Hjemme hos familien Selaihi

Bare en liten anbefaling herfra i dag: Se dette programmet!

Are Sende Olsen, den ene halvdelen av det irriterende men likevel veldig morsomme komikerparet Are&Odin, har laget et program for NRK der han i seks episoder skal bli kjent med religiøse minoriteter i Norge.

Først ut er muslimene. Han har derfor bodd en uke hjemme hos familien Selaihi, en familie jeg har hatt en del med å gjøre, og der faren er leder av rådet («shuraen») i Rabita-moskeen i Oslo (som egentlig heter Det islamske forbundet men som alle kaller Rabita).

Det er både morsomt og lærerikt – man kommer tett på hverdagen til en muslimsk familie. Anbefales!

10 kommentar to “Hjemme hos familien Selaihi”

 1. N.B Says:

  Det var faktisk en veldig interessant program og et spennende konsept syntes nå jeg. Folk får et annet syn på religionene og man lærer samtidig noe nytt, gleder meg til neste ukes program som er om mormonene, en religion (?) jeg ikke har hørt så mye om tidligere. Men var koselig å se Selaihi familien som alltid, koselig familie og spennede å høre om hvordan folk med forskjellig tro kan leve sammen under samme tak, takk for at du delte denne linken!:)
  Ha en fin kveld videre.

 2. Tareq Al Sheikh Says:

  Veldig spennende! Er jo faktisk noen likheter mellom denne famillien og min egen selv om visse religiøse plikter ikke akkuratt har så høy prioritet her i hjemmet….

 3. Aisha Kausar Says:

  Syns det er en grei serie, men jeg tenker at det fortsatt ikke gir så mye innblikk i hvordan folk FAKTISK lever i forhold til religionen. Man oppfører seg jo helt annerledes når man vet at noen utenforstående ser hva du driver med. Men bedre enn ingenting hvert fall

  • Spaceman Spiff Says:

   Ja, det er ikke alle aktiviteter som tåler dagens lys…

  • vesta Says:

   Jer er enig med deg her, Aisha! Folk er så ulike, og ikke alle finner det like naturlig og ønskelig å vise fram sin religiøsitet for andre. Spesielt hvis «hele» Norge kan se på….:D!?

   Hvis det skulle komme et TV-team hjem til meg, tror jeg de ville ha vansker med å skjønne at det her bor noen som tror på Gud. For meg er det ikke naturlig å la andre få særlig innsyn i mitt trosliv, – og slik tror jeg mange andre nordmenn også har det. Vi er ofte reserverte og kjølige overfor andre, og blyge når det gjelder å vise følelser på ulike områder…

 4. Tareq Al Sheikh Says:

  Veste du må se litt oftere på Paradise Hotel. Det går på tv3, men dessverre må du vente en liten stund til neste gang.

  • vesta Says:

   Beklager, men den kommentaren skjønte jeg ingenting av….^^?? Hva har Paradise Hotel å gjøre med dette temaet?

   • Tareq Al Sheikh Says:

    «Vi er ofte reserverte og kjølige overfor andre, og blyge når det gjelder å vise følelser på ulike områder…»

    Det kan da diskuteres?;)

   • vesta Says:

    Ja, det er nok forskjell på hvor åpne folk er, alt etter hvor de kommer fra i landet og hvilken omgangsform man er vant til! Men deltakerne i Paradise Hotel er nok ikke representative for hvordan nordmenn flest oppfører seg . Flertallet er nok atskillig mer restrektive både til drikking og diverse utskeielser. Deltakerne i Paradise Hotel liker nok å «vise seg» fram mer enn gjennomsnittet, vil jeg tro.

    Hvis man sammenligner f.eks. nordmenn med amerikanere, så er amerikanere flest mye mer åpne enn nordmenn når det kommer til religion. En del kommer kanskje av at vi her i landet stort sett er mer reserverte enn folk «over there», men også fordi religion her i landet blir regnet som noe «privat». Man har fått innprentet farene ved å legge for stor vekt på ytre religiøsitet – det har vi lært kan føre til at vi kan bli selvrettferdige og fordømmende. Dessuten advarte Jesus folk mot å be for å smykke seg med sin gudfryktighet – og oppfordret en heller til å be i sitt «lønnkammer».

    Dette tror jeg får mange som kommer fra land med en mer tydelig ytre religiøsitet – til å trekke den feilslutning at nordmenn ikke bryr seg om religion. Dette er etter min mening helt feil – vi er bare veldig blyge og holder mange tanker og følelser for oss selv.

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Enig i det Vesta;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: