Kronikk i Dagbladet i dag

I dag har jeg en kronikk i Dagbladet, om radikale holdninger blant unge muslimer i Norge. De skulle legge den ut på nett etter hvert, jeg legger ut lenke da. De som ikke klarer å vente får bare kjøpe Dagbladet, om man liker det eller ikke;) Blant annet kommer jeg med mild kritikk av PSTs nye trusselvurdering, og et par av analysene som blir gjort der.

God helg alle sammen!

4 kommentar to “Kronikk i Dagbladet i dag”

 1. Hikl Says:

  På mange måter sammenlikner du disse radikale med nynazistiske grupper, bare en gjeng frustrerte personer altså, og forsøker å bagatellisere med at de er få og ikke farlige. En slik holdning er ikke konstruktiv. Vær oppmerksom på at selv en liten gruppe kan gjøre stor skade.

  Også de fleste russere og tyskere var fredelige, men en radikale kommunister og nazister førte til et blodig ragnarok. For de som har lest historie så er det ikke nødvendigvis betryggende at «de fleste ikke er ekstreme».

  Hvordan kan du forresten være sikker på at disse personene stoler på deg som vantro nordmann i det hele tatt og er ærlige? Her er en artikkel skrevet av en utenlandsk journalist i NRK om en vekkelsesbølge av Saudi Arabisk teologi på Holmlia i Oslo: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7002479

  Det virker jo som du allerede har bestemt deg på forhånd om «sannheten om muslimene i Norge», og slett ikke er på jakt etter den slik du gir uttrykk for.

  • muslimprosjektet Says:

   Hei! Skal av gårde i 60årsdag til min far asap, så må være kjapp:
   – jeg mener ikke at alle radikale personer eller miljøer er ufarlige. I Storbritannia er det et radikalt miljø som er betydelig større enn her, som jeg opplever som mer truende. Men man må i hvert enkelt tilfelle – altså land, historisk periode osv – være konkret, og prøve å se hva som faktisk er tilfelle. For eksempel så synes jeg ikke nynazistene er noen trussel i Norge, mens de derimot kan være det i Øst-Tyskland.
   – tror jeg at de stoler på meg og sier sannheten? Noen gjør det, noen gjør det ikke. Derfor må jeg jo prate med mange forskjellige, og se hvilke opplysninger som blir bekreftet på ulike steder. Men det er ikke slik at alle muslimene har slått seg sammen for å lure meg.. så organiserte er de ikke;)
   – NRK-artikkelen: Den er et merkelig sammensurium. Tabligh-bevegelsen (som moskeen på Holmlia representerer) er erklært ikke-voldelig og har ingenting med jihad å gjøre. Bare gjør et enkelt google-søk på Tabligh så ser du det selv.
   – Om jeg har bestemt meg? Nei, jeg prøver å være så åpen for virkeligheten som jeg klarer. Men etter hvert som arbeidet skrider fram er det noen mønstre som begynner å tegne seg, deriblant at radikalerne er isolerte (med unntak av etniske miljøer som somaliere som støtter «sine» hjemlige opprørere).

   Håper det var klargjørende! Må løpe:)

   • geeljire09 Says:

    Jeg vil bare tilføye noe. Denne «hjemlige» støtten blant eksil-somaliere for ytterliggående grupperinger i hjemlandet, har minsket betydelig mye siden de etiopiske styrkene forlot Sør-Somalia.

    Du får ha en fortsatt fin helg og kos deg på 60-årslaget!

  • Shoaib Says:

   utenlandsk journalist?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: