Sannheten skal fram! (en meta-post om denne bloggen)

De to siste innleggene har skapt en del negative reaksjoner blant muslimske lesere. For første gang har jeg sett meg selv omtalt som en «islam-kritisk blogger» – noe jeg faktisk synes er litt morsomt – det er første gang i denne bloggens historie;)

Som oftest har det vært folk som er svært kritiske til islam som har kritisert meg, og hevdet at jeg ikke tar på alvor de negative aspektene de mener finnes i islam (noe som skjedde denne gangen også, på document.no). Denne gangen var det omvendt. Derfor vil jeg bare understreke igjen det bloggen har som motto: «På jakt etter sannheten». Jeg ønsker å beskrive så godt som mulig den virkeligheten jeg opplever. Selvfølgelig kan jeg ikke beskrive Sannheten med stor «S», det kan ingen mennesker. Men man kan forsøke å nærme seg den. Som oftest har muslimene jeg skriver om vært positive til dette, fordi de føler seg misforstått av media, og ment at det bare er bra at et riktigere bilde kommer fram.

———

Men denne gangen virker det som om mange heller skulle sett at jeg lot være å skrive om virkeligheten slik jeg opplevde den, fordi konsekvensen ble at et arrangement som de var positive til fikk negativ oppmerksomhet. Mange har kritisert oppslagene i media og det jeg har skrevet her. Men ingen har gått høyt ut og sagt at det jeg har skrevet har vært «feil». Det man har sagt er at han ble misforstått, og at han mener at vold ikke er bra osv. Noe jeg faktisk understreket i min opprinnelige blogg-post. Men ingen har så langt hevdet at den første bloggposten min inneholdt faktiske feil. Det tolker jeg som at min gjengivelse tross alt var noenlunde riktig.

Så for å oppsummere: Jeg har tenkt å fortsette å beskrive virkeligheten blant muslimene, på godt og på vondt. Jeg tror at det er i muslimers egen interesse, fordi det faktisk er slik at media ofte trekker fram de negative sakene, og at mange nordmenn til dels har et galt bilde av muslimer. Så får jeg heller leve med at det skaper reaksjoner.

——-

(og siden jeg selv er kristen og det er 1. påskedag i dag, så ønsker jeg alle en strålende påske, med kirkens eldgamle motto: Kristus er oppstanden! Ja, han er sannelig oppstanden! Og til alle muslimer sier jeg: Salam aleykum w-rahmet ullah!)

4 kommentar to “Sannheten skal fram! (en meta-post om denne bloggen)”

 1. Barbro Says:

  Ole,hva betyr «w-rahmet ullah»?

 2. Maryam Says:

  Hei igjen! Du har sannerlig stukket hodet inn i et vepsebol, det skal du vite. Det er ikke alt som tåler dagens lys, når dyner rives av i fart..
  Jeg kjenner meg så veldig igjen i hvordan du tenker og stiller kritiske spørsmål, og som norsk konvertitt har jeg sagt og gjort akkurat det du nå gjør, i flere år allerede. Min frustrasjon er kanskje høyere, siden jeg tross alt er muslim og elsker islam, men stadig stanger hodet i den kulturelle veggen. Den veggen som stiller seg negativ til ettertanke, selvinnsikt, selvkritikk, kulturell tilpasning, utvikling, likeverd eller dialog. Det er trist.

  Heldigvis er langt fra alle slik, og det finnes særdeles bra mennesker som er muslimer, som jobber for at islams budskap skal frem, og at ukultur og konservisatisme skal vekk. Jeg siterer Jonas Gahr Støre som ble intervjuet i anledning SKUP «Det nye Norge» der han sa at «jo, det er vanskelig, men den debatten trenger vi». Det gjelder også temaet islam og muslimer i Norge, etter min mening. Stå på Olav, og fortsatt god påske!

 3. Maryam Says:

  Barbro- det betyr OG GUDS NÅDE (jeg hilser deg med Guds fred og nåde).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: