– Jeg trodde alle nordmenn hatet muslimer

I helga hørte jeg noe som satte en støkk i meg. Jeg pratet med en muslimsk jente. Og hun sa:

– Vet du, Olav, jeg er så glad for at jeg har blitt kjent med deg! For nå skjønner jeg at ikke alle nordmenn hater muslimer.

Jeg ble litt forfjamset.

– Eh… altså… du trodde at … eh… alle nordmenn hatet muslimer?

– Ja kanskje ikke 100 prosent, men veldig mange hvertfall.

——–

Dette var en jente som på mange måter var veldig «norsk» i tankegangen og livsstilen sin. Hun har ikke isolert seg eller levd i en muslimsk boble. Likevel hadde hun altså en klar oppfatning av at nordmenn flest ikke likte muslimer. Da ble jeg skremt.

Jeg spurte henne om hun trodde det var utbredt å oppleve det sånn?

Ja, det trodde hun.

Da ble jeg enda mer skremt. For hvis det er slik her i det flerkulturelle Norge, at en stor gruppe mennesker går rundt og tror at folk flest hater dem på grunn av det de tror på – da har vi et problem. Da har vi skapt grunnlag for avstand, frykt og konflikter.

———-

Men stemmer dette da, at alle nordmenn hater muslimer? Nei. Jeg kjenner mange mennesker som ikke er muslimer som har muslimske venner, og som slett ikke hater muslimer. Mange møter hverandre på jobben, i butikken, i taxien – man prater sammen, om hvem man er og hva man tror på. Da er det ikke like lett å hate. Og  en del kirker har satt i gang dialogarbeid mellom kristne og muslimer, noe som nok har endret hvordan både muslimer og kristne ser på hverandre.

Samtidig er det ikke tvil om at det finnes hat der ute. Nettet flyter over: Av hets mot muslimer, og av islam-kritikk som noen ganger (men slett ikke alltid) kan tippe over i hat. På en debatt etter en artikkel på nettavisen forrige uke leste jeg for eksempel dette: «Alle de som hater muslimer klapper nå. Klapp klapp». 34 stykker markerte at de likte den kommentaren – mer enn på noen annen kommentar i samme debatt. Hvis man er muslim og kanskje ikke kjenner så mange ikke-muslimer, og man leser en del på nettet – så tror jeg faktisk man får inntrykk av at alle der ute hater muslimer.

———-

Noen vil kanskje skylde på muslimer selv, og si at de lett plasserer seg selv i en offer-rolle og tror at alle er mot dem selv om det ikke nødvendigvis er slik. Andre vil legge skylda på majoritetssamfunnet og si at det er rasistiske og fordomsfulle nordmenn som er årsaken. Kanskje stemmer begge forklaringene litt?

Hva tenker dere?

Uansett tenker jeg dette: Dersom vi som ikke er muslimer jobber for å bygge ned hat og hets på «vår» side, og muslimer jobber for å bygge ned fordommer mot nordmenn og storsamfunnet på «sin» side – så har vi hvertfall kommet et lite stykke på vei.

83 kommentar to “– Jeg trodde alle nordmenn hatet muslimer”

 1. RB Says:

  Hvorfor i alle dager skal jeg hate henne og andre muslimer???

  Hva er det som får henne til å tro det?
  Og stemmer dette, så er det utrolig trist!

  Man kan mislike elementer ved en religion/ideologi, men man trenger ikke hate/mislike menneskene! Jeg synes dette sier mere om henne og andre med samme mening, enn det sier noe om nordmenn flest…

  • Spaceman Spiff Says:

   «Man kan mislike elementer ved en religion/ideologi, men man trenger ikke hate/mislike menneskene!»

   Jeg tror nok det er fint mulig, men da er man hos outsidere av typen som Vigrid-høvdingen fanger opp, og de har ikke vært kjent for å ha særlig argumenter. Men at islam er i stadig økende grad upopulært er helt klart, og det er ikke bare muslimers egen skyld. Også våre politisk korrekte ledere har bidratt til økte gnisninger ved å holde hånda over gruppa og ta på dem med silkehansker.

   «Jeg synes dette sier mere om henne og andre med samme mening, enn det sier noe om nordmenn flest…»

   Tror nok det. Skal man polarisere en situasjon, så er ingenting bedre enn å fortelle noen at de andre ikke liker deg. Kom og bli hos oss istedet, du…

 2. OJ Says:

  Hvis man tar for seg kommentarfeltet i Dagbladet, VG eller endel andre nettsteder, så skjønner jeg godt at man kan bli skremt. Jeg for min del håper at de som skriver det verste grumset der er et fåtall, men meget aktive, rabiate personer.

  Som en annen rådet meg til: «I try to stay away from the comments section!»

 3. Helge Says:

  Trist, sier vell noe om polarisering av muslimer i samfunnet generellt. Her har Norge en oppgave å gjøre. På den andre siden, så er det vell noe gjensidig over dette, man finner nok endel nordmenn som tror at alle muslimer hater nordmenn og vestlige folk!?

 4. ephrussi Says:

  Jeg er enig i at islamkritikken i Norge nå er veldig sterk, og jeg kan forstå at dette kan oppleves som ubehagelig og slitsomt for muslimer.

  Samtidig er det sånn at fordi jeg alltid har vært motstander av at Norge skal ta imot store mengder innvandrere, føler jeg ikke det er naturlig at noen skal kreve eller forvente at jeg skal drive veldig aktivt holdningsarbeid overfor andre nordmenn for å gjøre dem mer positive til muslimer eller andre innvandringsgrupper. Jeg nøyer meg med å skrive og oppføre meg anstendig og respektfult for egen del.

  En viktig grunn til at jeg er mot masseinnvandring er nettopp at en flerkulturell utvikling nesten uvilkårlig minsker tilliten og øker konfliktene i et samfunn (og intet holdningsarbeid i verden kan fjerne den tendensen, kun redusere den noe).

  • muslimprosjektet Says:

   Ephrussi: Som jeg ser det dreier dette seg om to forskjellige ting. En ting er hvilken innvandringspolitikk man ønsker for fremtiden. Jeg ser gode argumenter for en restriktiv politikk, hvertfall i forhold til familieetablering (såkalte henteekteskap). Men noe annet er hvordan man forholder seg til folk som allerede er her, er det ikke? Men fint at du selv forsøker å oppføre deg anstendig:)

   • ephrussi Says:

    Ja, det er forsåvidt to forskjellige ting, men jeg tror ikke de helt kan skilles så lenge vi har en pågående masseinnvandring og det er en viktig politisk kamp hvor mange vi skal la komme til landet.

    Når jenta du møtte trodde alle nordmenn «hatet» muslimer, så vil jeg vel egentlig anta at hun ikke faktisk mente «hatet» i streng forstand, men mer at hun oppfatter at «alle» nordmenn er negative til muslimer.

    Nå er ikke jeg av de mest islamkritiske pr.se , men jeg er altså klart imot storstilt innvandring fra ikke-europeiske land. I tillegg føler jeg meg ikke hjemme i den typiske multikulturelle «Ali er like norsk som Ola» ideologien. For den jenta du snakket med har jeg mistanke om at det er nok til at hun vil oppfatte også meg som en «hater». Du kan jo spørre henne.

    Dette er dessuten en retorikk som mange anti-rasister og multikultirister elsker: å omtale alle som er imot storstilt innvandring som «hatere».

    Derfor tror jeg det er du og resten av flertallet som ønsker et flerkulturelt samfunn som primært har ansvaret for at hun og andre innvandrere skal føle at deres kultur og religion blir verdsatt her i landet.

 5. vesta Says:

  Hvis man leiter etter vers i Koranen som omtaler ikke-muslimer på en måte som er egnet til å skape mistro til dem, så leiter man dessvere ikke forgjeves. Nå skal jeg ikke komme med sitater her (de kan leses på følgende nettside: http://islamisering.info/Hva_sier_koranen.php), men jeg vil påstå en del av det islamske tankegodset så absolutt kan skape grobunn for manglende tillit til de «vantro», – som nordmenn stort sett vel må regnes som.

  Selvfølgelig kan vi norske også ha en skeptisk og reservert holdning overfor mennesker med en annen religiøs tro enn den vi er vant med. Det ser imidlertid ut til at forholdet til muslimer er mer konfliktfylt enn det vi har til f.eks. buddhister, sikher m.fl.

  Selv er jeg mor til to blonde tenåringsjenter, og måten de mange ganger blir behandlet på av gutter og menn med innvandrerbakgrunn (som gjerne er muslimsk), har så absolutt gjort noe med mitt syn på muslimer. Hvorfor er det ingen som får gjort noe i forhold til denne totale mangelen på respekt? Det er ikke mange dager siden min eldste datter hadde møtt på en gjeng da hun skulle på konsert, og en av guttene hadde gått helt opp i ansiktet på henne og kalt henne masse ting hun ikke forstod, men ett ord kjente hun igjen: hore! Dette var gutter hun visste hvem var, men som hun ikke hadde noen kontakt med . Man må jo spørre seg : hva er årsaken til slik oppførsel?

  Hvis jeg skal få komme med ett enkelt tips om hvordan få bedre forståelse og kontakt mellom muslimer og nordmenn med andre livssyn, så er det dette: Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg!
  Og også dette: du kan gjerne tenke og mene hva du vil – men hold det for deg selv!

  • Tareq Al Sheikh Says:

   Unnskyld for at jeg har litt vanskelig for å tro deg. Basert på det du skriver blir jentene dine konstant plaget av gutter med muslimsk bakgrunn. Litt overdrevet betår hele deres hverdag av plaging fra muslimske gutter.

   • vesta Says:

    Ja, det kan vel kanskje virke slik…. Selvfølgelig er det heldigvis en del som er både høflige og greie også! Men jeg er blitt overrasket over hvor ofte de opplever ubehag, og jeg blir rett og slett rasende! For det virker så unødvendig:-(( Tror det er mange som ikke forteller om det de opplever, men jeg har bestemt meg for å gjøre det. For hvis muslimske gutter ikke skjønner hvor plagsomt det er, så må vel noen ta støyten å være «kjefte-kjerring»! For det er jo en stor skamplett for muslimer at altfor mange av dere ikke oppfører dere vennlig overfor mange jenter. Og tll sist er det dere som må lide under et dårlig rykte, for tro meg – dette er noe som i lengden ikke kan ties bort. Så jeg gjør dere egentlig en tjeneste ved å være såpass klar ^^!!

    Så får dere gjøre det samme overfor forhold dere ikke er fornøyd med i forbindelse med nordmenns oppførsel!!

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Så er person som meg som aldri ber, aldri faster, drikker alkohol og spiser svin er plutselig også en muslim nå? «Dere muslimer». Veldig inkluderende «vesta»!

  • Spaceman Spiff Says:

   Sheikh,

   Hvor relevant er det om noen spiser svin eller drikker alkohol?? Er det det som definerer en muslim? Personlig er jeg ikke veldig begeistret for svinekjøtt og jeg gidder nesten aldri å drikke mer. Er jeg muslim da?

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Personlig digger jeg svinekoteletter, men det er kanskje bare meg…

    Mener du å insinuere at jeg er en muslim? Ikke at jeg ser noe negativt på det, men jeg regner ikke meg selv som det. Like lite som jeg ser på meg som kristen. Min far kommer fra en muslimsk familie, mens min mor kommer fra en kristen familie. Hvorfor skal jeg være en muslim nå jeg ikke tror på noen gud?

    Eneste gangen jeg har bedt til noen og virkelig trodd på det var da jeg var 7 år og ba Jesus om at jeg skulle vinne en fotballkamp mot Høknes United. De jævlene altså!

   • Spaceman Spiff Says:

    Glem det…. Ser ut som du misforstod litt…

   • Tareq Al Sheikh Says:

    ——————————————– Du hadde jo ikke noe poeng. Om du hadde det hadde jeg satt pris på om du kunne forklare det.

  • Spaceman Spiff Says:

   Vesta,

   En ting er at man finner en jevn strøm av forrakt for «vantro» i koranen, men når man ser at dette manifesterer seg som «æsj, du spiser gris» og «du kommer ikke til himmelen» osv på barneskolene, så er det klart at det har en religiøs tilkobling. Man kan bare spekulere i hvor barna har dette fra.

   Om muslimer er upopulære, så er det bare et resultat av deres egen fremferd her i Norge. Når 2000 i all hovedsak pakistanere er innvolvert i en og samme svindelsak, så sier det LITT om holdningen til resten av samfunnet. Vi snakker bare her om mange prosent av en etnisk gruppe.

 6. Hanna Says:

  Dette tror jeg er kjempeviktig akkurat nå! En av våre viktigste oppgaver i samfunnet i dag er å fremme toleranse slik at det ikke blir steile fronter, slik at det ikke blir «oss» mot «dem». Man må ikke være for masseinnvandring av den grunn, men alle som ønsker at Norge skal være et godt sted å leve i framtiden, et sted hvor barna våre skal vokse opp med mennesker fra andre kulturer! En journalist i Berlingske Tidende utnevnte nettopp 11. september til «Klem-en-muslim-dag»! Hva om alle nordmenn hadde skrudd på bevissthetsknappen og forsøkt å bli kjent med en muslim? Rekk opp hånda alle som har en muslimsk venn, lissom… Toleranse og forståelse oss mennesker imellom skapes ved hjelp av kunnskap og vennskap! Når jeg spør en muslimskeptiker om han kjenner noen muslimer så er svaret som regel en av to, enten nei, eller «joa, jeg kjenner jo Muhammed på jobben og han er innmari grei, ass»… Andre har kanskje møtt en kjip person som da liksom bekrefter alle overskriftene i VG. Det er dårlig research, spør du meg! Til alle som er så opptatt av å lese koranen (som fanden leser bibelen): meld dere som frivillige i røde kors for eksempel, bli frivillig for enslige midreårige, bli flyktningefadder, treff noen, diskuter islam med dem om mulig, eller enda bedre, reis på ferie til et muslimsk land (eks, Egypt, Tyrkia, Tunisia, Marokko) og treff mennesker der. Det er faktisk stor forskjell på liv og lære! Men man må jo skrape litt under overflaten, da! Ellers ser jo alt skummelt ut.

  • Emaan Says:

   Jeg likte dette 🙂

  • Spaceman Spiff Says:

   Jeg tror dette heller har med dårlige erfaringer å gjøre…

   http://www.document.no/2010/09/langt_mellom_ideal_og_virkelig.html

   «eis på ferie til et muslimsk land (eks, Egypt, Tyrkia, Tunisia, Marokko) og treff mennesker der.»

   Nå har ikke jeg tenkt meg tilbake til et muslimsk land under noen omstendigheter, men for en tid siden pratet jeg med ei som hadde vært på jentetur til Jordan. Hun jublet ikke akkurat over hvordan hun hadde det der, der de aldri gikk ut mindre enn tre jenter sammen og faktisk også følte hatet mot disse vestlige jentene. Jo, reis og opplev gjestfriheten.

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Har selv vært i Jordan ca 10 ganger. Det er massevis av lettkledde europeiske jenter der. Har aldri sett at noen har sett stygt på dem. Eneste gangen noen jordanere har sett stygt på meg var da jeg knuste dem i fifa 07.

   • Spaceman Spiff Says:

    Jeg siterer bare hva hun sa, og hun hadde ikke tenkt seg tilbake dit. Det var ikke akkurat noe som måtte dras ut av henne.

    Egen erfaring fra andre land er ikke overveldende den heller.

   • RB Says:

    @Tareq Al Sheikh: Er du plutselig blitt jente? For jeg tipper du ikke ser, opplever og føler det samme som jenter gjør…

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Jeg er ikke en jente.
    Likevel kjenner jeg flere vestlige jenter som har vært der og de har aldri fortalt meg noe lignende. Og så har jeg vært der ca 10 ganger selv og siden jeg er et menneske som både kan se, tenke og ha empati med andre tror jeg at jeg har nok erfaring på området til å betvile det spacemann spiff sier at noen fortalte ham. Jeg er selvfølgelig ikke 100% sikker. Det samme gjelder selvfølgelig om jeg sier at de kristne i Italia ser stygt og hatefult på meg. It may or may not be true.

   • Spaceman Spiff Says:

    Det er flott… Jeg betviler at du har vært der så mange ganger også, siden du åpenbart ikke har sett noe til det. Er det dette nivået debatten skal foregå på?

 7. Emaan Says:

  Jeg må innrømme at jeg kjenner meg litt igjen i det hun sa. Jeg må jo si at jeg også er ganske «norsk», men det er så ofte at man blir avvist som muslim, og man får også ganske mange stygge blikk (for ikke å snakke om hetsen på nettet), så da ender jeg opp med å bli litt forfjamset (men glad) hvis noen på skolen plutselig smiler til meg eller spør om vi skal jobbe sammen hvis vi har gruppearbeid.

 8. Kasper Says:

  Unge folk og barn er på nettet. Om de leser debatten i diverse aviser, blogger og forum er det ikke så rart de tror at alle etniske norske hater dem. Det må være vanskelig for en tretten/fjortenåring med muslimsk bakgrunn å unngå å tenke i de baner som jente i posten her gjør.

  Eller som ei muslimsk jente jeg kjenner sa: ”Herregud, jeg er født på Toten og ikke i Kabul”. Hun hadde i barndommen kun etnisk norske venner. Problemer opplevde hun ikke før hun flyttet til Oslo.

 9. awa Says:

  hei,

  Folkens, det er mange muslimer som er drittsekker, akkurat som mange kristne er drittsekker, mange ateister drittsekker osv osv.

  mitt spørsmål er derfor:

  Hva er det med for eksempel en gjeng mørkhudete gutter som trakasserer jenter på gata – hva er det ved deres oppførsel som er så islamsk, at vi kan kritisere dem som muslimer?

  Her har vi en gjeng som halvfulle vanker ut av en bar, eller en konsert – som kaller jenter for mye dritt, som kanskje tar seg llitt hasj og noe kraftigere stoffer, før de kanskje stikker innom storkiosken på hjørnet for å¨trakassere kassemannen eller -damen, før de stikker hjem med litt mer penger i lomma.

  Hva er det med en slik oppførsel som er så islamsk? Hva er det som er så muslimsk ved slike gjenger? INGEN VERDENS TING!

  akkurat som nå en treffer en gjeng med pøblete norske gutter halvfulle på vei ut av en pub, som trakasserer meg for mitt hodeplagg, kaller meg en masse stygge ting og ber meg komme meg ut av landet. Det er ingenting kristent ved en slik gjeng – selv om de heter Paul, eller Kristian og sannsynligvis er tilknyttet kristendommen på en eller annen måte.

  Ingen av oss snakker da om dem som annet enn gutter som har falt ut av mølla, som har kommet skjevt ut. Mange muslimer har også kommet skjevt ut og de skal kritisert som nettopp det de er pøblete ungdommer med uakseptabel oppførsel! Akkurat slik vi vil omtale den gjengen som trakasserer meg en kvedl på byen.

  veien mot sameksistens og respekt starter ved at vi behandler hverandre som mennesker. Noen gode andre onde, andre igjen bør puttes bak lås og slå. Men sjelden har noe av dette å gjøre med om vi er muslimer eller kristne, eller jøder eller …..

  • RB Says:

   Den store forskjellen er at de fleste nordmenn VET at de gjør noe galt, men driter i det!
   Mens muslimer har det fra sine lærde og sin religion at det ok!

   En sameksistens kan først begynne når de eksteme på begge sider er luket bort!

   • berbermaroc Says:

    Dette er med all respekt bare sprøyt.

   • awa Says:

    Uff RB – dette er utrolig stygt sagt.

    «mens muslimer har det fra sine lærde og sin religion at det er OK»?????

    Har noen lærd sagt at det er OK at muslimske menn skal trakassere jenter på byen? har de sagt at det er OK å ramle fulle ut av baren? Ok at de utfører kriminelle handlinger – sier islam og lærde at alt dette er OK?!

    Dette er ikke bare trist – dette er helt katastrofalt – at noen i det hele tatt skal tro dette. Kjære RB: les og snakk med lærde og hør hva de sier og mener og tror.

    det er akkurat slike uttalelser som gjør av vi norske muslimer får vondt langt inne i magen!

    ekstreme vil du alltid ha – de blir ikke borte, før onde tider er borte. ekstremister over alt er onde avkom av en ond tid.

   • RB Says:

    Dette gjaldt deres holdninger til ikke-religiøse og jenter. De lærer det tidlig og med koranen i handen!

    Om dere er så fanatisk blinde at dere ikke en gang klarer å se dette, da er dere så lost at vi har lite å snakke om.

    Etnisk norske unger blir sett ned på i norske skoler, kristne blir sett ned på, noen blir tilogmed mobbet bare fordi de ikke er muslimer og har deres holdninger. Nå skjer dette selvsagt andre veien også, men de fleste nordmenn vet at dette er galt og prøver å hindre det. Det virker som ikke mange muslimer skjønner dette, men bruker koranen og andre uttaleser for å opprettholde sitt vrangsyn fra sine hjemland og sin kultur.

    Om dette er rett eller galt i forhold til koranen tar jeg ikke stilling til, men gud hjelpe så mange vers jeg kunne vist til som sier at ikke skal være venner med andre enn sine egne.

    Disse holdningene må komme fra et sted og selvsagt kommer de fra sine venner, sine foreldre og sin religion. Mulig de bruker den feil, men de bruker den…

    Dere snakker om en ideelt verdensbilde som dere maler utifra deres måte å tolke koranen på. Den verden er det de færreste som har sett der ute…

    Det finnes «gærne» folk fra lle lag og alle religioner. Det er ikke de jeg snakker om, men den «vanlige», typiske mannen i gata.

    Om Vesta sier at hun opplever dette ofte, så må dere jammen klare å ta den kritikken, like mye som jeg må ta til meg kritikk når muslimer får urettmessig behandling.

   • RB Says:

    Og kjære Awa, hva lærde sier offentlig og hva de mener er to VIDT forskjellige ting! Det er vel bevist opp og ned i mente nå…

   • Spaceman Spiff Says:

    Awa, RB sier kanskje noe stygt, men det er faktisk sant.

    En annen ting er at det er ikke så enkelt som at en kristen og en muslim er like mye drittsekk, reint statistisk. I Franske fengsler utgjør muslimer 60-70% av de innsatte, mens de bare utgjør 8% av befolkningen. Jeg tror ikke dette er genetisk. Jeg tror det er ideologisk (les:islam)/kulturelle betingelser som ligger til grunn.

   • Spaceman Spiff Says:

    «Kjære RB: les og snakk med lærde og hør hva de sier og mener og tror. »

    Du tror vi fremdeles går på den?? Etter en rekke «undercover Mosque»-episoder og Kadrasaker?? Og lese selv?? Jeg har ettertrykkelig fått beskjed om at man kan ikke forstå noe av islam om man :

    1: leser koranen på arabisk.

    2: Ikke ser sammenhengen

    3: Ikke leser tafsirer

    4: Ikke balanserer 15 hadither for og mot hverandre i en halvtime. (Selv om det tilfeldigvis sammenfaller med det alle andre skriver.)

  • vesta Says:

   Hallo Awa!

   Siden det var jeg som brakte oppførselen til muslimske gutter inn på banen, så skal jeg prøve å forklare hva jeg sikter til.

   Jeg er helt enig med deg i at folk, og i dette tilfelle gutter, – fra alle slags religioner og folkeslag kan være «drittsekker»! Norske gutter blir gjerne ekstra store i kjeften når de har fått seg for mye alkohol innabords…Jeg innrømmer ærlig at jeg ikke likte det særlig da jeg var ung og skulle ut en lørdagskveld. Norske gutter kan også kalle norske jenter horer, men da er det gjerne noen de kjenner de «går løs på», og er gjerne en beskrivelse av vedkommende jentes oppførsel. Også slike karakteristikker har jeg liten sans for!

   De episodene og måter å oppføre seg på som jeg skreiv om, har ingenting med uteliv å gjøre. Det er en holdning overfor norske jenter, som gir seg utslag i en slags forakt, der norske jenter blir kalt «horer» og lignende. Tar jenta til motmæle, er det enda en grunn til å «mobbe» henne. Jeg har fått den oppfatning av at slike holdninger kommer av at kvinner i islamsk tradisjon bør dekke seg mer til enn hva norske jenter generelt gjør, og at muslimske gutter gir uttrykk for dette synet ved en «bøllete» oppførsel. Det blir gjerne sagt i skolesammenheng eller på nettet – og jeg har vel tenkt at det også kan skyldes en slags form for usikkerhet?

   Hvis en gutt er oppdratt i den tro at kvinner skal dekke seg til for å være en anstendig kvinne, er det ikke rart at de synes at norske jenter er for lite tildekket. Men de burde vel da også få vite at det er viktig å vise høflighet og respekt for kvinner , uavhengig av klesdrakt eller religiøs tilhørighet?

   Til sist vil jeg si at slike tendenser ikke trenger være like utbredt overalt. Jeg tror at Oslo er en by der du kan få slengt mye rart etter deg en vanlig dag, – mens i andre store byer, f.eks. i Drammen – så får jenter stort sett gå i fred. Det var en artikkelserie i VG nylig. der man fikk innblikk i at dette er et problem som dessverre finnes en del steder og sammenhenger, bla. på skoler. Derfor mener jeg at det beste er å få oppmerksomhet omkring fenomenet og prøve å oppmuntre til respekt for hverandres særpreg! Muslimer kan ikke regne med å få full respekt, dersom en del av dem samtidig oppfører seg respektløst og bøllete.

   Som mor til flere tenåringsbarn, vet jeg at det ikke er lett å styre barnas oppførsel. Men et riktig skritt på veien er etter mitt syn å erkjenne at det finnes uheldige tendenser, og prøve å gjøre noe for at ting skal utvikle seg i en annen retning.

 10. muslimprosjektet Says:

  RB: Jeg kan garantere at du ikke vil finne en eneste imam i Norge som mener at det er ok at muslimske gutter drikker alkohol, driver med kriminalitet, eller bruker vold mot mot fremmede folk på gata. Det er heller ingen som vil si at det er ok at muslimske gutter antaster fremmede jenter.

  Man kan spørre seg om moskeer i Norge i tilstrekkelig grad utfordrer det macho kvinnesynet og æreskulturen som preger en del muslimske menn. Det kan man debattere. Men at noen imamer skulle mene at den type oppførsel er ok i følge islam – nei, aldri. Det tror jeg bare vi kan slå fast først som sist.

  • Spaceman Spiff Says:

   Alkohol er jo forbudt for muslimer og relativt ukontroversielt. Selvfølgelig finner du ingen som sier det!

   Men et eksempel på kriminalitet er jo omskjæring og tvangsgifting.
   Ang. omskjæring, så har vi jo sett Kadrasaken… Og angående tvangsgifting så innledet nylig politiet etterforskning mot en moskè i Oslo som hadde giftet bort en mindreårig. Inkl. mot deres foreldre.

   Så du kan sikkert garantere at RB ikke finner noen, men du kan ikke garantere noen som mener det.

   «Men at noen imamer skulle mene at den type oppførsel er ok i følge islam – nei, aldri. Det tror jeg bare vi kan slå fast først som sist.»

   Hvordan behandlet Muhammed damene?? Riktignok gikk han til krig under påskudd av at en muslimsk dame skulle ha blitt dårlig behandlet, men det var ei muslimsk jente. Det er interessant at du kan utstede garantier på imamers vegne.

   • berbermaroc Says:

    Så da er det OK for RB å komme med udokumenterte påstander, fodi vi ikke kan bevise at det ikke finnes noen imamer som i hemmelighet støtter dette (det er ikke mulig bevise manglende eksistens av noe)?

   • RB Says:

    Jeg kan, med NRK i ryggen, dokumentere at det pågår en nokså stygg mobbing av ikke-religiøse i Oslo. Unger må flytte på grunn av det!

    Å dokumentere holdningene til innvandrer barn og ungdom er også nokså enkelt på YouTube. Om dette har noe med Koranen er vel en annen sak, men at de kan bruke koranen til å bygge opp sine holdninger er vel ikke akkurat bra?

    Og jeg overraskes av at du ikke ser noe av dette!
    Det er ikke et eneste argument som biter på deg, fordi koranen og religionen din ikke kan ta feil!

    Utgangspunktet er ikke at man ikke kan stole på muslimer!
    De er mennekser som alle oss og med like mange feil og mangler OG positive sider som resten av befolkningen. Problemet er at de tror på en mistolket religion og de har med seg holdninger og kulturer fra et annet land uten å gjøre noe med det…

    Når lærere roper varsku om dette, så er det ikke et lite problem…

   • berbermaroc Says:

    Det var ikke det som var påstanden din; du påsto at imamer og lærde støtter slik oppførsel. Jeg har ikke noe problem med å innrømme at mange muslimer har oppførsel som er uakseptabel islamsk sett. Men å påstå at de får støtte til denne oppførselen av lærde er ren og skjær sprøyt.

   • Spaceman Spiff Says:

    RB, nå skal det sies at NRK har en stygg slagside, så om du kan dokumentere det med NRK, som f.eks med Elias, så kan du være sikker på at virkeligheten er mye værre enn det.

   • Spaceman Spiff Says:

    Det er godt bevist at imamer, også her i landet, har talt med to tunger. Faktisk var vel uttellingen på kadras spørrerunde noe i nærheten av 100%?

   • Spaceman Spiff Says:

    «Jeg har ikke noe problem med å innrømme at mange muslimer har oppførsel som er uakseptabel islamsk sett.»

    hehe… Jaaaah??? Islamsk sett så opererer man med to standarder, en for egne jenter og en for andre jenter. Akkurat som på alle andre områder i islam.

    Det ville vært mer interessant om du kunne forklare den kraftige slagsiden mot muslimer, fremfor andre grupper hvis det ikke har noe med islam å gjøre. For det kategorisk avviser du jo.

  • berbermaroc Says:

   Forresten: hvis utgangspunktet skal være at man ikke kan stole på muslimer når de sier noe ukontroversielt, og at de få som sier noe kontroversielt alltid er representative, hva er da poenget med å debattere? Da kan gjøre det enkelt for seg, og holde seg til sine fordommer konsekvent, uten å bry seg om den andre måtte mene.

   • Spaceman Spiff Says:

    Når det gjelder imamer, så stoler jeg ikke på en eneste uttalelse fra dem om litt sensitive ting. Det trenger ikke være kontroversielt, engang.

    Notoriske løgnere er de, i Muhammeds ånd…

    Men til deg, så vil jeg kanskje heller si: Husker du Kadrasaken?

    Se om du kan finne videoene og ta en titt på dem…

  • Tareq Al Sheikh Says:

   kristne i Libanon bedriver tvangsgiftning. Kristne i Libanon utfører æresdrap. Kristne i Palestina bedriver tvangsgiftning. Kristne palestinere utfører æresdrap. Kristne i Irak bedriver tvangsgiftning. Kristne i Irak utfører æresdrap. Kristne i Egypt bedriver tvangsgiftning. Kristne i Egypt utfører æresdrap. Kristne i Joran bedriver tvangsgiftning. Kristne i Jordan utfærer æresdrap. Det er flere kristne æresdrap per innbygger i Jordan blant de kristne enn muslimene.

 11. Sten Norlander Says:

  Det er fristende å ty til det gamle munnhellet at på seg selv kjenner man andre.

  Om det virkelig er slik at det er et utbredt syn blant våre nye landsmenn at nordmenn skal hate muslimer, er det kanskje på tide at foreldre og myndighetspersoner i miljøet begynner å tenke seg om.

 12. Svein Says:

  «Du, IMDI får 5,5 mrd til å propagandere for hvor vellykket innvandringen er. Det er bare ikke tilfelle».

  Hvis jeg skal tro mer på dine konklusjoner Spiff enn på offisielle rapporter, må jeg ha litt mer detaljer om din forskning.

  • Svein Says:

   Er dette også propaganda?

   Klikk for å få tilgang til rapp_200944.pdf

   • Spaceman Spiff Says:

    JA! SSB er om mulig enda værre! De unngår å ta tak i problemene. Et veldig konkret eksempel er at de ikke ville ta i det som en tid ble kalt «innvandringsregnskapet». Kort og godt fordi de visste hvor galt det ville bli. De tok derimot utfordringen når de kunne regne med polakker osv fordi de ville jukse til statistikken siden de kom fremfor alt for å jobbe og gikk rett i jobb. Da til nøøøød…

    Det finnes et overslag for hvor mye innvandringen kostet i Sverige i 2004, og der kom de til et samlet underskudd på langt over 220 mrd SEK i året. Hvis man er veldig snill når man regner det om til norske forhold, så blir det glatt 50 mrd i året.

    Så ja, SSB er en del av «propagandaapparetet». Bare det at en offentlig institusjon tillater seg å si at nei, det vil vi ikke regne på er egentlig uhørt. De følger nok direktiver fra regjeringen om de må, men de legger seg vel langt opp i det politiske når lederen av SSB sier at «dette går seg til over tid». Hva veit vel han om det?? Det er knapt noe man kan regne seg frem til hvordan ting går i fremtiden?

    Men Svein, jeg ber deg ikke tro på mine konklusjoner. Det er 7-8 år siden jeg evakuerte den multikulturelle hovedstaden til fordel for en annen landsdel. Jeg ber deg følge litt med på hva folk fra Groruddalen sier, og ikke minst legge merke til flyttestrømmen derfra. Det er nemlig en årsak til at det på et par-tre tiår blir 95% etniske «ikke-norske» på en skole. Det betyr at de som BODDE DER har flyttet og innvandrere har flyttet inn. Vanskeligere enn det er et ikke. Det er kanskje ikke så lett for Jamal Al Gahr bin Støre å se fra Vindern, eller for Thomas Hylland-Eriksen fra Blindern, men det er realitetene.

    Men ang. IMDi, så er det egentlig ganske åpenbart at det er et propagandaapparat. Det ligger jo i oppgaven de har å bidra til «integrering», og tror du de sier at dette går feil vei? Nei, det gjør de ikke. Det gjør derimot statsministeren nylig når han advarer mot konflikter mellom folkegrupper i Norge. Det begynner åpenbart å demre for dem at jo flere folkegrupper, jo mer kniving blir det mellom dem. Støre vil nok aldri forstå, for med sine millioner flytter han bare litt lengre neste gang. Dessuten er han jo en sann multikulturalist med sine afghanske tepper.

    SSB skulle vært nøytrale… ALLE departementer og direktorater burde vært nøytrale, men det er de ikke. Om du tar et kurs på Blindern og får Thomas Hylland-Eriksen som veileder, så kan du jo tenke deg hvor nøytralt det er, ikke sant? Mediene er ikke særlig bedre. Det er allerede opplest og vedtatt (etter undersøkelser) at journalister har en KRAFTIG slagside mot venstre, som igjen gjenspeiler seg i praksis. Leste en gang et utdrag for et «veiledningshefte» for journalister når de skulle skrive om «hendelser» med våre nye landsmenn og de skulle unngå å bruke etnisitet eller annen «inkriminerende» tilhørighet. Dette er for øvrig noe redaktøren i et av de værste bladene, Stavanger Aftenblad, skrev i klartekst i en leder at de prøvde å unngå å skrive om etnisitet fordi det kunne være stigmatiserende. Til og med signalement fra politiet mangler gjerne etnisitet, noe som kan gjøre det vanskeligere å finne folk. Det kalles POLITISK KORREKTHET, og desverre gjennomsyrer dette en hel rekke partier. FRP er unntatt, men selv de veit egentlig ikke hva de holder på med og har en tendens til å være ganske opportunistiske på dette området.

    Hev horisonten! Det er mer å lese om man titter litt utenfor norske grenser.

   • Spaceman Spiff Says:

    Har du forøvrig hørt de som sier det finnes tre former for løgner??

    1. Hvite løgner
    2. Svarte løgner
    3. Statistikk

    (Sistnevnte ser man ofte også i en annen sammenheng der det er viktig å være politisk korrekt: «klimasaken».)

 13. Svein Says:

  Da vet jeg litt mer om din virkelighetsorientering, Spiff! Takk for ordvekslingen så langt. 🙂

 14. Svein Says:

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2836877.ece

  • Spaceman Spiff Says:

   Det er ganske utrolig at du ikke klarer å se det selv. Og i kjent stil, så må du også huske på at her kommer ikke utgifter til UDI inn i bildet f.eks. Utgifter til IMDi (som riktignok er et eget direktorat, men støtten ble kanalisert på andre måter tidligere)

   Det som jeg synes er litt morsomt er at du ikke evner å se at det er en stor grad av ensretting. Ta palestinaspørsmålet. jeg er ingen spesiell Israelvenn, men personlig hadde jeg ventet litt med å se hva som var fakta i forbindelse med Mavi Marmara i sommer. Men neida, her stod den ene ministeren etter den andre i Norge og kritiserte Israelerne. Vi var, sammen med Iran og en rekke andre diktaturstater vi IKKE vil sammenlikne oss med, det eneste vestlige landet i Menneskerettighetsrådet som fordømte Israel, og det til tross for at BBC i ettertid har gitt Israelerne langt på vei helt rett. Til og med BBC, faktisk som også har vedgått å for en ukes tid siden å være svært venstredominert.

   Og slik er det… Politisk korrekthet over alt. Spør deg heller hvorfor flere land, som Frankrike, Tyskland, Sverige og nå UK må kutte kraftig i de offentlige budsjettene. Flere av landene gjorde dette FØR finanskrisa, og Frankrike er igang med 2. runda med kutt…

   Ta heller en titt på dette:

   MISSLYCKAD INTEGRATION – GIGANTISKA BELOPP

   Misslyckandet med att integrera utlänningar i det svenska samhället beror på att allt för många, allt för fort och från allt för avlägsna platser och kulturer kommit till Sverige. Integra-tionsprocessen försvåras också av att våra politiker och medier vanligtvis inte är förtjusta i att tala om det svenska samhällets enorma kostnader, både ekonomiska och sociala, för den förda asyl-, invandrings- och integrationspolitiken. Utan vetskap och insikt om kostnaden finns inget underlag för demokratisk diskussion för val av hållbara lösningar. Styrande kretsar i Sverige: rikspolitiker, tidningar, mediala debattörer m.fl. debatterar gärna kostnader i olika offentliga system och ställer dem emot varandra, vilket ju är politikens uppgift för att hushålla med landets resurser. Ytterst sällan sker detta beträffande de svenska skattebetalarnas kostna-der för den förda asyl-, invandrings-, och integrationspolitiken. I min analys försöker jag med enkla och rimliga beräkningar visa på de verkliga kostnaderna och några konsekvenser.

   Varför så många så fort?

   Orsaken är en serie svenska politiska misstag, varav de värsta gjordes i början av 90-talet. Då lyckades Folkpartiet med Bengt Westerberg och Birgit Friggebo i spetsen olyckligtvis få makt att driva sin naiva asylpolitik, dessutom tvärt emot svenska folkets och de egna sympatisörer-nas vilja. Opinionsundersökningar visade nämligen att 67% svenskarna i allmänhet och 65% av folkpartisterna i synnerhet var emot den då aktuella politiken. Socialdemokraterna har låtit galenskaperna fortsätta genom att inte nämnvärt våga ändra politiken och lagstiftningen av rädsla för kritik från vänstern och miljöpartiet. Detta har t.ex. lett till att Sverige numera har en utlänningslag, praxis och diverse andra lagar, som gör det mycket attraktivt för folk i fatti-ga delar av världen att ta sig till Sverige och söka asyl.

   Många blir rikligt försörjda av de svenska skattebetalarna under flera år och vissa resten av livet. Allt detta utan krav på motprestation, som t.ex. arbete och integration i det svenska samhället. Ingen annanstans i världen är detta möjligt. Det gamla tyska uttrycket «Die dum-men Schweden» gäller i högsta grad här.

   Är det verkliga flyktingar som kommer hit?

   En enkel undersökning på Migrationsverkets hemsida visar att av alla som sökte asyl hos oss 2004 är det bara 15% som är verkliga flyktingar enligt FN:s definition. 85% använder alltså asyl som verktyg för att försöka komma in i Sverige och leva på en högre materiell nivå. De flesta är alltså i praktiken ekonomiska migranter som söker bättre materiella livsvillkor, alltså inte flyktingar. Det är ju naturligt att folk i fattiga delar av världen satsar hårt för att förbättra sin materiella situation. Ett av de enklare och mest lönsamma sätten är att mygla sig in i Sve-rige genom asyldörren.

   Runt gränserna mot södra och östra Europa bor ca 500 miljoner människor i stater med mes-tadels odemokratiska regimer och ofta därför i stor fattigdom. Trots att västvärlden vräkt in 100-tals miljarder dollar per år i form av betalning för olja, har praktisk taget ingen materiell utveckling skett i de breda folklagren i arabländerna och Afrika. Regimerna använder olje-pengarna till sina intressen och medeltida kulturer och religionen bidrar knappast till någon materiell utveckling. Nu vill många av dessa 500 miljoner naturligtvis söka sig till Europa och Amerika på olika sätt. Sverige med sina 7,2 miljoner svenskar och 1,8 miljoner med utländsk

   bakgrund har, hur mycket humanism, liberalism och allmän snällhet svenska politiker än upp-bådar på den svenska urbefolkningens bekostnad, ingen som helst chans att hjälpa alla som vill komma till Sverige för bättre materiella livsvillkor. Världen utanför Europa må lösa sina egna problem nu, när vi själva är på väg mot massarbetslöshet och ökande sociala problem.

   Vad gör politiker, media och näringslivet?

   De flesta politiker på riksnivå verkar inte vara medvetna om eller bry sig om kostnaderna för den förda politiken, därför finns det helt enkelt inget ekonomiskt tryck för att förändra politi-ken. Svenska folket törs ju inte ha någon öppen mening i frågan inför risken att omedelbart bli anklagat för rasism, främlingsfientlighet mm. Rikspolitiker och media samverkar effektivt när det gäller att hålla locket på mot kritik av de politiska misstagen och de enorma kostnaderna. Ett citat av Sven Delblanc passar bra här: «Och som varje överklass i historien byggde de sig en vacker ideologi och hyrde professorer att försvara den och poeter att besjunga den.»

   Många svenska företagare och offentliga förvaltningar är rädda för att anställa utlänningar, eftersom arbetsmarknadsregler gör det riskabelt, dyrt och krångligt. De har också en mängd fördomar, vilket blir till ett hinder i integrationsarbetet. Det finns alltså en mängd orsaker till att det inte är någon fart på integrationsarbetet.

   Varför så tyst om kostnaderna – och hur stora är de?

   Den enkla sanningen är att de är obehagligt stora. En enkel, rättvisande och lättbegriplig be-räkning kan göras med utgångspunkt från det helt rimliga i att alla familjer bosatta i Sverige solidariskt delar på alla offentliga utgifter. För år 2004 var de samlade offentliga utgifterna 1.403 miljarder kronor. Totala skatteinkomsterna var bara 1.290 miljarder, varför Sveriges offentliga ekonomi tvingades låna 113 miljarder under år 2004. I dessa 1.403 miljarder kronor ingår naturligtvis samtliga kostnader för asyl-, flykting- och invandringspolitiken.

   Antalet utlänningar och personer med utlänningsbakgrund i Sverige är ca 1,8 miljoner. Alltså ca 20% av befolkningen. Varav de flesta bjudits in under 80-, 90- och 2000-talet då Sverige drabbades exempellöst av arbetslöshet och ekonomisk nedgång i modern tid. 20% på 1.403 miljarder är 280,6 miljarder. Till det kan läggas minst 20 miljarder per år i extra kostnader för diverse stöd och hjälp till stora grupper utlänningar, som nu kommer och kommit under de se-naste 20 åren. Summan för 2004 blir alltså 300 miljarder eller mer. I sanningens namn måste sägas att de ca 500.000 utlänningar, som har arbete, bidrar med skatter och avgifter. Dessas bidrag kan beräknas till ca 75 miljarder för 2004. Bristen för år 2004 är alltså minst 300 – 75 = 225 miljarder. Den misslyckade asyl-, invandrings- och integrationspolitiken kostar alltså oss skattebetalare ca 225 miljarder per år och om några år kanske uppåt 250 miljarder om inget görs. I debatten finns otroligt nog de som kallar detta att berika Sverige. Med normal logik är det tvärt om. Invandringen slutade faktiskt att vara ekonomiskt lönsam för Sverige redan 1976. Alltså, migrationen är sedan 1976 en gigantisk förlustaffär för Sverige.

   Inte särskilt konstigt att den svenska offentliga verksamheten ständigt måste göra nedskär-ningar år efter år i skola, sjukvård, tandvård, omsorg, polis, vägar, rättsväsende mm. Dess-utom pressas den arbetande befolkningen till max och sjukskrivningar, förtidspensioneringar och statsskulden ökar. Fängelser, rättsapparaten och apparaten «vård+skola+omsorg» mm. överbelastas. Detta håller inte längre. Nu måste det till krafttag. Svenska folket orkar helt en

   kelt inte med denna belastning. Politikerna som driver denna galna politik känner naturligtvis inte av belastningen. De bor i sina välordnade «getton» och har höga löner på skattebetalarnas bekostnad.

   Hur mycket är då 225 miljarder?

   Det motsvarar skatteintäkterna från ca 1.350.000 löntagare i det svenska näringslivet. Varför näringslivet? Jo, enkelt, därifrån kommer pengarna till offentlig konsumtion. Se där, alla svenskar och utlänningar i Sverige i arbetsför ålder måste helt enkelt arbeta och bidra till eko-nomin. Är det nödvändigt att bristen på 225 miljarder kompenseras? Ja, åtminstone till stor del. Sverige kan inte fortsätta att skära i offentlig service för att försörja och ge samhällsservi-ce åt en ökande skara bidragsberoende ekonomiska migranter.

   Var finns de 1 350 000 jobben?

   Normala svenska jobb i denna mängd är bara att glömma. Det finns helt enkelt inte 1,35 mil-joner 100% arbetsföra personer i Sverige som kan producera vad som krävs för egen försörj-ning och dessutom betala världens högsta skatter. Hur skall då kostnaden minskas? Det rim-liga är en mix av sänkta bidrag och fler i resursskapande arbeten, d.v.s. arbeten i näringslivet. Det svenska näringslivet rationaliserar för fullt och minskar antalet arbetstillfällen, främst på grund av höga arbetskraftskostnader och ökad internationell konkurrens. Situationen verkar omöjlig.

   Ett rent teoretiskt resonemang skulle kunna vara att öka antalet arbetstillfällen i Sverige ge-nom att kraftigt sänka kostnaden för arbetskraft. Genom att minska den till 25%, ungefär vad som gäller i Östeuropa, kanske näringslivet kan vända trenden och öka antalet anställda. 225 miljarder i skatter och avgifter skulle då kräva mer än 5.400.000 nya jobb. I praktiken full-ständigt orimligt att skapa dessa jobb i Sverige, men siffrorna visar vilka resurser den förda politiken motsvarar. 225 miljarder kronor är mer än hela bruttonationalprodukten för Estland, Lettland och Litauen tillsammans, vilken är ca 185 miljarder kr. Svenska skattebetalare skulle alltså teoretiskt kunna ge hela Baltikum evig semester + 20% standardhöjning.

   Var finns åtminstone några 100.000-tal av normala svenska jobb? Kan de skapas? Har det politiska etablissemanget några idéer? Svaret måste tyvärr bli nej! Varför är svaret nej. Jo, det regerande svenska politiska etablissemanget är trött och navelskådande och har fullt upp med att ordna med sina egna angelägenheter. Det orkar därför bara beordra försäkringskassan, kommuner m.fl. att betala ut allehanda bidrag och strunta i kontrollen, och vi, den dumma ur-befolkningen, bara betalar våra skyhöga skatter.

   5.400.000 miljoner jobb i praktiken.

   För att skapa 5.400.000 jobb, alltså inte samhällsfinansierad sysselsättning, i Sverige på några år skulle kostnadsnivån, löner inklusive skatter, behöva sänkas till nivåer i närheten av dem som gäller i Kina, Indien och andra låglöneländer i Världen. Vad skulle hända då? Vi skulle naturligtvis få stora grupper som lever i ofattbar misär mätt med svenska mått. Marknadsme-kanismer skulle göra att även den svenska urbefolkningen skulle tvingas ta jobb till dessa låga löner. Vill vi ha det så i Sverige? Självklart inte. Vad göra? Skall vi svenskar fortsätta att för-sörja 100.000-tals utlänningar, som inte har skyddsbehov, och se alla former av välfärd och social stabilitet raseras? Hur många gökungar, som lägger beslag på bostäder och andra eko-

   nomiska resurser, tål vi i boet? Hur mycket humanitet och snällhet har vi råd med? Vi måste helt enkelt ställa ordentliga krav på anpassning till svenska förhållanden, d.v.s. krav på kun-skaper i svenska språket, yrkeskunskaper, arbetsvilja och omvändelse till nordeuropeisk kris-ten etik- och rättsuppfattning samt svensk kultur. Då först kan integrationen i Sverige lyckas. Det måste helt enkelt skapas ett ordentligt omvandlingstryck.

   Vad göra med dem som inte vill eller kan uppfylla kraven?

   Enkelt, de som inte vill anpassa sig till kraven må lämna Sverige med det snaraste. De som vill men inte kan, bör vi hjälpa att återvända till sina respektive hemländer och ge visst eko-nomiskt stöd under några år. De apatiska asylantbarnen, som nu är aktuella, bör naturligtvis, efter individuell prövning av migrationsverket och läkare, få stanna tills de tillfrisknat.

   Vad betyder 225 miljarder för skatterna?

   225 miljarder = ca 17,5% av Sveriges samlade skatteintäkter år 2004. Utan denna kostnad skulle det samlade skattetrycket kunna sänkas till 34%, vilket är den normala nivån västvärl-dens länder. Ett för svensk del bättre alternativ är att åtminstone delvis rusta upp den offentli-ga servicen och de offentliga investeringarna.

   Eftersom BNP ökar då t.ex. någon krossar ett fönster och någon annan får betalt för att repare-ra, så bidrar invandringens kostnader till omsättning i den svenska ekonomin så att BMP-talet ökar med ca. 10% och Sverige måste betala ca 2,5 miljarder mer i EU-avgift. Även ulandsbi-ståndet blir några miljarder mer eftersom det baseras på Sveriges BNP-tal.

   Vad medför den nuvarande politiken?

   Den medför ett gigantiskt ekonomiskt och socialt bedrägeri mot det svenska folket. Ett verk-tyg i bedrägeriarbetet är den svenska utlänningslagen, som medger permanent uppehållstill-stånd och därmed en försörjningsbörda för all framtid för 100.000-tals utan skyddsbehov en-ligt FN:s definition. Politiken innebär också ett allvarligt bedrägeri mot människor med ut-bildning och yrkeskunskaper, som på ryktets vägnar om en ljus framtid i Sverige tar sig hit under svåra strapatser och stora kostnader, för att sedan finna att de blir en bidragsberoende underklass i Sverige. Frågan är om Sverige redan hunnit för långt i utförsbacken. Men våra politiker har under alla förhållanden den moraliska plikten att stoppa det enorma missbruket och vrida flyktingpolitien rätt. Annars kommer landets skattebetalare att totalt tappa tålamodet med den förda politikens ekonomi och moral.

   Det är väl inget merkvädrdgt om svensken blir skeptisk. Dagens Debatt på SVT1 berørte situasjonen i den svenske skolen. Baldt de industrialiserte land, ligger Sverige på sisteplass. Støynivået i klassene er nå så høyt at elevene som vil lære for utevert hørselvern. Et alt for stort antall elever behersker ikke språket og kan ikke følge undervisningen. Hjemme kan hverken mamman eller pappan svensk, og boklig lærdom er det så som så med, men det var ingen i studioet som nevnte at årsaken til de elendige resultatene skyltes innvandringen og elendig integrasjon. I motsetning til i Norge, har Sverige opplevet etniske opptøyer. Södertälje, Angered, Rosengård og Fittja er som en krigssone.

   http://sydsvenskan.se/kultur/article40888.ece

   http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=247830

   http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=531981

   Allt fler svenskar har extremt negativa attityder till mångfald. Ja, er det merkelig? 6000 voldtekter på ett år!! Kun et fåtall blir politianmeldt og hva var det i 2007? 11 dommer?

 15. Svein Says:

  Sorry, Spiff. Jeg må prioritere hva jeg leser. Du er herved ute av lista.

  • Spaceman Spiff Says:

   Ja nettopp. Når det kommer noe som ikke passer ditt vrengebilde, så er det altså slutt. Flott det…. Men tro ikke at Norge er noe særlig annerledes enn Norge. For øvrig gikk jo NHO ut for 5-10 år siden og advarte om at manglende integrering kunne koste Norge verdier tilsvarende den norske oljeformuen. Så vidt meg bekjent er det ikke særlig bedre stilt med integreringen nå, men SSB sier jo at det er lønnsomt….

  • Spaceman Spiff Says:

   Journalistenes partisympatier har endret seg lite gjennom ti år. Hvis journalistene fikk bestemme, ville Ap, SV og Rødt hatt 120 av 169 representanter på Stortinget i dag.

   Frp ville ikke fått en eneste representant. Slik var det også for ti år siden.

   http://www.dagbladet.no/2009/05/07/nyheter/innenriks/stortinget/journalister/media/6103098/

   Så kan du lure på hvilken slagside det gir i mediadekningen.

   http://www.honestthinking.org/ssb/media.htm

   Linken over om Lars Østby…

   Her er noen utvalgte sitater fra en artikkel i Klassekampen 06.09.2003:

   «- Med bakgrunn i tallene finner Østby grunn til å si at «det går seg til» når det gjelder innvandring til Norge. Det er ingen grunn til å konkludere med at de ulike etniske gruppene går hver sin vei, og frykte at «dette klarer vi ikke – nå må vi stenge grensene», sier Østby.»

   «– Om en person i 2033 har en drøss pakistanske oldeforeldre, vil jeg ikke kunne ha grunnlag for å si at denne personen vil være særlig forskjellig fra mine oldebarn, mener Østby. Han lurer på hvorfor det da vil være relevant å finne ut hvor stor «innvandrerbefolkningen» definert på denne måten vil være i 2033.»

   Og her er også bekreftelsen min på at han uttaler seg om helt annet enn statistikk…

   Hvordan kan han si hvilken vei folkegrupper går i fremtiden uten å ha et eneste vellykket multikulturelt samfunn å peke på?

   Likevel, la meg sitere Honest Thinking:

   HonestThinking kritiserer Lars Østby for ikke å ha lagt frem viktig informasjon om den demografiske utviklingen i Norge. I ovenstående sitat bekrefter han langt på vei dette selv, og gir dessuten en begrunnelse for hvorfor han mener folk ikke bør få slik informasjon.

   Nettopp! Folket TRENGER ikke den informasjonen, mener Østby! Og hvorfor trenger ikke folket det?? Fordi det kan føre til reaksjoner? Det er i sannhet ganske begredelig at en som er satt til å lede SSB så tydelig viser sin politiske tilhørighet. Jeg tør vedde på at han stemmer ikke gult eller grønt, engang.. Det er KUN en eller annen variant av rødfargen det går i.

   Men for all del. Lev i din egen drømmeverden om SSB.

  • Spaceman Spiff Says:

   http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3596505.ece

   Har mer å komme med som tyder på at SSB manipulerer sine data….

   http://www.dagbladet.no/kultur/2008/08/18/543894.html

   Sigurd Skirbekk…

   http://www.information.dk/202099

   Over er fra Danmark… Skulle det være store forskjeller på hvor mye innvandrere koster i Danmark og her?? Isåfall er det jo bare å åpne slusene om de er så lønnsomme, men det er ikke helt den veien regjeringen har gått. Det sier seg selv at SSB farer usannheter.

 16. Svein Says:

  «Drømmeverden»… «vrengebilde»…
  Du får den respekten du ber om, Spiff.

  • Spaceman Spiff Says:

   «Sorry, Spiff. Jeg må prioritere hva jeg leser. Du er herved ute av lista.»

   Vi er isåfall to…

  • Spaceman Spiff Says:

   http://www.document.no/2008/10/sverige_mer_negative_til_mangf.html

   Her er også en… Stadig fler svensker negative til «mangfoldet». Et mangfold som i praksis er islam, men det er en annen sak.

   För fjärde året i rad görs mångfaldsbarometern. 2005 hade 3,8 procent av befolkningen extremt negativa attityder. I år har andelen ökat till 5,7 procent. För män har ökning gått från 5,3 procent till 7,5 procent och för kvinnor från 2,3 procent till 4,1 procent.

   Men IMDi klarer alltid å få det til å bli positivt. Er det ikke rart?

  • Spaceman Spiff Says:

   Aften i dag har gjort en undersøkelse om hvor representativt Tybring Gjeddes utspill om at nasjonen er i ferd med å rives i biter er.

   Her har en debattant gitt en kjapp redegjørelse for hvordan denne statistikken er misbrukt og trukket ut av proporsjoner:

   http://www.document.no/2010/09/meningsmaling_etter_thybring-g_1.html#comment-311759

   Aften opererer med «delvis enig» og «delvis uenig» som egentlig er samme sak. Dermed klarer de å hale iland en liten «seier» mot Tybring Gjedde. Strengt tatt er jo de som er delvis uenig i realiteten delvis enig, og i såfall kan man snu på dette og si :

   38% av Oslos befolkning er uenige i at flerkultur kan rive landet i filler, i følge en meningsmåling Respons har gjort for Aften. 58% er helt eller delvis enige.

   Et kroneksempel på overnevnte påstand om at statistikk er ofte en form for løgn.

 17. BV Says:

  http://opinionator.blogs.nytimes.com/2010/09/14/the-meaning-of-the-koran/
  Interessant lesning, selv om kanskje ikke er nybrottsarbeid.

  • Spaceman Spiff Says:

   Så litt på den linken din, og jeg kan ikke si han imponerte. Han referte blant annet til det beryktede sverd-verset (9:5) der han legger ut om dens betydning, og det kan ved første øyekast se troverdig ut. Der han faller igjennom er at han åpenbart bare trekker sine egne konklusjoner, for de lærde med Ibn Kathir og Jalalayn i spissen har en helt annen versjon av det verset enn han selv. Og så får han det til å se ut som om det bare er dette verset det som er problematisk. Desverre, men han imponerer ikke fordi han er helt uten referanser til autoriteter. Men det er kanskje bevisst?

   • BV Says:

    Poenget hans er vel ikke å felle en dom over hvorvidt koranen er bra eller ikke, det er vel snarere det motsatte poenget han har.

    Hvis man vil lese koranen som en ondskapens skrift, finner man mange eksempler, vil man lese den som en godhetens skrift likeså. Akkurat som man kan med bibelen og andre religiøse verk.

    Poenget er vel noe sånn som at hvis man velger å være superskeptisk, velger å lete etter feil og antydninger til «ondskap», vil man finne dem, overdrive dem, og det vil spre seg en holdning i samfunnet som den vi ser nå (og den vi ser i mange muslimske land mot kristendom og vesten, det finnes mange der som også er eksperter på å trekke ut negative ting og blåse det ut av proporsjoner). Man kan holde på med det så lenge man vil, men man kommer ingen vei med det.

   • Spaceman Spiff Says:

    Det er bare det, at det er ganske konkrete grunnregler som legges til grunn for tolkningen av koranen. Og det er noe av mitt poeng. Det virker som om han har satt seg ned med koranen, hørt om 9:5 og lest og prøvd å forstå det. Men det er ikke helt slik det virker. For han og for mange andre så virker nok sikkert dette her helt logisk. Jeg kunne nesten ha bitt på den selv for en del år siden. Poenget er bare at han legger litt mer i det enn det som egentlig står der og som han ville sett om han hadde funnet frem tafsirene. Det er her lærde henvender seg om de er i tvil.

    Hvis man vil lese koranen som en godhetens skrift, så bør man ikke ha særlig kjennskap til disse grunnreglene som lærde legger til grunn. En ganske sentral ting er abrogasjon, som koranen tar for seg i bl.a dette verset: (mener det er et vers eller to til om dette, men jeg husker ikke helt)

    002.106
    YUSUFALI: None of Our revelations do We abrogate or cause to be forgotten, but We substitute something better or similar: Knowest thou not that Allah Hath power over all things?

    Dette gir Muhammed muligheten til å «oppgradere» versene under veis. Så når Muhammed gikk fra en tilstand uten makt i Mekka til en mektig posisjon i Medina, så skiftet også budskapet hans. Siden koranen er såpass klar på hvordan dette skal veies opp mot hverandre, så er det bare å vite hvilken rekkefølge versene kom i.

    Jeg kunne gått litt mer i detalj om det aktuelle verset som han tar for seg, og som han ikke tolker helt dithen at det kan tolkes i alle retninger, men mer at dette verset er misforstått. Jeg skal ikke ta det en lang avhandling om det, men det jeg mener han har ganske klart misforstått dette selv siden koranen selv legger ganske klare føringer på hvordan ting skal vektlegges.

 18. julia Says:

  Mistro ovenfor muslimer er et økende problem i vest-europa….tror ikke det kan være mye tvil om dette.

 19. Bjørn Says:

  Jeg hater ikke muslimer men jeg hater islam, hater all religion egentlig.

  Religion er der kun for å holde tilbake utviklingen og kontrolere mennesket.

  du kan vel kalle meg ateist , hvis det finnes en «gud» så er det universet selv.

 20. Hege Says:

  Jeg har mange muslimske venner, men bare jenter. Fordi de vet at alle er like mye verdt, og kaller meg ikke hore på skolen slik som Omar:) ❤

 21. Truls Says:

  Damn right Bjørn! 100% enig med deg der.. Religiøse folk er noe av det verste jeg vet, maken til trangsynte undermennesker. «Allah er med deg» … LOL! bullshit^^! Riktignok er muslimer de verste av alle, jeg hater dem alle sammen, og jeg blir forbanna på at ingen klarer og stoppe fri innvandring til Norge! skulle vært motsatt for faen! slipp ingen inn, og kast svartpakket langt vekk herfra!

  • Tareq Says:

   «…og jeg blir forbanna på at ingen klarer og stoppe fri innvandring til Norge!!»

   Ja det er utrolig kjipt! Tenk at Norge ikke har NOEN regler verdrørende innvandring!?!?!?!?! Tenk om vi kunne fått en lov om innvandring?!?!?!? Men, nei, pk-media har bestemt at noe sånt, nei det skal «liksom bare ikke eksistere!???? Til Norge kan alle typer svin bare komme!?!?!?!? SLik jeg har forstått det så får ALLE innvandrere LOV TIL Å KOMME TIL NORGE!!?!?!??!!?!! HVA OM JEG MENER NOE ANNET OM DET»!?!?!?!?!?!!??! NÅR HAR JEG BLITT SPURT?!?!?!?!?HVOR ER ERNA SOLBKERG???????? NÅR SKAL LEDEREN AV ARBEIDERNAZIPARTIET TA TIL MOTMELE!?!?!?!?!?!?!!??!?!

   NOE DRASTISK MÅ GJØRES! HVA DET ER VET IKKE JEG! MEN NOE MÅ GJØRES!

   LA OSS FORENE OSS NASJONEN NORGE!

   VÅKN OPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 22. anonym. Says:

  vel nå er det 2013 og vi er i en blå regjering. prøv å se om noen nordmenn liker muslimer nå……

 23. mioo Says:

  Jeg er muslim selv, født i norge, godt integrert og har inegenting å klage på. Kan ikke, vi som en del av den norske samfunnet slå oss sammen for å beholde velferdstaten norge? istenfor å sitte i hver vår hjørne og skape mer hat og rasisme. Jeg har ingen negativ opplevelser fra nordmenn og norge. Elsker dere som har tatt oss imot som en del av dette vakre landet. Lover at vi skal sammen passe godt på lille Vakre Norge 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: