– Mubarak tenker ikke på at han må møte sin skaper

Et innlegg til relatert til situasjonen i Egypt.

Mubarak: Glemte visst å ta livet etter døden med i beregning.

Jeg snakket i går med en eldre marokkansk mann, som har fulgt nøye med på utviklingen i Egypt. Han var opprørt over det som skjedde. Og han kunne ikke forstå hva Mubarak egentlig tenkte på.

– Hvor dum går det an å bli? Skjønner han ikke at Gud vil dømme ham for det han nå gjør?

Han ristet på hodet.

– En gang må også han stå foran Gud. Da vil han stå der uten noen mellommann, uten noen tolk, uten noen som kan ta ham i forsvar. Hva vil han si da? Hvordan skal han forsvare det han nå gjør?

Denne mannen – som trodde fullt og fast på himmel og helvete – mente at Mubaraks handlinger nå var irrasjonelle.

– Ok, så får han beholde makten litt til. Men hva er det mot å brenne i helvete? En viss tid til i luksus, men hva tjener han på det til slutt? HVA TENKER HAN MED!?

Han ristet på hodet nok en gang.

——–

For mange sekulære nordmenn – og for en del liberale muslimer og kristne også – kan nok dette verdensbildet virke fremmed. Å være så overbevist om at denne verden bare er en prøve, at det som virkelig betyr noe kommer etterpå – det er ikke hverdagskost.

Det finnes nok utfordringer med å tenke slik om verden og livet. Men jeg vil bestemt hevde at et slikt syn på livet også har store verdier: Ideelt sett kan det føre til, slik denne mannen gir uttrykk for, at man blir mer opptatt av å gjøre det rette og gode enn av å klynge seg til verdens goder. Det er ikke den verste innstillingen man kan ha til livet.

——-

Ellers: På lørdag blir det stor demonstrasjon i Oslo til støtte for «det egyptiske folkets kamp for frihet». Tid og sted blir annonsert senere, men det er opprettet en facebook-side der det vil komme informasjon. Denne bloggen (representert ved bloggeier) kommer til å være der.

14 kommentar to “– Mubarak tenker ikke på at han må møte sin skaper”

 1. Hahaha Says:

  «Hvor dum går det an å bli? Skjønner han ikke at Gud vil dømme ham for det han nå gjør?»

  Allerede der så kan man komme med en lignende kommentar, hvor dum går det an å bli, når man lar et usynlig vesen som ikke eksisterer, kontrollere en så stor del av livet.
  Men dere kommer nok en gang til å øke i intelligens en gang i fremtiden!

 2. Ragnhild M Says:

  Dette bekrefter det noen av oss lenge har visst: kristne og muslimer har et likt symbolspråk. Og en er enig om mye, bl.a. at Gud skal dømme alle på dommens dag.

  Mannens utsagn bekrefter et annet syn, nemlig at mange, både kristne og muslimer, sier at de politiske lederne i Midtøsten egentlig ikke er opptatt av religion annet enn å bruke religionen som maktmiddel.

 3. Skeptisk Says:

  Jeg synes det er skummelt at noen kan være så overbevist om at de må følge en gammel bok til punkt og prikke. Uansett hvilken bok det er, men det blir ekstra skummelt når boka forteller tilhengerne at de skal drepe folk som er annerledes.

  • berbermaroc Says:

   Noen må ha glemt å fortelle meg at det er meningen at jeg skal drepe folk som annerledes. Håper jeg og andre muslimer som ikke har gjort «plikten» vår på dette området blir tilgitt.

   • muslimprosjektet Says:

    Er visst bare flaks at jeg fortsatt lever. Ca. et år med moskéhenging, og ingenting som minner om en drapstrussel. Ilhamdulillah!

   • Aisha Says:

    Samma her! Vil gjerne vite hvor det oppfordres til å drepe de som er annerledes… jeg vil også være en så «pliktoppfyllende» muslim som mulig.

   • Aisha Says:

    Eller nei, vent nå litt.. vi har hatt denne diskusjonen om «kill them wherever you find them» (her la meg gi deg referansen også: 9:5)… la meg se…hmm…. ALTFOR MANGE GANGER tidligere, og det ender alltid opp med et sort hull 🙂

   • Spaceman Spiff Says:

    Har du ikke lest boka di?

 4. Claus Brigg Says:

  yeah-yeah-yeah hjernevaska
  yeah-yeah-yeah hjernevaska
  yeah-yeah-yeah hjernevaska
  yeah-yeah-yeah hjernevaska

 5. Skeptisk Says:

  berbermaroc: Du vet hva jeg mener. De som følger Bibelen, Koranen eller Thoraen ordrett, eller velger mer ekstreme tolkninger har ganske mange mennesker på drapslista si.

 6. Sten Norlander Says:

  Verdensbildet er ikke bare fremmed. Det er også farlig naivt og et eksempel på at religiøsitet er direkte skadelig. Både politisk og religiøst.

  Verden er mer kompleks enn religiøse vil ha det til. Det finnes ingen quick-fix. Et godt samfunn skapes ved hardt arbeid og tillit mellom borgerne. Noe religiøse dessverre overser der de sitter med rompa i været.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: