Kommentarer

Må bare beklage: De siste dagene har jeg ikke rukket å moderere kommentarene her. Da har det kommet en del kommentarer som skulle vært slettet umiddelbart, hvor muslimer blir omtalt som apekatter osv. My bad. (har prøvd å fjerne de verste nå)

For å gjenta noe jeg har skrevet om flere ganger tidligere: Jeg forventer en sivilisert tone på denne bloggen, uten rasisme og personangrep. Jeg har valgt å ikke ha forhåndsgodkjenning av kommentarer, og å være svært åpen når det gjelder hvilke temaer som kan diskuteres, men det fordrer også at de som kommenterer her kan oppføre seg.

(det skal sies at det som oftest er nye debattanter som formulerer seg på måter som bryter med retningslinjene her. de fleste av dere som debatterer her ofte har catcha greia – keep up the good work)

12 kommentar to “Kommentarer”

 1. Spaceman Spiff Says:

  Helt kurrant at du ikke liker at muslimer blir kalt apekatter, men har du tenkt over hvordan jødene blir omtalt i denne boka til de samme muslimene?

  • Aisha Says:

   Men selve boka kommer ikke aa kommenterer paa denne bloggen, den holder sine meninger for seg selv 😛 og den sier ingen ting med mindre man selv tar intiativ til aa aapne og lese den – og det gjoeres jo paa eget ansvar.

   • Stian Says:

    Den holder vel ikke meningene for seg selv når 1,6 Milliarder muslimer prøver å prakke på oss «normale» mennesker en djevelsk religion?

   • Thalgar Says:

    Eg har aldri vore borti ei talande bok. Sikker på at du ikkje har lest for mykje Harry Potter i det siste Stian?

   • muslimprosjektet Says:

    Stian, jeg tror nok du må ha noe andre erfaringer med muslimer enn meg. Jeg kjenner ganske så mange muslimer etter hvert, og forsøkene på «prakking» har vært få. Men du har kanskje mange prakke-erfaringer selv?

   • RB Says:

    Du er kristen og profilert, dermed blir du vel ikke akkurat det logiske valget for de som prakker vel..? 🙂

    Dessuten har jeg en følelse av at det er andre ting Stian tenker på, deriblandt Hal Hal mat, burka i Politiet og lignende saker…

   • Aisha Says:

    Hva muslimene driver med skal regnes separat fra hva boka sier, spesielt hvis de prakker, for prakking er ikke en del av Islam.

   • Cassanders Says:

    …nå var det riktignok «sabbatsbrytende» jøder, uten at det egentlig gjør omtalen i koranen noe særlig bedre.

    Det å lese koranen -og diskutere ut fra hva som står i den, er en «blandet fornøyelse» -på flere plan.
    I teksten gjentas fraser som om forfatteren hadde OCD (Obcessive -Compulsive Disorder), den er ikke-kronologisk, og til tider svulstig.

    (Jeg skal rikitgnok gi rom for at dette KAN være elementer for å gi boken også en poetisk form ( som jeg godt kan tro den har på originalspråket)).

    Når den dertil i stort monn omhandler gudens forakt for – og eksplisitte plan for å torturere ikke- troende, er det ikke så unaturlig at vi (altså ikke troende) kan komme til å lure på om gudens hat også skulle smitte en smule over på de troende.

    Når det gjelder det retoriske har apologeter en stor samling med «høvelige» verktøy i verktøykassen.

    Favorittverktøyet heter «kontekst». Dette er et «elastisk» og veldig greit begrep, fordi apologeten stort sett får lov til å sitte med definisjonsmakten for hva som er «konteksten».
    Men hvis dette leder til åpenbare selvmotsigelser eller uønskede konklusjoner (og det gjør det i mange tilfeller) er neste tilnærming: språk og tolking.

    Koranen er jo skrevet på klassisk arabisk, hvor vokalene ikke er stavet. Dermed er den egentlige meningen/intensjonen til tekstutformeren i prinsippet tapt fordi en hel del ord vil skifte mening alt etter hvilke vokal som benyttes (selv om mange vil vise til den mutlige tradisjonen som meningskonserverende mekanisme).

    Cassanders
    In Cod we trust

   • Spaceman Spiff Says:

    «Koranen er jo skrevet på klassisk arabisk, hvor vokalene ikke er stavet.»

    Haha!! Her stikker du virkelig hånda inn i vepsebolet, Cassanders! 🙂 Selvfølgelig er det helt rett også her, men dette rokker ved selve fundamentet hele islam hviler på: At koranen er perfekt bevart gjennom alle tider.

 2. geeljire09 Says:

  Spacemann Spiff og Cassanders:

  Blir det bedre at Bibelen forskriver dødsstraff for det å bryte shabbos (4. Mosebok 15:32-36)? Det vil si angående sabbatbrytende jøder.

  Kanskje Bibelen er antijødisk? G-d er en antisemitt? Tviler sterkt på det. Poenget mitt er følgende: Man må lese konteksten.

  Muslimer som innbiller seg at dagens jøder er etterkommere av apekatter – har ikke lest Koranen.

 3. geeljire09 Says:

  Tillegg: Når jeg mener kontekst så betyr det ikke at jeg støtter dødsstraff som både er foreskreet i Koranen, og Bibelen.

 4. aa Says:

  I loved as much as you will receive carried out
  right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get got an edginess over that
  you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same
  nearly very often inside case you shield this hike.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: