– Det er bare to ting jeg ikke kan godta fra muslimer

…sa mannen jeg pratet med.

Han hadde bodd i Norge i 30 år, og det virket som han prydet seg med at han var en tolerant mann.

– Hvis folk vil bo sammen før de gifter seg, så sier jeg værsågod!

Han så på meg og smilte.

– Sånne ting har jeg ikke noe problem med. Eller at folk ikke praktiserer islam, det er helt opp til dem.

Men du sa at det var to ting du ikke kunne godta fra andre muslimer. Hva er det?

– Homofili, og frafall fra islam. Det kan jeg ikke akseptere.

Nå var smilet borte, og han var alvorlig.

———

I den norske offentligheten tegnes det i blant et bilde av muslimer og/eller minoriteter som intolerante: Som miljøer med stort sosialt press, der det ikke er stort rom for avvik.

Veldig mange av menneskene jeg har møtt bryter med dette bildet: De understreker at religion og livsstil er et personlig valg, noe som er mellom dem og Gud.

Men i blant møter jeg også folk som bekrefter det stereotype bildet på dette området. Som denne mannen.

Hva gjør du hvis du hører om noen som er homofil, eller har falt fra islam, spurte jeg.

– Jeg bryter all kontakt. Prater ikke med dem, hilser ikke på dem. Selvfølgelig følger jeg norsk lov, jeg gjør ingenting ulovlig. Men innenfor lovens grenser vil jeg gjøre alt jeg kan for å markere at dette er utenfor islam.

Han understreket dog at han ikke kjente noen muslimer som hadde «falt fra», slik at det aldri hadde blitt aktuelt å bruke denne utfrysningstaktikken.

– Nei, det gjør jeg ikke. Heldigvis.

Jeg fikk derimot inntrykk av at han hadde vært borti en og annen homofil muslim, og brukt denne taktikken da. Han sa det aldri rett ut, men det lå mellom linjene.

———

Jeg har skrevet om denne tematikken tidligere også. For det er klart at dette er et dilemma for en konservativ religiøs i dagens Norge: Hva gjør man hvis man mener noe høyt og hellig, som at homofili er fryktelig galt, og at det er en tragedie dersom en muslim faller fra islam? Hvis man mener at noe er sant er det ikke enkelt å bare sette det «på vent», å late som man ikke mener det.

Samtidig – ved å bruke et så ekstremt sosialt press som denne mannen er villig til å gjøre – bryter man med normer som har blitt sentrale i det moderne Norge, respekt for andre menneskers frie valg. Og de normene er jeg personlig sterk tilhenger av, ettersom livet kan bli svært vanskelig for mennesker som opplever å ikke få lov til å velge selv. Utfordringen for konservative religiøse, tror jeg, er å leve med denne spenningen – å fortsette å tro at det de mener er sant, men å akseptere når folk velger annerledes.

En venn av meg sa det slik:

– Jeg har en plikt til å gjøre andre oppmerksomme på hva som er riktig og galt i følge islam. Men samtidig må jeg respektere det hvis vil velge annerledes. Når jeg har sagt det, så høflig og vennlig som jeg kan, så vet de hvor jeg står. Da er det opp til dem hva de velger, sa han.

Dette som vennen min sa, kunne jeg med noen modifikasjoner sagt selv (hvis man bytter ut ordet «islam» med «moralsk riktig», for eksempel). Men da jeg hørte den eldre mannen fortelle om utfrysningstaktikken sin fikk jeg en kjip følelse i magen.

——–

Og ønsker med det alle lesere en god helg! (ok, noe prematurt, men det kommer neppe noen bloggoppdatering i morgen)

202 kommentar to “– Det er bare to ting jeg ikke kan godta fra muslimer”

 1. ingen Says:

  Alle som fryser ut folk, enten det er i religiøs sammenheng eller ikke, vil nok ha en opplevelse av at utfrysingen er berettiget.

  Den mannen du beskriver, bryter, som du sier, «med normer som har blitt sentrale i det moderne Norge, respekt for andre menneskers frie valg». Islamsk råd har vel også uttalt at de er for dette frie valget, da alternativet er hykleri: http://irn.no/2006/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=39 Kan dette bekrefte mistanken om at det i dette tilfellet dreier seg om sanksjoner som han tyr til på eget initiativ?

  Utfrysingstaktikk finnes også ellers i livet, alt fra klikkdannelse på barneskolen til folk som slutter å hilse på tidligere medlemmer av Arbeiderpartiet. (Er det noen som husker linken til den nyhetssaken, forresten?) Dermed finnes det også i andre religioner. I Norge er særlig Jehovas vitner kjent for dette, men der er denne sanksjonsformen institusjonalisert gjennom et eksplisitt regelverk: http://img88.imageshack.us/i/bevardereselvs207.jpg/

 2. John Færseth Says:

  Har lyst til å følge opp Ingens kommentar her: En ting er utfrysing f.eks. på arbeidsplassen, eller forskjellige former for diskriminering. En annen ting er å personlig velge å unngå mennesker.

  Jeg pleier å si at det ikke er en menneskerett å omgås eller være venn med meg. Bør ikke denne retten også gjelde muslimer?

  • muslimprosjektet Says:

   John: Seff har man rett til slike ting, etter loven. Men det er en forskjell på moral og jus… Jeg synes den type sterkt sosialt press, overfor svake grupper innad i ens gruppe, ikke er moralsk akseptabel. Selv om man ikke bryter norsk lov!

 3. Sten Norlander Says:

  Jeg har en følelse av at denne, etter mitt syn arrogante, gamle mannen ikke helt har fått med seg at mange av de ikke-prakitiserende, kanskje et flertall, er frafalne.

  • Tareq Al Sheikh Says:

   Godt poeng. Men jeg vet ikke om du har rett. Det hadde vært interessant å finne det ut.

 4. Aisha Kausar Says:

  Det er en vesentlig forskjell på å med vilje unngå noen, og utfrying. Men spiller det noen rolle når grunnen bak begge «metoder» er at man er intolerant overfor andre?

  Ja, det er kanskje mindre slemt å unngå enn å drive aktiv utfrysing, men jeg tror det er hensikten som ligger bak dette som må gjøres noe med.

  Det er korrekt som Sten Nordlander sier her, at mange ikke-praktiserende rett og slett er frafalne – hva skal denne gamle mannen gjøre da? Jeg tror for øvrig at man må være meget ikke-praktiserende selv dersom man er i stand til å ha en slik holdning mot andre mennesker. Et klokt sitat: den beste er den som er SÅ opptatt av å plukke ut sine feil at han ikke engang har tid til å se andres.

  Det å nekte et Koranvers eller ikke be 5 ganger om dagen gjør at man automatisk er definert som frafallen – ikke av muslimer, men selve religionen definerer dette. Men det å føle seg tiltrukket av en av det samme kjønn gjør IKKE at man regnes som frafallen ifølge Islam. Hvilket betyr at denne mannen er NØDT til, dersom han skal være konsekvent og fast bestemt på sine prinsipper, å ha samme holdning overfor majoriteten av alle muslimer i verden. Dersom han virkelig har disse meningene, kan han ikke drive med cherry-picking. Enten være slik mot alle, eller ingen. Dette er da som en oppfordring til at han slutter ha ha slike holdninger mot noen i det hele tatt.

  Hvis han virkelig syns det er synd at folk faller fra Islam eller er homofile, og han ønsker å gjøre noe med det, så må han reflektere over følgende: Hva godt vil hans metode medføre? Er det ikke nettopp slike holdninger som driver folk enda lengere vekk fra Islam?

  • muslimprosjektet Says:

   Fint innlegg, Aisha!

   • Aisha Kausar Says:

    Takker!

    Hvis man ser ned på denne mannen fordi han har meninger som ikke stemmer med ens egne… gjør ikke vi akkurat det samme som han? Slik som han ser ned på andre pga deres valg, slik ser jo også vi ned på denne mannen pgs hans valg. Hvorfor dobbeltmoral?

    Jeg tror nok det er greit å være hykler, så lenge man er på storsamfunnetts «side».

   • berbermaroc Says:

    Jeg ser ikke noe problem med det den mannen sier. Jeg synes faktisk at han kunnet gått lenger. Personlig ville jeg distansert meg fra enhver muslim som åpenlyst bryter med alvorlige forbud. Jeg ønsker ikke å assosiere meg slikt , og derved gi implisitt støtte til hans valg

   • Aisha Kausar Says:

    @barbermaroc:

    Det er ikke slik at jeg ville rose homofile og vise mine varmeste kjærlighet for frafalne, jeg heller… men det er heller ikke slik at jeg ville oppført meg som denne mannen, og drive aktiv utfrysning. Hvis vi gjør slikt, hvordan skal vi da gjøre da’wah?

   • muslimprosjektet Says:

    Berbermaroc: Sett at en av de unge i bekjentskapskretsen din kommer ut av skapet som homofil. Ville du da anbefalt folk rundt ham/henne å bryte kontakten med vedkommende fullstendig?

   • berbermaroc Says:

    Omstendighetene vil avgjøre hva som er rett, ut fra en totalvurdering av overordnede islamske hensyn (balansering av fordeler og ulemper).

   • berbermaroc Says:

    @Aisha: jeg sa «åpenlyst bryter med..». Jeg forutsetter da at personen allerede har gjort sitt valg, og at døren for da’wa er stengt. Situasjonen endrer seg hvis det bare en vanlig synder, eller det synes å være rom for at personen bare er forvirret og kan hjelpes tilbake.

   • Aisha Kausar Says:

    @barbermaroc:

    Jeg mener at dørene for da’wah aldri stenger. Kanskje det er vanskeligere å gjøre da’wah til en homofil, for det er et valg han/hun har tatt basert på (en veldig sterk) nafs. Men en som går ut av Islam har gjort dette pga mangel på kunnskap. Det er mangel på kunnskap, og mangel på svar på vanskelig spørsmål som gjør at en person blir forvirret. Jeg er sikker på at en som får alle sine vanskelige spørsmål besvart aldri vil velge å gå ut av Islam i utgangspunktet – og derfor tror jeg det er veldig viktig å gjøre da’wah, selv om vedkommende har tatt et valg. Men det er da alltids mulig å få vedkommende til å reflektere over sitt valg og gjøre da’wah. Det er ETTER at man har gjort da’wah at man kan si «jeg har gjort mitt, resten er opp til Allah».

   • muslimprosjektet Says:

    Berbermaroc: Hm. For første gang ser jeg et område der jeg er dypt og grunnleggende uenig med deg. (altså ikke i forhold til livssyn og teologi, men i forhold til hvordan vi praktisk ordner livet her på jorda)

    Men den dagen måtte vel komme;)

   • berbermaroc Says:

    I dette tilfellet er det mest et prinsipielt standpunkt. I praksis er jeg en sterk tilhenger av «see no evil, hear no evil». Men hvis noen skulle insistere på å kringkaste sine synder og samtidig kreve at jeg tar et standpunkt i saken, så er svaret gitt. Jeg vil da ta distansere meg fra vedkommende.

  • berbermaroc Says:

   @Aisha: å nekte for at 5 daglige bønner er obligatorisk gjør man til frafallen, men å «bare» ikke utføre dem gjør ikke automatisk at man regnes som ikke-muslim (det er ihvertfall ikke noen konsensus om dette, og der det er uenigheter bør man i spørsmål om status som muslim holde seg på den sikre siden og ikke erklære noen som frafallen). Man er «bare» syndig, og forsømmer en av de viktigste pliktene. Dette er selvfølgelig er alvorlig nok hvis man er virkelig troende, men det er altså ikke nok til at omgivelsene legitimt kan betrakte en som frafallen.

   • Aisha Kausar Says:

    @Barbermaroc

    John Færseth (i innlegget under her), stilte spørsmål ved akkurat det samme, og jeg skulle akkurat til å forklare han det du nettopp skrev.

  • Tove Says:

   Mener du at Anne Sofie Roald har gått bort fra islam pga mangel på kunnskap? Hun sier hun fortsatt tror på Gud, men at ettersom hun har lest og lest om religioner i Midt-Østen fra før-islamsk tid kan hun ikke lenger tro koranen er skapt av Gud. Jeg ville gjerne lese en bok av henne om det, jeg elsker å lese om disse eldgamle religionene og tenke meg hvordan folk satt rundt bålet i et nesten tomt land, med skumle villdyr rundt, uten aning om hva de skulle gjøre hvis de ble syke osv. Da er det bare magien som kan redde dem!
   Kaba var jo hellig lenge før Mohammed, så vidt jeg har forstått. Det var visst gudebilder av Ishtar der? Noen som kjenner bra bøker?

   • joo Says:

    hvis du eller noen andre vil forstå Islam, da må du se på den linken. detter bare en liten sammendrag av religionen Islam.

 5. John Færseth Says:

  Det er nytt for meg at å ikke følge bønnetimene definerer en som frafallen. Jeg kjenner selv dypt troende muslimer som normalt ikke praktiserer dem, samtidig som jeg også har hørt ting som tyder på at om du først har begynt å praktisere dem, for deretter å slutte, så er det «verre» enn om du aldri har begynt. Er det noen som kan opplyse meg her?

  • Aisha Kausar Says:

   @John:

   Jeg henviser til det som Barmermaroc veldig flott forklarte over her:
   _______________________
   å nekte for at 5 daglige bønner er obligatorisk gjør man til frafallen, men å “bare” ikke utføre dem gjør ikke automatisk at man regnes som ikke-muslim (det er ihvertfall ikke noen konsensus om dette, og der det er uenigheter bør man i spørsmål om status som muslim holde seg på den sikre siden og ikke erklære noen som frafallen). Man er “bare” syndig, og forsømmer en av de viktigste pliktene. Dette er selvfølgelig er alvorlig nok hvis man er virkelig troende, men det er altså ikke nok til at omgivelsene legitimt kan betrakte en som frafallen.
   _______________________

   Da jeg skrev mitt innlegg mente jeg følgende:

   En muslim som med vilje NEKTER å be fordi han mener at det ikke er obligatorisk, vil medføre at han frafaller – fordi han da har nektet et av Guds ordre, og i tillegg ikke oppfyller en av Islams søyler.

   Om det er noe uklart, så er det bare å si ifra.

 6. Magne D. Antonsen Says:

  Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG helgespesial. God helg!

  • Aisha Kausar Says:

   Helt idiotisk at overskriften er «homofile fryses ut». Nei, homofile fryses ikke ut generelt, det er spesifikt DENNE mannen som det er snakk om i blogginnlegget som har denne meningen. Hvis du leser litt nøye står det: «Veldig mange av menneskene jeg har møtt bryter med dette bildet: De understreker at religion og livsstil er et personlig valg, noe som er mellom dem og Gud.

   Men I BLANT møter jeg også folk som bekrefter det stereotype bildet på dette området. Som denne mannen.»

   • Magne D. Antonsen Says:

    Hei Aisha. Helt riktig, og det tror jeg alle skjønner men på forsiden må jeg bruke en tittel som vekker interesse for innlegget. God helg 🙂

   • Aisha Kausar Says:

    Ja, vi har alltid visst at dere bruker løgner for å selge. Spesielt når det gjelder stigmatisering av muslimer.

   • Jørgen Says:

    Takk til muslimprosjektet for en god helgespsial.

    Jeg må innrømme at utgangspunktet mitt var et noe skeptisk når jeg startet å lese blogginnlegget, noe som forandret seg etterhvert som jeg lest, både hovedteksten og diskusjonen.

    Utgangspunket mitt for å trykke på lenken var VG-nett sitt valg av tittel, tabloidpressen er og blir tabloidpressen uansett hvilken sak det gjelder, noe som har gjort at jeg i de sene nattetimer fikk tilegnet meg større kunnskap om en sak jeg i det daglige ikke bruker mye tid på å reflektere rundt.

    Så, Aisha, ikke angrip budbringeren. Bruk heller tid på å skrive flere konstruktive diskusjonsinnlegg så jeg kan lære mer av deg!

    God helg!

   • Aisha Says:

    @ Jørgen:

    Det har seg slik at de gangene VG Nett har linket til denne bloggen tidligere, saa har det endt opp med at folk kommer og slenger dritt og oedelegger moroa. Men naa ja…

    Flott at du fant diskusjonen laererik 🙂

 7. Mina Says:

  Islam har sin egen tro. Alle har sin egen tro, men å si at bare muslimer ikke godtar homofile har du fullstendig feil. Hvis du har fulgt med litt er det faktisk andre religioner som ikke godtar homofiler som f. eks Kristendommen? Så det er mer at han rare mannen ikke godtar fra ANDRE -.-

 8. Tove Says:

  Egentlig synes jeg det er rart at Gud har skapt massevis av homofile dyr, men mennesker får altså ikke lov til å «utføre homofil praksis» som det heter.
  Ellers husker jeg en dame jeg kjenner som var så lei av at andre damer bare brukte hijaben for å kunne baktale andre og være «bedre» enn dem, at hun nesten kasta sin egen hijab, men troen på at den er et krav innen islam gjorde at hun tross alt beholdt den.
  Vi er ikke annet enn svake syndere noen av oss, men jeg synes likevel det er litt rart hvordan både mange kristne og muslimer har så innmari stort fokus på sex og tildekking og bønn i forhold til hvor lite fokus de har på å være ærlig, hjelpe andre, ta vare på Guds skaperverk osv.

  • Aisha Says:

   Det skulle bare mangle at hun holdt hijaben paa… hvorfor la seg paavirke av andre? Det er akkurat det samme som aa bruke internett, bare fordi andre bruker det til mye dritt, betyr ikke at man selv maa gjoere det.

   • Tove Says:

    ja, enig, det var bare veldig morsomt, især siden jeg kjenner henne som en som tar religionen veldig alvorlig og dessuten er en veldig god person.

 9. Preben Ali Says:

  Jeg skjønner jo det at ditt intelligens nivå ikke er så veldig høyt, hva er galt med mennesker som har problemer med å bli venn med folk som de ikke føler seg direkte komfortable med. Her sitter du atter en gang å kritiserer muslimer. Si meg to ting, har du ikke noe bedre å bedrive? Er du virkelig så plaget psykisk som må sitte å kritisere muslimer? Jeg vedder mye penger på at du sikkert er en taper som aldri har oppnådd noe i livet. Enough said!

  • Aisha Says:

   @Preben Ali

   Hvis du er muslim, burde du vite veldig godt at Islam aldri, ikke i noen som helst situasjoner, tillater at man nedverdiger andre mennesker. Allah er ikke barmhjertig mot de som ikke er barmhjertige mot Hans skaperverk (Hadith). Og vi som muslimer er noedt til aa vise overbaerenhet og respekt for kuffar, vi har ikke engang tillatelse til aa kritisere deres religion. I Islam er den stoerste synden aa nekte for Allahs eksistens/tilbe andre guder – men naar det ikke engang er lov til aa kritisere de som begaar disse syndene, paa hvilket grunnlag kan man da kritisere de som fortsatt er muslimer? Ja, det er definitivt retningslinjer for hvordan man skal behandle muslimer som aapenlyst og offentlig begaar store synder. Det er ogsaa retningslinjer for hvordan man skal oppfoere seg mot ikke-muslimer – MEN, ingen av disse retningslinjene oppfordrer til aktiv nedverdigelse, ekskludering eller utrfrysing. Som jeg sa i et tidligere innlegg: Hvordan skal vi kunne gjoere da’wah hvis vi har en slik holdning som denne mannen har?

   I Koranen er vi paalagt aa snakke og samtale med ikke-muslimer paa beste maate… Da kan du bare tenke deg hvor sterkt vi er paalagt aa vaere gode mot de som er muslimer.

   Det ER et problem hvis denne gamle mannen aktivt driver med utfrysing av homofile og frafalne, for det gjoer at de tar stoerre avstand fra Islam. Er det dette vi vil? Nei!

  • muslimprosjektet Says:

   Preben Ali: jeg setter stor pris på kritikk, for det får meg til å utvikle meg. Jeg lurer imidlertid på om du ikke har lest så alt for mye av det jeg har skrevet, hvis du tror at det jeg primært bedriver er å ‘sitte og kritisere muslimer’?

   Så hvis jeg kan be om dette: les en del av postene her, og kommenter gjerne det du mener er uretmessig, stigmatiserende osv! Men jeg synes det er en fordel å få kritikk som er presis.
   (de aller fleste pleier nemlig kritisere meg andre veien, for å være alt for vennlig innstilt mot muslimer og islam!)

 10. Pandora Says:

  Nå er det vel helt og holdent opp til denne mannen å definere hvem han vil omgås med? Hvis han ikke lenger vil ha noen kontakt med homofile så må da det være hans business og ikke noe andre har noe med. Jeg tviler på at særlig mange homofile/lesbiske føler seg støtt, utfryst eller på noen andre måter trakasert eller diskriminert av noe slikt. De fleste vil bare trekke på skuldrene og gå videre, sannynligvis bare glade for at de selv slipper å ha noe med ham å gjøre. I den grad man kan snakke om diskriminering, er det når diskrimineringen blir systemisk innenfor en gruppe: den norske kirken, IRN, muslimer generellt(?), arbeidsplasser som ikke ansetter homofile eller på andre måter diskriminerer homofile, lover og regler som ikke sidestiller homofile par med vanlige par, etc.

  En må slutte å være så hårsåre. 🙂

  Lesbisk hilsen
  Pandora

 11. PC Says:

  Sjekk, Munk Debates: Tony Blair vs Christopher Hitchens. Friday, November 26, 2010. Roy Thomson Hall, Toronto, Canada.
  The official resolution, “Be it resolved, religion is a force of good for the world”.

  VANITY FAIR: Christopher Hitchens’s Ten Commandments

  For more on Christopher Hitchens, visit

  http://www.dailyhitchens.com/

 12. Tommy Says:

  Mange religioner og særlig islam er bygget på frykt og tvang. Alt er teorier satt ut i praksis bygget på frykt og undertrykkelse for å få makt. Dette var religioner som man oppfant da det ikke fantes noen form for opplysning og man var profet om man i det hele tatt kunne lese. Mohammed tilegnet seg mye av sin viten ved å ved å lese gamle skrifter i Israel, så det var her han fikk sine ideer og la sine planer.
  for 5000 år siden holdt faraoene på og de var også sett på som guder helt til de ble avslørt. Så kom jo kristendommen som også delvis er bygget på frykt. Og når vi ser tilbake på hvordan kristendommen ble innført så var det her også med vold og tvang. Islam ble oppfunnet noen hundre år senere og er også bygget på tvang og frykt. Her hjemme er det ille nok å bli utstøtt, men tenk i et underutviklet land som f.eks Pakistan. Rart at ikke fler setter seg ned og tenker litt over historien bak og gjennomskuer galskapen.
  Det var jo slik her før også at om du ikke gikk i kirken og gjorde det som var forventet av deg så var du hedning og utstøtt. Presten var ofte den største drittsekken , og ingen hadde mer makt enn ham. Innen Islam ser vi mye av det samme i dag, den såkalte Imamen er den som har makt og «viten». Be 5 ganger om dagen, til og med vaske seg på en helt spesiell måte osv. Dette gjør man over 1600 år senere i full overbevisnig om at dette er det eneste riktige, følger du ikke dette til punkt og prikke er du utstøtt. Setter en muslim spørsmålstegn ved noe av religionen så blir han eller henne klasifisert som vantro og deretter utstøtt. Enda verre,en som konverterer blir mange steder henrettet. Selvfølgelig er det ingen som ønsker det så de gjør heller hva som er forventet av en og holder kjeft. Dette har ingenting med kritisering av islam å gjøre, men snarere å prøve å forstå hvordan det er mulig å være så ensporet innen denne religionen spesiellt. Alt er basert på frykt og overtro. Jeg forstår også meget godt at dersom du er født inn i dette er det vanskelig å begynne i det hele tatt å diskutere temaet. Det som er vanskelig for meg å forstå er at man gjør det samme i dag som for nesten 2 tusen år siden. Det er mulig at en religion er helt nødvendig for å holde et samfunn sammen, men vi ser jo at det ofte i disse landene er krig mellom forskjellige grupper, kniven sitter løst og det gjøres ofte opp med et drap eller to. Det var som sagt mye av den samme galskapen i Europa før når det gjelder kristendommen, men det mørke og onde har blitt mer borte. Håper det samme vil skje i nærmeste fremtid når det gjelder islam. Kristendommen lokker med paradis og himmelen og truer med helvete om du velger å ikke tro. Samme gjelder Islam, alt bygget frykt, frykt og frykt. Ta bort frykten så faller religionen sammen.

  • Divine Says:

   Reflektert post. Men rebels.

   Men hvis man har oppnådd sterk tro, så er det ikke noe som kan bevege på denne. Det er også derfor man som leder må gjøre dette. Ellers kan du risikere at de du ønsker å kontrollere vil ta egne valg.

  • Javel Says:

   Enda en idiot som tror har vet veldig mye om Islamsk historie.

   «Mohammed tilegnet seg mye av sin viten ved å ved å lese gamle skrifter i Israel, så det var her han fikk sine ideer og la sine planer.»

   Mhm.. En mann som verken kunne skrive eller lese skulle sitte i Israel og lese gamle skrifter? Ikke frekk ment, men hvordan tørr du i det hele tatt å skrive på bloggen her når du har mindre kunnskap enn en 10 åring om selve temaet? Legg opp kompis..

 13. Katya Says:

  Tommy: Jeg er enig i at man har brukt maktmetoder og skremselspropaganda, og det er sikkert ikke borte nå om dagen heller. Likevel, innenfor forskjellige trosretninger finnes det jo forskjellige individer. Jeg vil ikke plassere meg selv i en «trosbås» men jeg anser meg selv til å være spirituell og ha kristne verdier (som finnes i andre trosretninger eller humanetikken). Dermed er dette noe som er et individuelt valg, et forhold til «en kraft» som er større en selv (noen sier Gud, andre sier Allah, noen sier Jahve, andre sier skjebne.. osv). Det dreier seg om et sjelsliv, meningsfullt søken i dette livet, troen på at livet fortsetter etter døden. For meg personlig er det ingen frykt eller makt involvert. Det er ingen som har tvunget meg til å tro på noe som helst (hadde ingen religiøs oppdragelse). Jeg har hatt eksistensielle spørsmål siden jeg var et barn.. og har gjort opp en mening i voksen alder etter mye refleksjoner. Jeg har tatt avstand fra religion som sådan og hellet mer mot en individuell spirituell tenkning. Da får jeg ingen stigma eller stereotypiske tanker rundt en religion. Hadde jeg sagt at jeg er kristen, hadde mennesker stilt meg utallige spørsmål rundt min væremåte og hvordan kan min religion godta mine handlinger.. slik som: Oj, drakk du så mye alkohol på lørdag? Hva sier Gud til det? Nei, sa du det til den personen? Hvordan kan du, du som er kristen? (du skjønner tankegangen?) Så ja, det finnes mange fordommer rundt omkring. Jeg vil omgås med homofile, selv om kristendom og islam tar avstand fra det. Jeg vil vise omtanke, medmenneskelighet, toleranse, nestkjærlighet innenfor mine grenser.

  Poenget var at ikke alle religiøse mennesker er blitt tvunget til å tro. Jeg har snakket med både muslimer, kristne og buddhister. Ingen av de jeg kjenner er blitt tvunget til noe som helst. De har funnet mening i en religion, og det bør vi respektere. (så lenge denne religionen ikke skader andre mennesker) Om det høres ut som galskap til agnostikere og ateister, er det egentlig likegyldig. Man vet jo innerst inne at man ikke har noen psykisk lidelse pga sin tro.

  • Divine Says:

   Om du er psykisk syk eller ikke kommer vel ann på hvor sterk troen din er. Men om du tror på ting som ikke eksisterer så er det klar at hjernen din ikke er frisk.

   Som med pedofili, er det mange uskyldige som lider pga religion. Men religion og annen avikende tankegang fra realisme gjør at en selv føler seg trygg og har makt og det er vel viktigere enn at andre har det bra.

   • Katya Says:

    Det er der troen kommer inn på bildet.. Man kan ikke tro på noe som er bevist at eksisterer. Det gjelder i lik linje med kjærlighet. Man kan kun føle at slik er det, men kan ikke peke på det konkret.

    Jeg er uenig i det. Jeg har begge beina plantet på jorda, mangler ikke realistisk tankegang til tross for troen min.. og tenker alle høyeste grad på andre mennesker. Det er jo respekt og kjærlighet for andre som mange religioner tar utgangspunkt i.

 14. Nifelheim Says:

  Problemet med Islam, er att den er så konservativ, og bruker sekterisk press, og udemokratiske virkemidler. Vil vi ha flere muslimer i vårt land?

  Jeg vil ikke, derfor er jeg medlem av SIAN (stopp islamiseringen av Norge). Du finner oss på Facebook, eller http://www.sian.no

  Man møter skjeldent frafallne muslimer, og det er ikke rart, da straffen for å forlate islam er ganske streng i mange muslimske land, i mange faktisk døden. Det er egentlig ganske uutholdelig att norge støtter regimer som prakiserer dødsstraff for å forlate islam.

  • Divine Says:

   Det er klart at det bør forbys. Man forbyr jo pedofili også og andre thing som skader usyldige. Det er hyperkritisk at Islam ikke forbys også, da det ødelegger mange menneskers liv.

 15. muslim Says:

  Slapp av litt……mange norske tenker slik også….

 16. Nifelheim Says:

  Til Muslim, ingen grunn til å roe ned, jeg er ikke stresset 🙂
  Seriøst tror jeg du finner svært få nordmenn som er for utfrysning av homofile, og som er for dødsstraff for å forlate kristendommen. Da må du lete leeeeeenge.

  Her på berget er antihomofile meninger mest vanlige blandt umodne tenåringer. Og muslimer da, selvsagt.

 17. potetrepublikken.norge Says:

  til nifelheim. jeg ser ingen forsell mellom deg og ekstremister. isam vil ingen klare å stoppe,jo mer slike som deg presser muslimer,desto flere vil bli ekstrimister. bare se hva usa har stelt i stand,de har gjort verden utrygg. de har skapt terrorisme ,taliban al-qailda grupper er skapt av usa.
  jeg selv er ikke prakiserende muslim,men har stor respekt for de som praktiserer. kristne jøder hinduer osv,jeg har likemye respekt. over til homofile ,så lenge de ikke plager meg og mine så har jeg ikke noe imot ahomofile. 1 ting er jeg imot,at de skal få gifte seg og adoptere barn,det er jeg imot. for det er ikke meningen de skal ha barn.

  • Divine Says:

   Hva vet du om hva som er meningen? Er det meningen å ta abort? Prøverør? Spise mat i plastikk og generelt miljø som gjør deg impotent?

   Hvis du tenker på barnets beste, så er de fleste foreldre veldig dårlig egnet til å ha barn. For det første vil de ikke ha barnet, men det kom som et resultat av fyllerør og lyst. Og det ødelegger for karrieren.

   De fleste homofile finner ut at de er homofile etter at de har fått barn uansett. Så hva vil du gjøre da, ta fra de barna?

   De beste foreldrene er de som vil ha barn, og kan tilby omsorg og kjærlighet.

 18. 2250hiberius Says:

  Ganske interessant å lese om buddismen og deres tro. Å ha en tro på gjenfødelse er en tro som klart skiller seg ut fra den kristne tro, og jeg er sikker på at verden hadde vært tjent med en slik tro!
  Mange vil gjerne tro på et liv etter døden, og da kunne troen på et paradis være noe som ville gjøre dette livet meningsfullt og lykkelig!
  Men troen på paradiset har en meget stygg slagside, for tror vi på et paradis så innebærer det at vi også må tro på et helvete, og bare tanken om en slik tilstand etter døden, skaper frykt hos mange, og frykt er en svært ubehagelig følelse, og når vi ikke vet med sikkerhet hva som venter oss på den andre siden, så ville det være bedre å forkaste troen på et helvete, men mange vil ikke det, for da forkaster man også samtidig troen på et paradis!
  Hadde jeg fortsette å tro på helvete, ville jeg ikke fortalt om min tro uten at det hadde skapt en dårlig samvittighet, derfor er det helt uforståelig at noen orker å berette om det, og attpå til anbefale andre om å tro på det, uten å få vonde følelser?
  Folk vil simpelthen ikke miste troen på paradiset, til tross for at de da vet at andre mennesker kommer til helvete, og det synes jeg er en skremmende tanke at så mange mennesker ser på de som ikke deler deres tro som fortapte mennesker som altså havner i helvete, og hvis ikke det gir vonde følelser, så vitner det om mangel på empati for andre mennesker, og det er jo stikk i strid med religionens lære om å elske sin neste!
  Djevelen kom til verden samtidig med Jesus, og når vi feirer Jesu fødsel, feirer vi også djevelens fødsel, og i djevelens rike foregår den mest utspekulerte torturen menneskene noen gang har oppfunnet!
  Først når tanken på et helvete slipper taket, begynner selve livet å bli meningsfullt, og hvis noe av det vi gjør skal kalles synd, så må den verste synden være den som forteller oss om helvete!
  Og jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være forferdelig vondt for troende mennesker som mister noen de er glad i og ikke være sikker på hvor de har havnet?
  De som tror at døden er det samme som å slå av en bryter har en bedre tro, og den mest sannsynlige tro, for evig mørke er tross alt bedre enn evig pine, men det tar fra oss håpet om at døden ikke er slutten, derfor velger jeg en tro på gjenfødelse i et nytt legeme, fordi vi vet at vi kan ikke ha oppstått fra ingenting,og vi vet også at vi ikke kan forsvinne fra det univers vi tilhører!
  For meg passer det godt å se på livet på samme måten som vi ser og opplever årstidene!
  Først en gryende vår, og så den utrolige og deilige våren, etterfulgt av en blomstrende sommer, og så kommer høsten som slett ikke er så verst, og selv om vinteren er kald og mørk, så ser man frem til en ny gryende vår!
  Og dette betyr at de som er gamle nærmer seg en ny vår, mens ungdommen må først gjennom både høst og vinter, før de på nytt kan oppleve en vår!
  Dette høres jo idiotisk ut, men det tar bort frykten og det er noe en kan fortelle til andre uten at noen tar skade av det i det livet vi har nå!

  • Divine Says:

   Hva sier det om disse menneskene hvis de virkelig tror på et liv etter døden. Og da dreper dem for å ha syndet, slik at de skal leve i uendelighet i pinsel? For å ikke be 5 ganger om dagen, eller ha en kjæreste som er av ‘samme kjønn’ som deg. Nå er kjønn ganske fluid, og ikke så a4 som disse menneskene også har en tro om.

   Med mindre de er gale, vet de inners inne at det ikke er noe liv etter døden. Det handler kun om å ha en unnskyldning til å undertrykke andre mennesker. Er en av en sadisk natur, så gjør det å tenke negativt om andre at du selv er positiv. Så å være slem, gjør at du føler deg bra.

   • berbermaroc Says:

    Strålende analyse. Har du vurdert å publisere den i et faglig tidsskrift?

 19. ida Says:

  De som ikke vet om islam, trenger ikke å skrive stygge kommentarer. fordi de som ikke har peiling på noe, så de bare sier noe dritt en å bare holde skjeften sin.
  ikke tro at dere er noe. Gud har skapt alt og Gud vet hva som er bra. de som ser på islam som terrios, så det er bare feil. fordi media viser det som er ikke sant og finner på mnoe drtt.
  jeg viol bare si respekt hverandre

  • Divine Says:

   Essensen av religion gjør at det dessverre ikke er mulig å respektere hverandre. Så du må velge en av de, disse to egenskapene er motsatte av hverandre og kan ikke eksistere samtidig. Med mindre du er eksepsjonelt mentalt disiplinert og klarer å holde religion for deg selv og respekt for andre mennesker uavhengig av din religion.

   Det er faktisk bedre at du sier at du er religiøs. For da vet en annen hvor en har deg. Men å si at en gjør begge delene er uærlig. Og vil gjøre at en stoler på mennesker en ikke bør stole på. Så en vil bli stukket i ryggen før eller siden, hvis en er ‘anderledes’.

   • Aisha Says:

    Saa du mener at jeg umulig kan vaere i stand til aa respektere andre mennesker fordi jeg er religioes?

 20. ida Says:

  det er mulig å respekrer hverandre så lenge det er ikke konflikt mellom oss menneskene. grunnen til at det er mange forskjellige religioner og hvis vi ikke respekterer hverandre og bare være slem eller rasist med hverandre da er det ikke hvist å leve.

 21. ola Says:

  Alt jeg ser her overbeviser meg om at det en gresk mann sa til meg er rett,»Islam er en ytre religion,hvor det å bli observert i å gjøre rett er fokus,mens vi kristne vet at vi bærer Jesus i hjertet». Nå er ikke jeg spesielt konservativ kristen,men jeg ser poenget hans mer og mer. Islam har en ytre,materialistisk side som kun hører denne jordiske verden til;bønn 5 ganger om dagen,slør,mat,regler,jomfruer,menn.kvinner,sex,og uendelige diskusjoner om hva som er rett og galt,utifra reger 1600 år tilbake i Arabia. Etter 3 måneder i India er jeg overbevist om at alt vi har å lære(for øyeblikket)kommer fra det virkelige Østen.

  • berbermaroc Says:

   Den greske mannen hadde bare delvis rett: Islam er en ytre OG en indre religion. Den har troen som fundament, men troen uten handlinger som er i tråd med den er verdiløs.

 22. En mann Says:

  Det er egentlig bra at muslimer utfryser konvertitter. For da får de rikelig vise hvor dårlig folkeskikk Koranen legger til rete for og dessuten muslimene seg på avstand og lager ikke trøbbel. De siste er viktig, for eller har jo mange mulimer for vane å forfølge ikke-troende og sælig konvertitter på grusomste vis.

  I natt drømte jeg om en gris (urent dyr i følge Koranen) som ble sprengt i filler i en tom moské. Griseblod over alt. Opplevde ikke drømmen som et mareritt akkurat…

  • Aisha Says:

   Kan du vise meg hvilken Koran som legger til rett for utfrysing av konvertitter og andre mennesker?

   • bloggeren Says:

    Ingen. Jeg refererer til praksis fortalt av en del muslimer. Jeg synes det er bra en del muslimer holder seg til utfrysning, for Koranen er mye verre enn det, sitat:

    Krav om mafiapenger:
    9.29 Fight those who believe not in God nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by God and His Apostle, nor acknowledge the religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book *), until they pay the Jizya**) with willing submission, and feel themselves subdued.

    *) “People of the Book” = kristne.
    **) “Jizya” = avgift med samme funksjon som beskyttelsepenger til mafia.

    Muslimer kan også drepe ikke-muslimer:
    2.191 And slay them wherever ye catch them, and turn them out from where they have Turned you out; for tumult and oppression are worse than slaughter; but fight them not at the Sacred Mosque, unless they (first) fight you there; but if they fight you, slay them. Such is the reward of those who suppress faith.

    Så lenge muslimer bare driver med utfrysning kjenner jeg meg trygg. Men når muslimer tar Koranen bokstavlig, blir jeg redd.

 23. ikram Says:

  folk kan ha forskjellige meninger , de kan være den personen de vil være og ha den religionen de tror på , man kan ikke dømme den personen på grunn av det de tror på eller er jeg er muslim og har homofil venn

 24. Hanyoumaru Says:

  av en eller en annen grunn har SAMTLIGE relgioner utviklet et «Hat din «Anderledes» neste» forhold, jeg vet ikke helt grunnen egenklig. Men som det ligger ann, Lov eller ei, jeg setter ikke særlig pris på folk som uten (i alle fall de fleste av dem) å tenke over sine Egene tanker om saken bedømmer andre bare på grunn av noe som står i en bok fra flere ÅRHUNDRER tilbake. er det ikke kansje på tide og oppdatere disse relgionene? jeg er glad jeg er ateist. det gir meg friheten til å være BI uten å lide for det.

 25. metron Says:

  Jeg synes muslimer bør lære seg og ikke minst respektere, at her i Norge er det en privatsak om man har en tro eller ikke. Hvilken seksuell legning man har er også en privatsak. Verken tro eller legning er noe andre har noe med! Ser en forklarer over her at årsaken til at folk forlater islam skulle være at de mangler kunnskap. Det er nok heller det stikk motsatte som er riktig, nemlig at de innser hva islam i realiteten er, hvilken menneskefiendtlig ideologi dette egentlig er, og hva de ikke lengre ønsker å være en del av.

  Hvis jeg hadde møtt på den gamle mannen nevnt i hovedinnlegget her, hadde jeg gitt ham klar beskjed om at hva andre gjør med sitt liv, hva de velger å tro på eller ikke, og hvilken legning de har, det angår ham rett og slett ikke!

  • Aisha Says:

   Denne gamle mannen har, paa lik linje med majoriteten av muslimene i Norge, helt sikkert laert seg at homofili er greit i Norge. Men det du maa huske paa er at det OGSAA er en privatsak hvem man oensker aa omgaas med og ikke omgaas med. Hvilken skade gjoer det paa deg at denne mannen ikke oensker aa omgaas med homofile? Ingen. Og hvis du omgaas homofile, tror du den gamle mannen bryr seg? Neppe!

   Right back at ya: Hvis jeg hadde møtt på DEG hadde jeg gitt deg klar beskjed om at hva andre gjør med sitt liv (f.eks. hvem de vil omgaas med), hva de velger å tro på eller ikke, og hvilken legning de har, det angår deg rett og slett ikke!

   And for ur information: Jeg er ingen forklarer, det finnes ikke noe fasitsvar paa menneskers meninger. Ja, det kan hende det er riktig det du sier, at folk har gaatt fra i Islam etter aa ha faatt vite veldig mye… Men: 1. Da har de gaatt til feil personer. 2. De staar fritt til aa velge, saa for min del kan de vaer saa god forlate Islam.

   Og jeg lurer ogsaa virkelig paa hva som er saa menneskefiendtlig med religionen Islam. Ja, MUSLIMER er uten tvil menneskefiendtlige, men her diskuterer vi den faktiske religionen, og ikke alle de feilene menneskene gjoer. Setter pris paa om du kunne forklart meg, slik at jeg ogsaa kan faa litt mer innsikt 🙂

 26. Bjørn Says:

  Jeg har lest koranen og jeg syntes synd på på de som har denne boken som leveregel!

  • Aisha Says:

   Hvorfor det?

  • Spaceman Spiff Says:

   Det er vel egentlig mer synd på alle oss som IKKE har boka som leveregel, men stadig får dyttet den søppla på oss?

   • Aisha Says:

    Spiff:

    Hvem har dytta den paa deg? Muslimer! Er det meningen at vi muslimer skal dytte vaar religion paa noen? Nei.

    Konklusjon: De som dytter Islam paa andre mennesker er selv ikke saerlig oppdaterte paa hva religionen er. Saa du faar bare skylde paa at muslimene ikke praktiserer Islam godt nok 🙂

   • Spaceman Spiff Says:

    Hvor står det at muslimer ikke kan DYTTE religionen på andre?? Riktignok skal man ikke TVINGE noen til å tro, selv om jeg tror det var Abu Sufyan som ble truet med å bli et hode kortere om han ikke aksepterte at Muhammed var en profet.

    La meg ta et kort eksempel: Å håne Allah, Muhammed eller innholdet i koranen er per definisjon en vantro handling som skal straffes med døden. Det samme gjelder f.eks homofili. At noen skal straffes med døden for en religion de ikke praktiserer er absurd. Det er jo absurd uansett, men her er det altså snakk om at islam blir dyttet på oss andre. Det er også en rekke andre tilfeller der vi får islam dyttet på oss : Ta for eksempel hijab i politiet. Eller den bestialske uskikken halalslakting. Vi kan fortsette med at både i Sverige og UK er det praktisk talt umulig å få tak i kjøtt som ikke er halalslaktet, men det oppgis likevel ikke på pakkene.

    Så at du ikke dytter islams uskikker på andre er kanskje et utslag av at DU ikke praktiserer den godt nok??

   • Aisha Says:

    Jeg er ikke helt sikker paa hendelsen du beskriver, men jeg vil paapeke foelgende: Det er forskjell paa aa akseptere at Muhammed (fvmh) var en profet og det aa akseptere Islam. Det var folk som aksepterte at han var profet, men ikke aksepterte Islam fordi det ikke passet deres kultur etc.

    Alle de eksemplene du kommer med stemmer, slike handlinger er vantro – men BARE for muslimer. Det er ingen som sier at ikke-muslimer skal straffes for de handlingene. Islams regler gjelder bare for muslimer, den som paastaar noe annet er en idiot. Dersom en muslim med vilje velger aa gjoere disse handlingene, er det opp til han/hun. Alle staar fritt til aa velge aa gaa ut av Islam, vi har alle fri vilje. Ja, hva konsekvensene blir, er en annen sak.

    Det er akkurat det samme som aa velge aa bryte norsk lov. Man kan bryte den naar man vil, men man maa ta konsekvensene. Forskjellen er bare at dette blir sett paa som en ugjerning verdt aa straffe, mens det aa konvertere til en annen religion ikke blir ansett aa vaere en ugjerning og dermed vil det vaere absurd aa straffe noen for det.

    Naar det gjelder hijab i politiet: Hvorfor faller ikke dette under religionsfrihet og ytringsfrihet?

    Naar det gjelder kjoett i Sverige og UK: Jeg vet ikke med Sverige, men her i England kan jeg med sikkerhet si at det er nok av ikke-halal-slakta kjoett. Hvor har du den informasjonen fra?

    Hvordan jeg praktiserer religionen er opp til meg. Jeg ser etter mine egne feil og mangler foerst, slik at jeg kan forbedre meg selv foer jeg evnt. begynner aa rette paa andre. Det er enhver muslims plikt. Dersom folk hadde holdt seg til dette prinsippet, tror jeg ikke du hadde faatt Islam like mye i fleisen som du paastaar at du faar. Men der har du litt deg selv aa takke ogsaa, for du gidder aa begi deg inn i diskusjoner med muslimer, og i diskusjoner er det ikke enveiskommunikasjon, saa du kan ikke forvente at de du diskuterer med ikke skal svare. Saa en loesning vil kanskje vaere aa slutte aa diskutere?

   • Spaceman Spiff Says:

    Aisha,

    I Muhammeds påsyn sa en av hans lakeier:

    «Submit and testify that there is no God but Allah and that Muhammad is the apostle of Allah before you lose your head» – Ibn Ishaq 814

    »

    «- Then the apostle sent Khalid bin Walid… to the Banu al-Harith and ordered him to invite them to Islam three days before he attacked them. If they accepted then he was to accept it from them, and if they declined he was to fight them. So Khalid set out and came to them, and sent out riders in all directions inviting the people to Islam, saying, “If you accept Islam you will be safe.” So the men accepted Islam as they were invited.»

    Ibn Ishaq 959

    Book 019, Number 4366:

    It has been narrated by ‘Umar b. al-Khattib that he heard the Messenger of Allah (may peace be upon him) say: I will expel the Jews and Christians from the Arabian Peninsula and will not leave any but Muslim.

    Denne er vel relatert til sura 9:5 og regelrett religiøs rensing av Mecca….

    «Alle de eksemplene du kommer med stemmer, slike handlinger er vantro – men BARE for muslimer.»

    Nei, det er det ikke… Det er utallige eksempler på at folk blir drept «vantro» handlinger. Fembarnsmødre og gamle menn også. Begrepet Kufr, kuffar, kafir osv. omhandler ikke kun for muslimer som gjøre forbudte (muslimske) handlinger og dermed blir apostater? Dette brukes på alle. Og hvordan begrunner du at det IKKE er lov å håne Allah for muslimer, men at det er lov for oss vantro?

    Jeg kunne tenke meg at du utreder følgende for meg separat, altså punkt en for seg og punkt to for seg:

    1. Hvorfor er det forbudt for muslimer å fornærme Allah, koranen eller Muhammed slik at de uansett anger skal få sin dødstraff.

    2. Hvorfor er det lov for ikke-muslimer å gjøre dette. Jeg vil gjerne ha dette begrunnet etter samme kriterier som punktet over.

    «Naar det gjelder hijab i politiet: Hvorfor faller ikke dette under religionsfrihet og ytringsfrihet?»

    Veldig enkelt… En politimann SKAL IKKE utrykke noe! Som sivile kan de gjøre det, men ikke som POLITI. Det er jo hele poenget med en uniform. De er nøytrale og representerer staten og intet annet. De representerer IKKE seg selv. Jeg trodde dette var så elementært at jeg blir nesten litt skremt av at det finnes folk som ikke forstår noe så prinsippielt og grunnleggende i vårt samfunn.

    En annen situasjon: Hvordan ville du likt at du i en gitt situasjon skulle være forsvare deg i en rettsak mot en dommer som har brukt ytringsfriheten sin til å si at han ikke liker muslimer? Objektivitet kan være vanskelig å vanskelig å få 100%, men vi kan gjøre vårt beste.

    «Naar det gjelder kjoett i Sverige og UK: Jeg vet ikke med Sverige, men her i England kan jeg med sikkerhet si at det er nok av ikke-halal-slakta kjoett. Hvor har du den informasjonen fra?»

    Vel, jeg sier at det er slik. Poenget er at selv om du har kjøtt som IKKE er halalslaktet i henhold til merkingen, så er det LIKEVEL halalslaktet også i UK. Sikkert ingen regel uten unntak, men dette er hovedregelen. Årsaken til dette er at det forenkler produksjonslinjene. Et konkret eksempel på at man får gjennomslag for sine krav. Det er jo til og med snakk om et EU-direktiv som åpner for halalslakting uten bedøvelse av noe slag også. Igjen et eksempel på at vi får islam dyttet på oss. Og om du ser på hijaben som en ytring, så er det ATTER et eksempel på at vi får islam dyttet på oss.

   • Spaceman Spiff Says:

    «Alle staar fritt til aa velge aa gaa ut av Islam,»

    Dette er feil. Det er ENSTEMMIG BLANT ALLE SUNNI-LOVSKOLENE at dette er forbudt. Og da er gjengs praksis at man som muslim kan velge å forholde seg til den tolkningen som finnes i disse lovskolene, men når det er enstemmig, er det «mandatory».

    «Men der har du litt deg selv aa takke ogsaa, for du gidder aa begi deg inn i diskusjoner med muslimer, og i diskusjoner er det ikke enveiskommunikasjon, saa du kan ikke forvente at de du diskuterer med ikke skal svare. Saa en loesning vil kanskje vaere aa slutte aa diskutere?»

    Nå var dette et språklig krumspring som jeg egentlig ikke helt klarer å forstå, men jeg prøver likevel:

    Jeg begir meg støtt og stadig inn i diskusjoner med muslimer, men det er stort sett fordi de hevder ting som er direkte galt, evt tilfeller der islam ikke er bedre. At det blir diskusjoner er jo fordi dere muslimer stort sett ikke evner å gi dere mens leken er god, men til alt overmål kjemper til dere går ned med mann og mus. Etterhvert, så trodde jeg enkelte av dere forstod at jeg faktisk har rimelig god teologisk dekning for mine påstander. Jeg sier lite om hva du eller en annen muslim faktisk mener, men jeg når dere sier at islam ikke tillater det, eller at det er sånn og sånn, så påpeker jeg OG DOKUMENTERER at det er feil. Så kan det godt være at det er mange som ikke er gode muslimer, men faktum er at teologien og lærde taler et tydelig språk….

    Det er kort sagt ikke min feil at du har valgt å følge og forsvare noe fullstendig uforsvarlig. 🙂

   • Spaceman Spiff Says:

    «Det er enhver muslims plikt. Dersom folk hadde holdt seg til dette prinsippet, tror jeg ikke du hadde faatt Islam like mye i fleisen som du paastaar at du faar.»

    Nei, og da ville synet på islam vært på mange måter som med andre religioner. Det kan være du praktiserer den slik og at du faktisk mener det du skriver her, men det er langt fra praksisen til folk flest. Det er nettopp derfor jeg har islam langt oppi halsen.

    Hva du tror bak egne lukkede dører er helt uinteressant for min del. Men i det du tar det med ut i gata og forventer å få aksept for endringer i samfunnet for å ta hensyn til deg og dine ønsker, så stiller saken seg ganske annerledes.

    Wafa Sultan sa det fint: «You may believe in sticks and stones as long as you don’t throw them at me!»

   • Spaceman Spiff Says:

    Hvordan ble det her, Aisha… Jeg savner et resonement rundt det som ble nevnt over:

    1. Hvorfor er det forbudt for muslimer å fornærme Allah, koranen eller Muhammed slik at de uansett anger skal få sin dødstraff.

    2. Hvorfor er det lov for ikke-muslimer å gjøre dette. Jeg vil gjerne ha dette begrunnet etter samme kriterier som punktet over.

   • Spaceman Spiff Says:

    Hvordan ble det her, Aisha… Jeg savner et resonement rundt det som ble nevnt over:

    1. Hvorfor er det forbudt for muslimer å fornærme Allah, koranen eller Muhammed slik at de uansett anger skal få sin dødstraff.

    2. Hvorfor er det lov for ikke-muslimer å gjøre dette. Jeg vil gjerne ha dette begrunnet etter samme kriterier som punktet over.

    Kan du hjelpe meg, Aisha?

  • Richard Says:

   Jeg synes Islam er en annenrangs religion, og at araberne har en tredjerangs kultur. Hvor er kunsten? Hvor er musikken? Hvem er den islamske Johann Sebastian Bach og Georg Friderich Händel? Hvor er islams Ghirlandaio og Michelangelo? Nei, sånt har muslimene ikke. I bestefall pynter de veggene med arabesker, men seriøs kunst? Det har de ikke peiling på.

   Jeg er selv ikke religiøs, men en Bachfanatiker som ikke kan holde fingrene unna klaveret. Uten Bach og Händel ville mitt liv ha vært utrolig fattigere. Jeg synes synd på muslimene som ikke forstår sånt og som ikke har klart å frembringe stor kunst (og ikke liten kunst heller.) Muslimene har en tilbakestående kultur, men kanskje de som har kommet og bosatt seg i Vesten etter hvert blir siviliserte.

   • Katya Says:

    Selv om det ikke er kjent for oss i vesten, betyr det ikke at kunst er fraværende og ikke satt pris på i islam. Det er bare kulturelle forskjeller.

    http://www-lu.hive.no/ansatte/gw/i-kunst.htm

   • Richard Says:

    Sammenliknet med vestlig kunst er islamsk «kunst» pur barnehage (unntatt 1001 Natt, et unikt muslimsk bidrag til verdenslitteraturen men det er ikke et religiøst verk.) «Resitasjon av de hellige tekstene er basis for alle musikalske uttrykk,» sto det i artikkelen du lenket til. Problemet er ikke at musikken er religionbasert (for det er mye kristen musikk også), men at den er enkel og av lav kvalitet. Det er vel ingen som sammenlikner islamsk musikk med Beethoven, Bach, Brahms, Bartok, Balakirev (for å nevne «B-gjengen.) Vestens kunst er unik i verden og står over alle andre kulturer.

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Richard: Hva med Islamey? Er det bra nok for deg 😉

    Når det er sagt så mener jeg at det eksisterer mye fantastisk arabisk kunst; både arkitektur og «malerier».

    I tillegg er det en mengde arabisk litteratur og musikk som er nydelig.

    Jeg er tilbøyelig til å være enig med deg hva gjelder musikk – jeg er også en stor klassisk musikk fanatiker – men det er også mye bra arabisk musikk. Det kommer selvfølgelig an på øyet som ser (hehe).

   • Richard Says:

    Tareq: Islamey er sinnssykt vanskelig å spille. Nei, det er nok mer enn mine ferdigheter kan få bukt med, og jeg liker ikke stykket nok til å lytte til det 300 ganger for å lære det utenat. Jeg holder meg til Bach, tror jeg.

    Men det jeg virkelig ville gi uttrykk for er at jeg aldri har hørt islamsk (=arabisk?) musikk som nærmer seg vestlig klassisk musikk i kompleksitet og orkestrasjon. Jeg ville være takknemlig hvis du kunne henvise til sånn musikk for meg – jeg ville lytte med oppmerksomhet.

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Jeg kommer ikke an på noe slikt nå. Europeisk klassisk musikk er som hovedregel mer kompleks (harmonisk og strukturelt) enn arabisk musikk.

    Hvilken relevans det har for denne diskusjonen er jeg dog litt usikker på. Og når det er sagt er det ikke noen nødvendig logisk korrelasjon mellom kompleksistet og vakkerhet i musikk.

   • Richard Says:

    Tareq: Så det er i grunnen barnesanger fra en retardert kultur. Nei du, en 2-streng gitar og ei fløyte er knapt musikk, kanskje et hakk bedre enn en afrikaner som denger på vedtromma si.

    Men siden du har kommet til Vesten er det jo flott at du kan verdsette vår kulturarv. Vi gjør mer her enn å be fem ganger om dagen.

   • Tarq Al Sheikh Says:

    Eh…Richard jeg er født i Norge. Navnet jeg bruker her er bare et pseudonym…uff

    Angående musikken så tror jeg ikek dette er det beste stedet til å diskutere det.

 27. Bjørn Says:

  Årsaken er at jeg syntes det er en relgion som er så full av trusler om represialier. Dersom du ikke vil, så skal du eller så går du rett til helvete til evig pine. Disse truslene hadde nok sin misjon i gamle dager, men ikke i dag.

 28. nn Says:

  jeg godtar hverken muslimer eller homofile
  begge grupper er motbydelige

 29. nn Says:

  homofili er noe svineri og det er ikke lenger noen privatsak når soperne dytter sin syke legning på andre
  Det er faktisk det de gjør i Norge.

  • Terje Petterson Says:

   Hvis du virkelig mener det er din business at to voksne menn puler hverandre i ræva, da er du en syk jævel.

  • Cassanders Says:

   @nn
   Smak og behag er som baken …. og den er som kjent delt 🙂

   Men hva i all verden er det ved homofiles kamp for et normalt(sic) og verdig liv FOR SEG SELV er det som får deg til å inbille deg at de dytter sine holdninger PÅ DEG?

   ….GAYPARADES??, det er da bare å la være å se på dem. (De blir for øvrig i overkant «skrullete» for meg også, men det plager ikke meg en tøddel)

   (For å unngå at du blamerer deg fullstendig: jeg er hetero).

   Med unntak for lover om seksuell lavalder, og en beskyttelse mot vold, burde det være samfunnet uvedkommende hvordan voksne samtykkende mennesker fysisk lever ut sin kjærlighet.

   Denne nærsynte manien omkring homsing og analsex er fullstendig akterutseilt(sic).

   Du kan f.eks lese her: http://www.side3.no/article3035985.ece

   og det finnes selvfølgelig mer seriøse studier, se f.eks her:
   http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1743-6109.2010.02020.x/abstract

   Cassanders
   In Cod we trust

 30. ida Says:

  bjørn: for det første så har du ikke lest koranen og det du sier er bare dritt. fordi hvis du hadde lest koranen så hadde du ikke skrevet stygge kommentarer om koranen. da hadde du forståt at det var denne boka som viste rette veien, hvis du hadde lest koranen. så skam deg og ikke skriv stygge kommentarer on koranen når du ikke vet.

  • Terje Petterson Says:

   ida, har du bedt mannen din om lov til å ytre deg på denne siden. Du vet vel at som muslimkvinne har du ingen rettigheter, du blir sett på som en eiendel (hore). Han kommer sikkert til å banke deg gul og blå når han kommer hjem for denne frekkheten.

   • Hanyoumaru Says:

    har du lest bibelen? jeg har en god tanke om at mennesker ser ut til å like å være i kontroll. litt for mye faktisk.

   • Terje Petterson Says:

    Ja Hanyoimaru, enig, bibelen er ikke det spøtt bedre. Forskjellen er at her i vesten bruker vi ikke noen eldgamle skrifter som oppskrift på hvordan vi skal leve.

   • Spaceman Spiff Says:

    Bibelen er ikke på langt nær like ille. Den kan være ille nok, men innfallsvinkelen til bibelen er en ganske annen en til koranen.

    For kristne flest er bibelen en historiebok. ALLE veit jo at f.eks evangeliene er skrevet av mennesker, men om en gudommelig skikkelse. Slik er det i praksis i resten av boka også. Hvordan ser muslimer på koranen?? Er det «bare» en historiebok for dem også?

    (Til opplysning til de mange uvitende som aldri har sett i boka: Du finner knapt historier i boka.)

  • Spaceman Spiff Says:

   Jeg tror jeg har lest mer i koranen enn deg, og sannelig har jeg klart å finne et og annet mindre pent der. At du ikke har vært i stand til det, betyr jo bare at du ikke har åpnet denne boka.

   Hvis du tar deg bryet med å åpne boka neste gang og lese forbi bismillah’en, så finner du nok det alle andre har funnet. Du trenger ikke leite lenge.

 31. ida Says:

  enig med deg spaceman spiff, det du sier er helt sant.
  men ( Terje Petterson) han dritt ungen trenger ikke å skirve stygge kommentarer om koranen. så han dritt ungen må skjerpe seg.
  og må respektere andres religion

 32. Spaceman Spiff Says:

  Hvorfor skal man respektere andres religion??

  Jeg kan fint respektere at folk mener eller tror noe annet, men jeg har noe større problemer med å akseptere at de forlanger tilpasninger av samfunnet.

  Dessuten står det i Koranen stygge ting om mange og mangt, så hvorfor i all verden kan ikke han si stygge ting om koranen? Det viktigste er jo at påstandene er sanne… Og igjen… Hvis du leser litt forbi bismillahen, så tror jeg du ser det du også.

  • RB Says:

   100% enig!

   Hvorfor skal jeg respektere en religion?
   De om tror på religionen respekterer ikke mine valg eller hva jeg tror på!

   Mennesker derimot, det KAN FORTJENE min respekt. De får den ikke uten å måtte jobbe for den!

 33. sonia Says:

  jeg er enig med det du sier, men det er folk som skjønner ikke ditt mening. jeg er helt enig med deg og stå på det du sier Spaceman Spiff:)
  ikke hør på de som ikke vet noe i det hele tatt. fordi folk kan være stygg noen ganger og dritt i dem

 34. The Dude Says:

  For de som er inntressert i islam les selv! http://www.answering-islam.org

  http://www.answering-islam.org/Silas/childbrides.htm

  http://theantijihadforum.yuku.com/topic/885

 35. Gayman Says:

  Hei Aisha. Du er vel ikke tilfeldigvis oppkalt etter Muhammeds barnebrud?
  Ja, du veit… Denne jenta som ble gifta bort som 6 åring og som ble «åpnet» på Muhammeds soverom i den nette alder av 9 år.

  • Hanyoumaru Says:

   jeg skal ikke dirrekte si hverken det ene eller det andre her. men jeg skal sitere en spesiell sak jesus sa i bibelen: «La de små barn komme til meg.»

   • Spaceman Spiff Says:

    hehe… Ja, men var det bokstavelig, tror du??

    Det hender at noen barnehagetanter roper på barna og sier kom til meg, og det er faktisk ment bokstavelig når de roper. Men de fleste forbinder ikke det med at de skal til sengs med en som er 40-50 år eldre.

   • Hanyoumaru Says:

    jeg bare prøver å på en sarkastisk måte å gjøre narr av det på. som jeg pleier med andre måter.

   • Spaceman Spiff Says:

    Hanyoumaru,

    Okay…. En alvorlig ting å spøke med, men denne rompisen (?) Gayman har jo et poeng her. Noe off-topic kanskje, men det er liten tvil om hvor navnet Aisha kommer fra….. Omtrent som Ali, Muhammed og resten av de navnene som ALLE bærer.

  • Aina Says:

   Utrolig bra sagt:)

 36. Gayman Says:

  Her e foresten noen fakta på området , hvis du lurte?? 🙂

  http://wikiislam.net/wiki/Aisha%27s_Age_of_Consummation

 37. Aina Says:

  Religion er roten til alt vondt, især Islam. Det er undertrykkelse av kvinnene..Hvorfor er det kun kvinnene som må dekke seg til, og ikke mennene. Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg fjernet Islam fra jordens overflate. Bare bråk og dritt i den religionen..Islam er noe dritt_________________________________

  • Spaceman Spiff Says:

   Og mer er det egentlig ikke å si om denne saken.

  • bayøz Says:

   det er synd at du eller noen dømmer noe/noen via å se på tv kanaler idag. ikke alt er råtten innvendig. skal du kritisere en religion, som foreksempel islam, anbefaler jeg deg å lese koranen. tror ikke at du kommer til å lese mye dritt. eller kan du prøve å kontakte noen danske/norske muslimer, som er kun norsk eller dansk som kan forklare deg hva islam er i og med at det er beste måten å kominisere seg med noen som har samme språk og ikke minst samme kultur, som ikke kræsjer med din. jeg tror neppe at du kommer til å mislike islamen etter det. om du gir blaffen i det jeg forteller, blir jeg lei meg min bror, jeg sier min bror for at alle mennesker er brødre strammer fra en som har en skaper. GUD/ALLAH hva enn du kaller

   • Cassanders Says:

    @bayøz

    Jeg synes det er veldig bra at du har kommet frem til at alle mennesker «er brødre» (altså at vi alle har en form for fellesskap).
    Det er også bra at religioner som (sannsynligvis jødedom), kristendom og islam I DAG i større eller mindre grad ser ut til å tolke «skriften» i den retningen.

    Men du skal være klar over at dette faktisk er fullstendig i mot Torah, Bibelen og Koranen, i sin «ORIGINALE KONTEKST».
    Alle disse religionene er særdeles klare på sin «IN-GRUPPE», «UT-GRUPPE» definering.

    Jødene har sin «pakt» direkte med sin gud, og den enheten som omtales i f.eks bibelen og koranen gjelder KUN FOR DE TROENDE.
    OG konteksten er dessverre overtydelig negativ, forf.eks koranen bruker uforholdsmessig mye spalteplass på å nedvurdere de ikke-troende. -Både i det dennesidige og i det hinsidige.

    Cassanders
    In Cod we trust

   • Spaceman Spiff Says:

    Hva er hensikten med å lese koranen da?? Det er ingen sammenheng i den. Dere veit jo ikke engang hvilken rekkefølge suraene kommer i! Å lese koranen er fullstendig meningsløst i første omgang. Man må forstå contexten først… Og det gjør man ved å lære seg historien.

    Og ja, jeg har lest den boka… Og det forandrer absolutt ikke mitt syn på islam…. dvs.. Det forandret seg mange, mange hakk lengre til det værre takket være utallige hatefulle vers!

  • Thalgar Says:

   Folk som trur at menneskeleg vondskap kan reduserast til ein faktor må ta seg ein tur til historieseksjonen på biblioteket.

 38. bayøz Says:

  ALLE SKAL VENDE SEG TILBAKE TIL SKAPEREN SIN EN DAG. DET ER EN VELDIG TØF DAG.

 39. Dude Says:

  Vis muslimer kommer til Norge og klager på nesten abselutt ALT her. Så koffer flytter dere ikkje ein annen plass? Nå tenker eg meg at det er helst muslimske menner som følger koranen mest. Men det som jer meg så JÆVLA forbanna er at mennene behandler damene som horer.

  eg må innrømme dette at eg har egentlig ikkje noe peiling om ka som står i koranen men eg har lest mangen innlegg i dette forume.

  Eg synes direkte synn på Muslimske damer som blir behandlett som horer.

  • Spaceman Spiff Says:

   Dude, de flytter ikke andre steder fordi det ikke er noen andre land som gir dem så mye uten å forlange noe som helst igjen for det. Dessuten er jo ikke akkurat de muslimske landene de mest siviliserte…..?

   Det er altså pragmatisme..

  • Spaceman Spiff Says:

   Dude, Vil anbefale deg å ikke lese noe særlig i koranen heller. Det er ikke det mest givende. Et salig rot. Prøv heller å les historien om Muhammed først, f.eks Ibn Ishaq, så har du et litt bedre grunnlag for å forstå koranen.

  • berbermaroc Says:

   @Dude: har du spurt muslimske kvinner om de synes de blir behandlet som horer, eller er det bare din dype innsikt i et felleskap du ikke kjenner noe til som forteller deg det?

  • Spaceman Spiff Says:

   Berbermaroc,

   Det er vel ikke helt riktig å bruke betegnelsen horer på hvordan muslimske jenter blir behandlet. Eiendeler er muligens noe bedre. De som blir behandlet som horer er utelukkende ikke-muslimske jenter.

 40. Tove Says:

  Jeg ønsker egentlig at denne bloggen får det slik at alle kommentarer blir forhåndsredigert. Når det skrives så mye dritt om islam og muslimer og innvandrere og til og med om homofile i kommentarene er det lett for innvandrere å bli litt paranoide.
  Husk det, folkens: De aller fleste etnisk norske er ikke særlig interessert i dere! De er opptatt av sitt eget liv, og hvis de skulle treffe på en muslim vil de ikke tenke noe annerledes om den personen enn om andre mennesker de treffer! Det fins faktisk mange etnisk norske som ønsker seg innvandrervenner, men ikke vet hvordan de skal bli kjent.

  • Spaceman Spiff Says:

   Så mye dritt om islam? Pek på et eneste punkt der jeg skriver noe som ikke er sant om islam? Kanskje det er på tide å åpne øynene og se at det faktisk ER mye dritt i islam?? Da er det kanskje ikke så lurt å feie realitetene under teppe.

   Og jeg understreker igjen: Jeg skriver om islam, ikke muslimer.

  • Spaceman Spiff Says:

   Og skriver jeg negativt om homofile? Jeg sier jo at han har et poeng, til og med. Selv om jeg er aldri så negativ til homofili, så har jeg alltid forsvart deres rett til å gjøre AKKURAT som de vil. Gjør islam det? Åja, rompis er vel ikke å skrive dritt om homofile. Når noen lager et poeng ut av at de er homofile med å kalle seg GAYMAN, så er det vel omtrent på samme nivå?

  • RB Says:

   Muslimer vil ikke være venner med etnisk norske. Vi er urene og ikke-troende….kufar eller hva pokker det heter! De kan prate med oss, men venner, det blir vi aldri! Det har flere muslimer sagt her inne!

   Så jeg ville tenke litt på hva du selv skriver før du kritiserer andre. Bare fordi du har en SV-populistisk og «riktig» mening, så betyr ikke det at du har rett.

   • muslimprosjektet Says:

    RB: Jeg har mange muslimske venner. Så det så.

   • berbermaroc Says:

    @RB: «Ikke-troende» er vel ganske dekkende hvis vi snakker om islam? Hvis ikke, og du plutselig er blitt muslim, får jeg bare si «Allahu Akbar». Eventuell urenhet du måtte slite med kan sikkert ordnes med en enkel dusj. 😛

   • RB Says:

    Nå er vel hverken du, Olav eller Ber de vi kan kalle en i mengden! Dere er vel heller noen utskudd som ikke enkelt kan plasseres i noen kategori!

    Og dersom du tror de er venner, så er du jammen mere blå øyd enn noen noensinne kunne tro! 🙂
    Du leste like godt som meg da flere her inne sa dette rett ut!

   • Tareq Al Sheikh Says:

    RB: Jeg har mange muslimske venner. Så du tar nok feil

   • RB Says:

    Fordi det finnes EN person (muligens to) som bestider dette, så tar jeg feil??? Er du så blåst eller bare leker du?
    Dette er ikke noe jeg sier, dette sier muslimer!!
    Vet ikke om jeg må stave det for deg?
    De kan snakke med meg, men gode venner som jeg kan stole på, det kan de aldri bli! Med mindre jeg konverterer…

    PS: med et nick som du har Tareq, så er jeg jo ikke ovverasket om du har muslimske «venner» elller faktisk er muslim!

   • berbermaroc Says:

    @RB: Hvorfor er det slik at det bare trengs en muslim som sier noe som bekrefter dine fordommer for at det vedkommende sier skal være sant, mens det samme ikke er tilstrekkelig for de som sier det motsatte?

   • RB Says:

    For det første er det ingen muslimner som har benektet det!

    For det andre var dette en med særdeles god kjennskap til Kornanen og flere bekreftet dette også!

    Var det da noe mer, Ber?

   • RB Says:

    Ok…masse skrivefeil! Dårlig tid…beklager!

   • Tareq Al Sheikh Says:

    @ RB.

    La meg forsøke å konstruere et någenlunde godt argument.

    Følgende definisjoner legges til grunn:

    Som «muslim» regnes enhver person som anser seg selv som muslim.

    Som «muslim» regnes ikke person født av muslimske foreldre, men som ikke regnes seg selv som muslim.

    Jeg faller ikke innenfor den definisjon av muslim som jeg hittil har gitt.

    Ditt utsagn ansees for å være: deskriptiv. Følgende kan dets sannhetsverdi bedømmes. Det legges til grunn at deskriptive utsagn kan bedømmes som sanne eller usanne.

    Hvordan bedømme ditt utsagns sannhetsverdi?

    Hvis jeg – i verdi av ikke å å være muslim – er venn av en eller flere muslimer har jeg motbevist din påstand. Hvordan forholder dette seg til virkeligheten?

    Svaret er at jeg har opptil flere muslimske venner. Andre ikke-muslimer jeg kjenner har også flere muslimske venner.

    Empirisk er derfor ditt deskriptive utsagn galt.

    Jeg velger å legge ned følgende:
    p å s t a n d:

    1. RBs deskrptive utsagn er usant.
    2. Saksomkostninger betales ikke for noen instans.

   • berbermaroc Says:

    Det er da mer enn en muslim som har benektet dette, inkludert undertegnede? Har du selektiv hukommelse, eller early-onset Alzheimer?

    Hvem er forresten denne personen med særs god kunnskap som du benytter som sannhetsvitne? Hvordan har du fastslått vedkommendes kvalifikasjoner? Og stoler du blindt på vedkommende uansett hva h*n sier, eller kun når svaret passer med dine fordommer?

    Jeg påstår ikke at du ikke vil finne folk som har den holdningen som du tilskriver alle muslimer, eller at de ikke vil ha lærde å henvise til for disse meningene, men du vil for pokker også finne akkurat det motsatte blant en lang rekke muslimer.

    Men av en eller annen grunn, så er en muslim som har negative holdninger alltid representativ for hele gruppen, mens en som gjør noe godt eller mener noe som ikke stemmer med dine fordommer, alltid behandles som unntaket. Det er en fin oppskrift for et selvoppfyllende profeti.

   • RB Says:

    Ber: Når i denne tråden har du benektet det? Begynn med din egne selektive hukummelse! Da er de vel ikke gode muslimer da? Som du hele tiden påpeker hos andre her inne 🙂

    Tareq: Fancy oppbygde setninger og mange ord endrer ikke det faktum at det jeg anser for å være en godt skolert (som jeg ikke husker navnet på nå) muslim sier at det ikke lar seg gjøre. At Koranen spesifikt sier at det ikke kan gjøres! Hvor det står, overlater jeg til andre å finne ut. Du får leve i din blåøyde verden, så lever jeg fint i min! Uten muslimer…

   • berbermaroc Says:

    @RB: Må jeg gjenta meg selv i hver eneste tråd et tema dukker opp? Dette er ikke første gangen vi to har diskutert vennskap mellom muslimer og ikke-muslimer, så enten gjør du deg selv dummere enn du er, eller du lider av selektiv hukommelse (det tredje alternativet er jeg for høflig til å nevne eksplisitt;) ).

   • berbermaroc Says:

    @RB: Det Koranen eksplisitt sier er at man ikke skal ta ike-muslimer som «awliyah», som er flertall for «wali», og er noe langt mer enn vanlige venner. En wali er en person som tillegges en formynder/beskytter-rolle.

    Hvis det kan hjelpe med å fjerne uenigheten mellom oss, kan jeg godt stipulere at jeg aldri vil ta noen ikke-muslim som wali, men jeg har ingen motforestillinger til vanlig vennskap. Det finnes riktignok lærde som forstår forbudet langt videre, men også en lang rekke som forstår det slik jeg beskrev. Hvis det er nødvendig for deg å velge den første meningen for å gjøre det lettere for deg å beholde dine fordommer, må du gjerne gjøre det. Men ikke lat som at det er noen fasit.

   • RB Says:

    Og bare fordi en muslim og to wannabe-muslimer skriver det, så skal jeg tro det?

    Du er enig i det jeg skriver, men kan ikke si det? 🙂

    Man kan ha venner, men ikke skikkelige venner?
    Hva er forskjellen?

    I min verden, så er venner venner og noen jeg kan stole på. Alle andre er bekjente eller potensielle venner!

    Men igjen, du er forpliktet til å gå i forsvar for noe som er din leveregel og det eneste som betyr noe for deg! Jeg skjønner det. Uansett hva jeg eller noen andre sier så kan du ALDRI innrømme feil, fordi du tror på noe som er feilfritt…etter din mening. Det har vi ihvertfall diskutert før!

    For det er du som har fasiten, ikke sant? 🙂
    Ingen andre?

    Disse fordommene du snakker om, hver har flest av de tror du? De som tror at en bok har alle svar eller de som kan velge hva de vil tror på og lære av?

   • Tareq Al Sheikh Says:

    @RB. For å ta stilling til det du skriver er det først nødvendig å fastlå hva du egentlig mener; i dette tilfellet om det du skriver er deskriptivt eller normativt. Jeg legger til grunn at du vet hva de utrykkene betyr.

    Det jeg spør om er altså:

    Mener du at det ifølge «islam» er slik at muslimer ikke skal ha muslimske venner?

    eller;

    At virkeligheten er slik at det muslimer og ikke-muslimer faktisk ikke er venner.

    Hvis ditt utsagn beskriver virkeligheten (og altså er deskriptivt) så er det empirisk feil. Uansett hvilke argumenter du måtte komme med så vil du ta feil.

    Snakker du normativt, så kan det hende du tar rett. Men ingenting tyder på at du mente det du sa normativt.

   • Aisha Says:

    Def. paa Wali: http://en.wikipedia.org/wiki/Wali

    Akkurat som du ikke ville likt aa ta til deg muslimer som dine «foresatte», paa samme maate tror jeg at det ikke er saa mange muslimer som ville hatt ikke-muslimsk wali. Det aa vaere wali gaar blant annet ut paa aa ha forsoergeransvar…

    Jeg har hatt flere ikke-muslimske bestevenninner enn muslimske, uten at dette kraesjer med konseptet om wali.

   • berbermaroc Says:

    @RB (9/3, 12:18):

    Du trenger ikke tro på noe av det jeg sier. Jeg bare påpeker dine fordommer, for de som er litt mere åpensinnede og kan tenkes å unngå dem.

   • RB Says:

    Nå religiøse snakker om at andre ikke er åpensinnede og har fordommer, da gir ihvertfall jeg opp debatten…

    Dere får bli enige dere i mellom, for dere er helt tydelig ikke enige om dette!

    Gud hjelpe dere alle… 🙂

   • berbermaroc Says:

    Det ser ut som at vi endelig har funnet noe som samler oss: vi er enige om at det er bortkastet tid å forsøke å forandre hverandre. 😀

    Selv om jeg har gitt deg opp for lenge siden (akkurat som du sikkert har gitt opp meg), ka jeg imidlertid ikke love at jeg ikke vil kommentere dine innlegg, der jeg anser at det vil kunne hjelpe andre. 😉

    Bare en liten ting før jeg gir meg: hvorfor er det så utrolig viktig at religiøse skal bli enige seg i mellom, når samfunnet ellers vektlegger verdien av meningsmangfold? Burde du ikke applaudere at det er ulike meninger?

   • RB Says:

    Når mangfoldet kommer av egne tanker, egne erfaringer og egne meningner basert på alt som kan leses og utforskes OG når meningene ikke på noen måte er diktert og bestem, ja!

    Når meningene er diktert av mange 1000 år gamle bøker og en forskrudd måte å lese disse på, nei!

    Når disse bøkene (og meningene) er med på å gjøre verden til et verre sted, DEFINITIVT NEI!

    Dersom du og andre religiøse ikke innser at dere er forutinntatte, indoktrinerte og dikterte….da er vår virkelighetsoppfattelse så til de grader forskjellig og jeg tviler på at vi noengang kan bli enige om mye!

    Og ja, jeg og andre ikke-religiøse kan så definitivt også være forutinntatte, indoktrinerte og dikterte! Men vi har en mulighet dere ikke har, vi kan snu og vi kan snu radikalt! Vi trenger hverken bry oss om naboen, familien eller menigheten. Vi blir ikke halshugd eller kastert av prester om vi mener noe annet enn hva en bok sier vi skal mene. 🙂

    Og jeg har snudd i denne saken!

    Men dette er du selvsagt ikke enig i! Og det er forstålig… 🙂

   • berbermaroc Says:

    Nå ble jeg nysgjerrig. Hvordan har du snudd i denne saken?

 41. The Dude Says:

  Muslimers oppførsel mot ikke muslimske kvinner, vers fra koranen og hvordan de blir utført i det virkelige liv.

  http://www.sian.no Stopp islamisering Av Norge

 42. The Dude Says:

  Stopp gjerne filmen innimellom om det er nødvendig for å få med hva som faktisk står der, kunnskap er makt. Økt kunnskap om islam fører til dyp skepsis, hva gjør støre med det muslimske brorskap?

  nei til hijab som ikke er et religiøst plagg, men utelukkende et klesplagg hvis opprinnelse er linket direkte til det muslimske brorskap, akkurat som en binders synlig på jakkelommen under andre verdenskrig var støtte til motstandskampen mot nazistene.

  http://WWW.SIAN.NO STOPP islamiseringen AV NORGE

 43. Bekymret Says:

  Kristne og muslimer i virkelighetens palestina og ikke hva som blir servert dere i norske medier… sjekk ut linken.

 44. En som forstår Says:

  Hvorfor skal vi tvinge folk til og akseptere homofile? Spesielt når deres tro sier at det ikke er akseptabelt. Det er som å tvinge folk at brunost er kjempe godt med syltetøy, selv om de ikke liker det, og ikke ønsker å spise det, i tillegg til det så serverer man denne retten til de som ikke liker det. Seriøst folks, give it a rest already. Bare la muslimer og kriste elle randre ikke akseptere homofile. Jeg aksepterer ikke lovbrudd, og hos noen så er homofili lovbrud. De som ønsker eller «er» homofile får være det for the heck.

  • Menneskerett Says:

   Man kunne jo spørre tilvarende: Hvorfor skal vi tvinge folk til og akseptere svarte, kvinner eller jøder? Spesielt når deres tro sier at det ikke er akseptabelt. Jeg aksepterer ikke lovbrudd, og hos noen så er jøder, kvinner og svarte lovbrudd.

   Ja, for det er faktisk en menneskerett å være homofil, og derfor en menneskerett å respekteres på lik linje med andre mennesker.

   Homofile dukker opp i de beste familier- også muslimske- ikke fordi det er så himla gøy men fordi man ikke har et valg. Da er det en menneskerett å ikke bli psykisk mishandlet av egen familie- som egentlig mener at sånne som deg burde drepes i en ideell islamsk stat, og at du uansett skal giftes bort med første og beste kusine. Hva da med rettighetene til barnet som kommer ut av et slikt påtvunget ekteskap?

 45. LatterligeNorge Says:

  Er transperson selv og redd for muslimer 99% vil se slike som meg drept , lemlestet osv.

 46. En som forstår Says:

  Masse gode innlegg her med godt innhold forresten=)

 47. En som forstår Says:

  Noen mindre gode innlegg og «useriøse»…. men men

 48. Hanyoumaru Says:

  la oss for en gangs skyld prøve en litt annen måte å se på dette på. det ligger en enkel detail her som mange overser, MENNESKETS NATUR. det er ikke relgion (Ingen av dem faktisk. og jeg er Ateist og sier dette sier det litt om hva det betyr) som er problemet her. det er menneskets dominerende natur som driver dette videre. så skal dere dømme alle for en så kan dere ligsågodt dømme ALLE for en. (dessuten, hvis dere ikke kunne dømme EN relgion, ville dere fortsatt på en annen)

  • norskgoy Says:

   Dominerende natur er selvsagt en komponent. Menneskers tro på seg selv som den perfekte «diktator» er velkjent. Det som man da erkjenner i mange land, inkludert de vestlige, er man har et behov for en samfunnstruktur der man ikke oppfordrer ideologier som hevder de innehar den evige sannhet til å ta makt.

   Ergo bekjempet man f.eks kristendommens klamme og ekle tak på samfunnet her i vest. Andre totalitære ideologier ble også bekjempet ut i fra rasjonalen at «paradis» ikke eksisterer. Islam predikerer hva?

   Hvis du er ateist bør du strengt tatt ikke føle noe behov for å forsvare muslimer som predikerer sin religion, eller islam.

   • Hanyoumaru Says:

    så på grunn av at jeg er ateist så trenger jeg ikke gjøre noe for noen? vel, andre typer….kansje. men jeg, nei, ikke pokker. jeg prøver det faktum å framheve menneskets feilgrep her. så strengt tatt burte du kritisere meg for å framheve mennesker generelt på «Feil måte» jeg gjør som Lucfer en gang gjorde. jeg Tenker Selv. dessuten, hva slags idiot ville jeg være om jeg IKKE hjalp folk som ble feilaktig dømt å forsvare seg her?

  • norskgoy Says:

   svar til mars 7, 2011 klokken 13:48;
   Hvorfor skal du som ateist forsvare en religion? Gi meg gjerne en rasjonal for at det er faktisk en greie som vil fundementere din ateisme. Lucifer tror jeg like lite på om at en arabisk mann fikk engler på besøk. Å sette religion på samme nive som noen er vel et lite bevis på at man ikke klarer å skille religion og mennesker.

   Wannebeateisme fra venstresiden er alltid like artig.

  • Hanyoumaru Says:

   jeg tok et lovord om å forsvare alle som blir uskyldig dømt for hva alle andre tror. meg og mine andre. derfor forblir jeg her for å forsvare dem.

   • norskgoy Says:

    Hva de tror, er skrevet. Det er det som står skrevet som angripes og fordømmes.

    (Wannebeateisme fra venstresiden er alltid like artig)*2

 49. Mina Says:

  De første kommentarene her var interessante å lese – men så skjer det som ofte skjer når innholdet er så «touchy»; usaklige og hatske utsagn fra flere parter. Og nordmenns holdninger til muslimer gjør meg sint og opprørt! Man kan gjerne ha en kritisk innstilling til religion – for all del – men skal man lære en religion å kjenne godt nok; så må man også prate med troende. Og lese om islam skrevet av muslimer. Noe jeg, som kritisk – men åpen – også gjorde. Ser man etter bare feil – finner man bare feil. Betyr ikke at jeg finner alt i islam som ikke kritikkverdig – men det er mye som handler om fred, respekt, empati og omsorg for sin neste. Og har man lest mye om religionen så finner man mange eksempler på det.

  Kristne har og, som jøder og muslimer felles bakgrunn; Alle profeter og fortellinger fra det kristne kaller Det Gamle Testamentet. Så utgangspunktet var èn tro – som gjennom århundrende delte seg i 3 grener.

  Men desverre er uvitenhet og frykt sterkere enn trangen til læren om religion og fremmede kulturer.

  Jeg har møtt stolte,selvsikre, utdannede og flotte hijabbærende muslimske kvinner – og jeg har møtt de mer kuede og usikre uten…Å tillegge alle muslimske kvinner en offerrolle er bortkastet energi og nedlatende overfor en hel gruppe!

  Klarer ikke som mange andre; å se denne religionsgruppen
  under ett…De lever i flere hundretalls forskjellige kulturer –
  som ofte påvirker mer levesettet enn deres religion.

  Mange flyktninger til Norge er moderate muslimer – som selv
  har flyktet på grunn av sin tro – under et styre som ikke godtar demorkrati og fritenkning. Eller en annen tolkning av islam enn landets diktatorer. Religion har alltid vært en kilde til maktmisbruk og splittelse av folkegrupper…

  Hva skjer når man angriper istedenfor å skape dialog med det man det man ikke forstår men frykter? Jo…man skaper ennå mer frykt og splittelse.

  Den dagen hvermanns-skeptikeren og den som skriker høyest om anti-islam/muslim i Norge – tørr å ta steget inn i en moskè eller lytte til det en troende muslim har å si om seg og sitt forhold til sin religion – ja, ta skal jeg virke ta meg av hatten å bukke dypt!

  • Hanyoumaru Says:

   så jeg er ikke den eneste som ser hvor idiotisk det er å dømme alle for en? det et unormalt. normalt er jeg alene på siden for/imot i saker som dette.

  • norskgoy Says:

   Selvsagt er ikke alle hijabkledde underkuede. Men plagget er fremdeles underkuende begrunnet teologisk. Det er ingenting å komme bort i fra. Islam lever i en gammeldags verden, og det kan enkelt illustreres fra Bosnia, og byen Sarajevo. Idag vokser det frem moskeer i Sarajevo som det er 7-11 butikker. På hvert gatehjørne skal det være en moske, gjerne bygget for penger fra en arabisk prins eller en industrieier fra Malaysia. Selv om arbeidsledigheten er skyhøy. Så man kan undre seg hvorfor det ikke heller bygges arbeidsplasser for disse pengene. Det ville hjulpet langt mer.

   Dette er et bilde på islam tilbakeståendehet idag siden den ikke har en sekulær komponent i seg, der den dyrker det ensidige og absolutte.

   • Spaceman Spiff Says:

    Gode poeng her. Hvorfor brukes alle ressursene på Allah når de kunne vært brukt så uendelig mye bedre?? Mitt veddemål er at disse landene kommer til å være i bakleksa i lang tid fremover.

  • Spaceman Spiff Says:

   «Kristne har og, som jøder og muslimer felles bakgrunn»

   Hvordan begrunnes dette?

   Muslimer bygger i realiteten UTELUKKENDE på koranen og hadith.. Altså forhold som stammer fra det 7. århundre. Før den tid, så var det ingen kristendom eller liknende på i Mecca. Joda, det var handelsreisende og en og annen jøde, men heller ikke Muhammed var noen jøde, men i det store og det hele har islam egentlig null forbindelse med disse religionene ut over at Muhammed selv hevder at islam har samme opprinnelse.

   Det blir litt som om jeg skulle tatt meg en tur forbi budhisttempelet ved Strømmen og starte min egen religion basert på den idèen. Det gir ikke religionene felles opphav. Langt derifra.

   Muhammed var en copycat… Han prøvde så godt han kunne å få en plass i jøder og kristnes rekker som en profet, men lykkes ikke… Det gjør det heller ikke noe bedre å argumentere for at de tre religionene har felles opprinnelse.

  • Spaceman Spiff Says:

   «Mange flyktninger til Norge er moderate muslimer – som selv
   har flyktet på grunn av sin tro – under et styre som ikke godtar demorkrati og fritenkning. Eller en annen tolkning av islam enn landets diktatorer. Religion har alltid vært en kilde til maktmisbruk og splittelse av folkegrupper…»

   Fullstendig feil… Hadde de vært forfulgte, så hadde flere fått innvilget asyl. Det er det under 10% som får.

   Det som er, er at mange kommer gjennom henteekteskap osv. De kommer som asylsøkere for å få en hånd i honningkrukka i Europa…. Og naive idioter lar dem få en hånd nedi, så da kommer det enda fler….

   Og det er innvandringen i et nøtteskall… Vi sponser en enorm industri med dette idiotiet! Bakmenn og mange lurte sjeler og knuste drømmer.

 50. Mina Says:

  Ellers mener jeg nå at det skal nå være opptil enhver hvem man vil omgåes. Flere kristne grupperinger som heller ikke
  tolererer homofil praksis – så det har inget sinn å «omvende»
  dem med krasse ordlag. Og homofile har vel heller inget behov for omgåes folk som ikke godtar legningen deres. Som jeg unngår folk som ikke liker min måte gjøre ting på – eller holdningene mine generelt. Akspekt for forskjellene i samfunnet ja – men ikke nødvendigvis respekt for alt.

  • norskgoy Says:

   Uansett hvor hardt det er å bli uglesett, så drepes homser svært sjeldent i dag i kristne miljøer. Kristne homser er som regel ikke redde for sine liv å stå frem. Når så du en muslimsk homse gjøre det samme?

   Det har ingen funksjon å sammenligne islam og kristendom i dag, for å forklare fenomen som skjer i dag. Fordi kristendom har blitt frarøvet stor del av sin makt, ikke all makt langt derifra, ovenfor samfunnet. Islam prøver i stor grad å gå den andre veien. Og siden de ikke møter motstand så klarer de også å religiøsifisere samfunnet enda mer enn det har vært.

   Aksept må komme over at man aksepterer et minste multiplum. Idag, i Norge, er det aksept for blant annet at man kan «shoppe» religiøs tilhørighet og være homse/lesbisk uten å frykte for sine liv og normal omgang.

   • Tove Says:

    Følger du ikke med på hva som skjer i Uganda og deromkring? Forslag om dødstraff i lovs form mot homofile, lovforslaget ble trukket, men det var et populært forslag. Takket være kristne predikanter fra USA av «halleluja»typen

   • Spaceman Spiff Says:

    Tove,

    Det er mange steder homofili blir forfulgt og fordømt, men det er ikke noe sted som er værre for homofile enn i de muslimske områdene. Jo mer muslimsk et område er, jo mer problematisk er det for homofile…

    I muslimske områder er det UANSETT problematisk å være homofil. Man skal være glad om man beholder livet. I ikke-muslimske områder er det generelt mye større aksept for homofili.

   • Hanyoumaru Says:

    såååå når ble det større akseptert å være Homofil i andre relgioner? jeg har ikke hørt om det. er det bare meg som ikke følger med? dessuten, faktisk fra diverse kilder har jeg sammlet opp fakta som tydelig framviser Kristendommen (eller den katolske delen for å være topp nøyaktig) til å være ansvarlig for flest indirrekte drap på Homofile, jeg mere diverse selvmord/Forsøk. så døm først når du har alle fakta på bordet neste gang.

   • Spaceman Spiff Says:

    Hanyoumaru,

    Din påstand om at katolikkene har større antall selvmord pga homofili enn noen andre skulle vært morsomt å sett godt dokumentert. Peonget er at slik dokumentajson kan ikke finnes, fordi homofile, som man må anta finnes i muslimske land også, ikke engang tør å stå frem… Der blir de halshugget, hengt eller de graver dem halveis ned og velter en mur over dem med tanks… (Taliban i afgh.)

    Har du sett dette skje i den katolske verden???

    Klarer du ikke å se at det er ganske vesentlig forskjell på synet på folk?? Jeg sier ikke at katolikker, eller den norske kirke for den saks skyld, er i perfekte, gjør jeg??

    Nei, men det er helt på det reine at det er uendelig mye værre å være homofil i noe i nærheten av ETHVERT arabisk/muslimsk land enn ett katolsk land. Eller kanskje du har lyst til å vise til en muslim som ikke kunne tenke seg å bo i Italia eller Mexico pga forfølgelse, men heller foretrekker Iran eller Saudi Arabia?

    Men… Du har nok rett… Det er ikke mer akseptert å være homofil i ikke-muslimske land…..

    Enkelte ting har det null hensikt i å diskutere….. Og dette er en av dem, med mindre du kan finne en homofil som mener Italia er værre enn et ENESTE muslimsk land…..?

   • norskgoy Says:

    svar til Hanyoumaru mars 7, 2011 klokken 17:31

    Når så du sist den norske kirke kreve homser døde? Eller ha store vanskeligheter med å si at dødsstraff for homofili er barbarisk?
    Jeg skal sikkert finne menigheter på Karmøy der de har lyst til å skyte homser, men den store majoritet har forlatt dette standpunktet for lenge siden. jeg skal til og med finne haredier som faktisk skyter homser i Israel, dog både her i landet og Israel så fordømmer samfunnet i sterke ordlag slike handlinger. Så når en homofil tar selvmord pga press fra sin nære relasjoner så sier man ikke i dagens storsamfunn «bra». I islamske samfunn?

    I praksis eksisterer det ikke noe ønske i det norske samfunnet om dødsstraff for homser, foruten en gruppe. De religiøse som bekjenner seg til islam.

  • Menneskerett Says:

   Det er veldig viktig å huske at når man snakker om homofile så snakker man om folk som finnes over alt uten yttre kjennetegn. For alt man vet kan det være din far eller mor, søster eller bror, sønn eller datter. Det er ikke bare noen man kan unngå å omgås med.

   Det er også viktig å huske at også homofile har religionsfrihet. Det er for noen umulig å bryte med sin egen religion- selv om det kan virke som om følgerne av religionen ønsker deg død. Mange føler med seg selv at det ikke må være slik i Islam- at Islam egentlig handler om medfølelse med alle mennesker- og at det er etterfølgerne av Islam som tolker mot Islam på grunn av kulturelle føringer.

   Det å bryte med Islam fordi man er homofil vil uansett føre til at du gjør enda en dødssynd- og den kan man faktisk velge- om man vil bryte eller ikke. For mange er dette et umulig valg.

   I praksis ender det med at man gifter seg med en av de foreldrene foreslår, får barn og lever et dobbeltliv og bryter ekteskapet- i virkeligheten påtvunget av en religion som setter ekteskapet høyt- men fordi man ikke er villig til å anerkjenne homofiles eksistens gifter bort sønner og døtre med homofile og tror det kommer til å bli bra ekteskap.

   • Spaceman Spiff Says:

    «Det er veldig viktig å huske at når man snakker om homofile så snakker man om folk som finnes over alt uten yttre kjennetegn.»

    Nåååååja!!! Vel har de fleste ikke tatovert inn et eller annet, men det er underlig hvordan mange kan tas på fakter og språkbruk osv. Men det gjelder da heller ikke alle.

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Spaceman spiff strikes again!

   • Spaceman Spiff Says:

    Enkle fakta, Tareq.

    Eller bestrider du det, kanskje?

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Helt enig med deg.

    Noen ganger tar man dog feil. Jeg trodde forleden dag at en foreleser på UiO var homofil, men ei….

   • Spaceman Spiff Says:

    Åh, la du an på foreleseren?

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Hehe, nei. Jeg er ikke homofil.

   • RB Says:

    Fri og bevare, da hadde du jo vært død nå, med alle dine muslimske «venner»…. 🙂

   • Tareq Al Sheikh Says:

    Ingenting tilsier at det siste du skrev var sant på noen som helst måte.

   • RB Says:

    Nå tuller du????
    Ingenting som tilsier at en homofil ikke skulle blitt drept i et muslimsk land? Hva slags verden er det du lever i da???
    ALT tilsier nettopp dette!

 51. Bekymret Says:

  Du Mina, du burde ta deg en tur på youtube og høre på hva denne abdu-raheem green har å si. han er forresten foredragsholder på peace conference scandinavia nå neste mnd i regi av islamnet.no Sjekk ut youtube han tar blant annet opp tema om polygam innen islam, han kaller det en velsignelse fra gud.. han tar også opp tema fysisk-avstraffelse av kvinner av sin mann, der lyver han riktig nok og formidler et budskap som er mer «spiselig» i vår vestelig verden. Grunnen til at jeg kan si at han lyver er at versene i koranen som omtaler straff blir nøye vist fram:http://www.youtube.com/watch?v=4z67Gyk7Ons
  om polygami se:http://www.youtube.com/watch?v=KTx3YzsVJug

  Det at manglende kunnskap om islam er roten til skepsisen\hatet om du vil er fullstendig feil, jo mer kunnskap folket faktisk får jo mer øker avstanden. Det kan jo se med den økte skepsisen, den vanlige mann i gata kan idag mer om islam enn for 20 år siden.

  Forkastelig at folk som denne konvertitten green blir innvitert her til landet. Han er en syk syk mann, som representerer et sykt sykt syn på verden. burde ikke få lov til å sette sin fot på god norsk jord.

 52. Ola Dunk Says:

  http://www.youtube.com/watch?v=vOIbgd5qcrg For den norske venstre siden som støtter islamister, har dere allerede glemt hvorfor man gikk inn i afghanistan? En liten påminnelse om hva islam qu’ran hadith og muhammed faktisk står for. sharia law

  Islams hat er ikke ønsket her i Norge, grufullt at vi skal få denne snik islamiseringen, hallalmat, at muhammed må nevnes under julegudstjenesten for barna, hvis man skal lære om islam, ta også med de dårlige sidene, ikke kun det gode. Man hører om at det står også mye dritt og vondt i bibelen og at det er derfor blir for dumt å kritisere islam, vell kan ikke huske verken å ha lest eller hørt et vondt ord i det nye testamentet jeg. Er jo faktisk det den kristne religion bygger på, det nye testamentet, Jesu død og oppstandelse, gamle testamentet er forhistorien til den endelige åpenbaringen. Ser heller ikke kristne selvmordsbombere som dreper uskyldige, men ifølge islam er ikke kristne ateister jøder sikher hinduer shintoister uskyldige, de er kuffar, de regnes rett og slett ikke som fullverdige hele mennesker. så når islam sier vi godtar ikke drap voldtekt osv osv på uskyldige mennesker så vit hva som ligger i ordet uskyldig, for du er ikke uskyldig med mindre du er muslim. Så kan du jo se på filmen her hvordan de liker å behandle sine egne.
  Er det virkelig vi nordmenn som ikke har forstått islam? er det virkelig sånn det er for lite kunnskap om islam som er problemet?

  http://www.sian.no

  • Spaceman Spiff Says:

   Selvfølgelig er det slik at det er for lite kunnskap som er problemet. Det er mange som tror de har god kunnskap basert på det myndighetene prøver å fremstille dem som. F.eks gjennom religionsboka på skolen. De har kort og godt ingen anelse om hva islam er. Men slik tankegang så vi i på 1930-tallet også…

 53. Tommy Says:

  Man kan få inntrykk av gjennom å lese innleggene på denne tråden at det som er det viktigste er å omtrent kunne koranen utennatt. Kan du ikke det så bør du nærmest ikke ha lov til å uttale deg. Man ser jo hvordan levevilkår mennesker i mange av disse landene har. Og i dagens samfunn er det vanskelig å holde ting skjult og alt kommer for dagen. Så derfor blir det vanskelig for meg å se noe positivt i denne religionen. Da blir det unødvendig for meg å vite alt som skjedde i midtøsten på den tiden, hvem som sa hva og hvem som gjorde hva spiller ingen rolle. Urettferdig, udemokratisk. ond osv. er det inntrykket man sitter igjen med. Og det inntrykket er skapt av muslimer, og ikke av oss dere kaller vantro. Og de muslimene som bor i Norge, verdens rikeste land blir jo ikke akkurat representative for den store muslimske mengden. Mange av argumentene til tilhengerne av islam går på at koranen er bare god, den er innkluderende og rettferdig og jeg vet ikke hva. Det er ihvertfall ikke slik den blir praktisert etter min og mange andres oppfatning. Når jeg ser disse mørke menn, (med det så mener jeg de har et mørkt sinn) så blir jeg både skuffet og forbannet. Skuffet for at det i det hele tatt er noen som tar de på alvor, og forbannet for at det Norske samfunn holder liv i galskapen. De jeg snakker om er imamer og alt som følger i dems fotspor. Jeg tror også at mange som liker å omtale seg som muslimer ikke er klar over hvor sinnsykt denne religionen blir praktisert. Det som er det mest positive med de mer såkalte ekstreme (som mange andre ikke tør si de er), er at de forteller sannheten om den sanne islam. Og det går mye på det at gjør du ikke som vi sier (eller som står sktevet i koranen, eller som vi velger å tolke den om du vil) så blir du straffet eller i værste fall drept. Ikke vanskelig å være troende da. Jeg er sikker på at det er veldig mange muslimer som ser galskapen og ønsker å stå fram å protestere, men ikke våger pga. represalier. (Og dette er jo religionen i et nøtteskall, bygd på frykt). Jeg har vært ute å reist mye og overalt møter du den samme oppfatningen, enten du er i Asia, Europa eller Amerika. Og hvorfor skal hele den muslimske befolkning innvadere den vestlige verden. Er det fordi den ikke greier å fø seg selv, eller er målet å omvende oss alle?

  • muslimprosjektet Says:

   Tommy: Hvorfor er det de ekstreme som står for «det sanne islam», som du skriver?

   Betyr det at andre muslimer egentlig er ekstreme de også og ikke tør si det høyt bare, eller at de muslimene som har moderate meninger har misforstått og ikke skjønt hva religionen deres egentlig går ut på?

   • Tommy Says:

    Det er min oppfatning at de ekstreme som jeg velger å kalle dem er de som er pådrivere som tolker koranen etter egne interresser og sørger for at folk flest holder seg til koranens lover og regler. Det handler i dag som det gjorde for 1600 år siden om makt og ingenting annet. Dette sørger de for i form av undertrykkelse, forfølgelse, straff, utstøtelse osv. dersom noen avviker fra dette får det katastrofale følger for den enkelte. Dette er etter min oppfatning ekstremt. Når jeg sier den sanne islam så mener jeg den islam som blir praktisert i et islamistisk samfunn( Pakistan, Afghanistan osv.) og som bygger på koranen og dens værs, og ikke den utvannede islam som er tilpasset norsk politikk’s giverglede til å holde liv i elendigheten. Her bør man be 5 ganger om dagen og gå i moske en gang i uken til fredagsbønn. Gjør du ikke dette så blir du fremstillt som vantro og utstøtt. Jeg kaller dette for terror med velsignelse fra det Norske samfunn. Vi hadde mye av det samme her til lands og ellers i Europa da det gjelder kristendom. Innerst inne så tror jeg en «moderat» muslim fort blir ekstrem om han blir nødt ja. Jeg tror de fleste muslimer som bor i Norge i dag lever et så behagelig og fredfyllt liv som mulig og det handler ikke om de har skjønt religionen eller ikke. Men mange av dem har vel heller skjønt at hele religionen er særdeles tvilsomt vil jeg tro uten at noen tør si så mye om det. Frykten er sterkest. Sett mer fokus på religionen og dens opprinnelse,det urettferdige, trangsyntheten, overgrepene og alt det andre negative som følger i dens kjølvann.

   • Thalgar Says:

    Tommy:

    «Når jeg sier den sanne islam så mener jeg den islam som blir praktisert i et islamistisk samfunn( Pakistan, Afghanistan osv.) og som bygger på koranen og dens værs, og ikke den utvannede islam som er tilpasset norsk politikk’s giverglede til å holde liv i elendigheten.»

    Kva meiner du er den sanne kristendommen? Norsk statslutheranisme? Italiensk katolisisme? Lord’s Resistance Army? Southern Baptist Convention?

   • Aisha Says:

    Den Islam som blir praktisert i et islamistisk samfunn… vel… da maa du regne med at det er flere millioner mennesker som lever i det DU definerer som «islamistisk samfunn»… tror du virkelig at alle de mange millioner menneskene praktiserer heeeeeelt lik Islam?

    Det er det samme som aa si «den Kristendommen som blir praktisert i kristne land»… vel, det er maaaange kristne land, deriblant Norge som har statskirke, men bare i Norge finner vi saa mange forskjellige typer praksis av kristendom.

   • Spaceman Spiff Says:

    Aisha,

    Jeg stilte deg et par spørsmål over som jeg lurer på om du har glemt å svare på….?

    Glemte du det, så forstår jeg det i en travel hverdag, men jeg tar meg likevel friheten å minne deg på det.

   • Aisha Says:

    Spiff:

    Jeg fikk ikke med meg at du hadde skrevet saa mange svar til mitt innlegg, men jeg leste igjennom alt naa.

    «At det blir diskusjoner er jo fordi dere muslimer stort sett ikke evner å gi dere mens leken er god, men til alt overmål kjemper til dere går ned med mann og mus.»

    Om jeg svarer blir det bunnloes diskusjon, om jeg ikke svarer har jeg stukket av med «halen mellom beina». Selv om jeg har svarene, velger jeg aa ikke svare. Haaper noen andre gidder aa gi deg det resonnementet du savner.

   • Spaceman Spiff Says:

    Hadde du hatt svar, så hadde det ikke vært mulig å diskutere lengre. Poenget er at jeg ettertrykkelig dokumenterte at dine påstander ikke holder vann her. Ikke steiner, engang….

    Aisha, det ville vært mer ærlig å si: Jeg har ikke svar på det du skriver. Du trenger ikke si at DU HAR RETT eller noe slikt. Bare å innrømme at du ikke har svarene hadde vært fint. Det er nemlig en ærlig ting. Å si at du har svaret, men likevel velger å avstå fra debatten er ikke særlig overbevisende. Spesielt når du innledningsvis selv iniviterer til denne diskusjonen.

    Selv om du sikkert ikke vil innrømme at du ikke har noen svar, så er det verdt å påpeke at du tross alt har slengt ut noen påstander du IKKE kan forsvare.

   • Aisha Says:

    Har erfart at uansett hva jeg sier, og uansett hvordan jeg forklarer saa «holder det ikke vann» for de jeg diskuterer med. Det er derfor jeg VELGER aa ikke si noe. At jeg er trygg paa min tro er nok for meg, jeg trenger ikke aa forklare eller forsvare meg. Ja, jeg har svar, men det har mange andre ogsaa – saa du faar finne noen som gidder aa svare deg 🙂

   • Spaceman Spiff Says:

    Vel… Troverdigheten er lik null når du først går ut og forsvarer islam uten å kunne føre noen argumenter for dine påstander, og når de blir plukket frahverandre, så vil du FREMDELES ikke føre noen argumenter for det… Menmen. Jeg skal gi slipp på dette nå. God natt.

 54. mona Says:

  jeg skjønner ikke hvorfor han orker å bry seg med om folk bli homofile eller bestemmer seg får å bli ikke muslimer samtidig som han ikke bryr seg om man lever i synd (bo sammen uten for ekteskap, ikke praktisere islam) mannen høres veldig rar ut.

  jeg personlig bryr meg ikke så mye om andre muslimer enn meg selv. jeg er opptatt av min egen religiøse praksis. bryr meg ikke om andre. det for være opp til en hver hva de ønsker å gjøre med livet sitt. derfor er jeg glad jeg bor her i norge.

  jeg kjenner muslimer som drikker, røyker, har hatt sex før ekteskap, har kjærester, går lett kledd om sommeren osv. men bryr jeg meg? nei.
  jeg har mer enn nok med livet mitt

  • RB Says:

   For å si det som enkelte muslimer her inne sier, da kan du umulig være en god muslim!

   Du har nemlig ikke noe valg, du skal leve etter det som står i Koranen! Derom er det ingen som helst tvil eller debatt…og det er det som skremmer meg!

   • berbermaroc Says:

    Jeg kan ikke se hvordan du kan konkludere med at hun ikke er noen god muslim. Jeg ville ikke trukket den konklusjonen selv. Faktisk er det sterkt anbefalt å fokusere på egnes feil fremfor andres. Å skjule andres synder er en god handling, så lenge vedkommende selv ønsker å skjule dem. Da er de mellom han og Allah (forutsatt at de ikke påvirker andres rettigheter, selvfølgelig).

 55. – De har akseptert at jeg ikke tror på islam « Muslimprosjektet Says:

  […] å akseptere at folk tar utradisjonelle valg, noe jeg for eksempel har skrevet om her. I media fremstilles dette ofte som en ting som har med islam å gjøre. Men da jeg for et par […]

 56. – Er ALT galt med oss, liksom? (forsinket tekst om Abid Rajas kronikk) « Muslimprosjektet Says:

  […] Har jeg opplevd homofobi? Ja. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: