevet om i Koranen vet jeg…

 24. ArcticStar Says:

  …bare en anm.:

  Jeg er ikke veldig religiøs, men jeg vet hva som er galt når jeg ser det…og de reaksjonene jeg har bevitnet den siste tiden, viser meg at ting holder på å skjære seg skikkelig for muslimer i hele verden.

  Hvorfor?

  Jeg har et forslag:
  Dere må skaffe dere fredeligere ledere…som ikke bære en masse forakt i hytt og pine…da kanskje dere selv vil bli akseptert på et helt nytt nivå!
  Prøv det!

 25. anonym Says:

  jeg synes han som ble intervjuet i tv2 var litt irriterende ettersom han ikke regner meg som muslim. synd at noen skal bestemme hvem som er gudfryktige og ikke.

 26. Lex Rock Says:

  Unødvendig å publisere tegningen? Tvert om! Det er slike ting som dette som trengs å gjøres så alle kan se hvor latterlig islam har blitt.

  Drapstrussler pga tegninger? Latterlig.

  Hva med våre verdier her i vesten!? De er mer vikitge enn noen muslimers følelser. Om de blir så såret av å se en tegning kan de la være å kikek på den tegningen. Værre er det ikke. Om de ikke liker yttringsfriheten kan de dra til et land som ikke har det, som saudi arabia.

  Jeg skammer meg over at det finnes slike navie mennekskler som tror på relgion. Ikke bare islam, men all relgion. Tøv uandsett hvordan man ser på det.

 27. Sanim Says:

  Det er åpenbart ikke bare muslimer som blir krenket av karikaturer av hellige personer i religionen. Jeg er selvfølgelig klar over at det ikke er like mange kristne, som muslimer som gikk helt av skaftet, men les og bli klok ihvertfall 😉

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3539896.ece

  Så rart at det har vært så lite mediedekning om denne saken. Det har jeg faktisk aldri hørt om, før ikke Brekke skrev det i et leserinnlegg.
  Han nevner isåfall noe veldig viktig om eventuelle årsaker til de voldsomme opptøyene, og som er like relevant for muslimer som har blitt provosert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: