Blogg-anbefaling: Ramadan innenfra

Nok et lite innlegg om ramadan. Vil bare anbefale en blogg jeg har fulgt noen dager nå. Konvertitten Linda Noor blogger under ramadan om smått og stort: Mat, faste, Gud, graviditet m.m. En fin mulighet til å bli kjent med hvordan en muslim opplever ramadan innenfra!

http://ramadanpatoyen.blogspot.com/

————–

Bare et spørsmål fra en mann uten noen stor graviditets-kompetanse: Kan det egentlig være så bra å faste når man er gravid? Trenger ikke kroppen all den næringen man kan få? (og ville ikke det da kvalifisere til unntak fra fasten?). Etter litt googling kom jeg over denne engelske siden med informasjon til gravide muslimske kvinner, som mener at fasting under graviditeten kan gå veldig bra. Men jeg er ikke helt overbevist.

————–

Oppdatering: My bad. Linda skriver eksplisitt i den første posten at hun ikke faster siden hun er gravid!

4 kommentar to “Blogg-anbefaling: Ramadan innenfra”

 1. RB Says:

  Hvorfor bry seg om dette?
  De mener jo selv at Koranen ikke tar feil, så hva er det å diskutere?

 2. Marianne Says:

  Etter det jeg vet (som ikke-muslim, men etter et lengre opphold i muslimsk land), så er gravide kvinner untatt fra fasten i lik linje med syke og gamle.

  Wikipediaartikkelen om ramadan ser ut til å underbygge dette: «Also exempt are pregnant women if they believe it would be harmful to them or the unborn baby, women during the period of their menstruation, and women nursing their newborns.» http://en.wikipedia.org/wiki/Ramadan#Practices_during_Ramadan

  BBC har også en artikkel om graviditet og faste: http://www.bbc.co.uk/news/health-10927611

 3. berbermaroc Says:

  Gravide og ammende kan velge å utsette fasten til senere.

 4. Ragnhild Says:

  Det berbermaroc sier stemmer for de muslimene jeg kjenner i Afrika. Kvinnene kan utsette fastedager for sykdom, svangerskap, amming og menstruasjon. Barn skal jo heller ikke faste. Problemet for mange er at det kan være svært tungt å ta igjen fasten etter to år med svangerskap og fødsel. I tillegg må de gjøre det alene, og det gjlr det tyngre. Jeg kjenner kvinner som kontinuerlig lå på etterskudd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: