Den lille kineseren med det doble budskapet

I går var jeg på en stor islamsk konferanse i Oslo, Peace Conference Scandinavia, organisert av studentforeningen Islam Net. Islam Net har på kort tid klart å bli en av de største muslimske organisasjonene for ungdom. De har også skapt noen kontroverser. Blant annet har Abid Raja – helt feilaktig, etter min mening – anklaget dem for å være ekstremister. I møte med en del av anklagene har Islam Net sagt: Kom heller på konferansen vår i mars! Så kan dere dømme selv.

——–

Ok, tenkte jeg, jeg dukker opp. Hvilket jeg gjorde. Konferansen går over tre dager, men siden jeg drar på påskeferie i dag får jeg ikke vært med i dag og i morgen. La meg først si dette: Det er misvisende å kalle Islam Net eller denne konferansen for ekstremister eller noe i den duren. Det var ingen oppfordringer til vold, snarere ble muslimene oppfordret til å vise alle mennesker respekt, uavhengig av om de er muslimer eller ikke. Og en av de inviterte talerne som har skapt kontroverser – Abdurraheem Green – var helt tydelig på at en muslim er forpliktet til å følge lovene i det landet han bor i.

Men her vil jeg skrive om det foredraget i går jeg var mest spent på, nemlig «Human Rights in Islam» av den opprinnelig buddhistiske kineseren Hussein Yee, som konverterte til islam og nå er en betydningsfull islamsk personlighet i Malaysia. Jeg kjente ikke til ham fra før, men hadde sett en video på youtube der han sier at muslimer aldri kan stole på jøder, og at de «jøder dreper palestinere hver dag fordi de er et ondt folkeslag», sånn ca. Hmm.

Men nå var ikke temaet jøder eller noe lignende, men menneskerettigheter. Jeg var spent på hva han ville si: Både om forholdet mellom kvinner og menn, og om forholdet til ikke-muslimer.

——–

Ikke-muslimer: Han understreket sterkt at muslimer alltid skal behandle ikke-muslimer med respekt.

– Hvem er vi til å dømme? Kanskje kommer de til islam senere! Enten de er våre naboer eller i familien vår: De som ikke er muslimer har krav all respekt og omsorg. Like mye som muslimer, sa han.

Det kom et spørsmål fra en ikke-muslimsk jente i salen, som sa hun hadde erfart at noen muslimske gutter ofte behandlet henne og andre ikke-muslimske jenter uten særlig respekt. Det sjokkerte Yee.

– Virkelig? Da er de ikke gode muslimer. Uff. Send dem bare til meg, så skal jeg ta en prat med dem! Islam sier at vi skal vise respekt for alle.

Jeg stilte også et spørsmål. Yee hadde nemlig understreket at en av rettighetene i islam er «the right to choose» – rett til å ta egne valg. Gjelder dette også muslimer, dersom de ønsker å bli kristne, buddhister eller jøder, spurte jeg om. Altså: Har en muslim rett til å konvertere bort fra islam. Det svarte han ikke på.

– Hvorfor skulle en muslim ønske å konvertere bort fra islam? Islam er den sanne religionen. Å være muslim er det beste for mennesker. Ingen som har forstått hva islam er kan ønske å gå bort fra islam, sa han.

Jeg tolket det som et «nei».

———

Han pratet også mye om kvinner og menn, og forholdet mellom kjønnene. Hvilke rettigheter har man? På noen områder var han glassklar.

– Tvangsekteskap er mot islam! Alle har rett til å velge. Så jenter, hvis foreldrene deres vil tvinge dere til å gifte dere med noen dere ikke vil ha – si nei! Det er deres rett! Ikke sitt der og vær stille. For den som tier samtykker. Bruk deres rett til å velge, og gift dere med en dere elsker!

Jentene – som satt på galleriet oppe, mens gutta satt nede i salen – jublet.

Han var også tydelig på at jenter har rett til å jobbe ute.

– Hvis man har mulighet til å bli lege, så har Allah gitt deg de evnene! De må du bruke. Ingen har rett til å holde deg hjemme da, sa han.

Samtidig som han understreket at det beste var hvis kvinnen var hjemme. Men det var ikke noen plikt.

——–

Men så kommer det problematiske. En jente fra salen fortalte om en venninne som var gift. Mannen hennes ønsket å ta seg en kone til. Hun visste at det ville knuse henne helt dersom det skjedde. Hun lurte på: Hva kan hun si? Hva kan hun si til mannen sin, med støtte i islam?

Jeg ventet at Yee ville åpne med å si at i Norge skal man først og fremst følge norske lover, og at flerkoneri derfor uansett ikke var tillatt. En mann er forpliktet til å behandle begge konene sine likt og rettferdig dersom han skal ha mer enn én, og det er ikke mulig i Norge siden bare den ene kona kan være juridisk legitim. Eller at han skulle si noe annet tilsvarende.

Men det gjorde ikke Yee.

I stedet sa han dette:

– Allah har gitt kvinner to områder der de opplever flere prøvelser enn menn. Det gjelder klesdrakten, der de må dekke seg til. Og det gjelder flerkoneriet.

Jeg begynte å ane uråd. Han fortsatte.

– Og tenk først og fremst på dette: Stol på Allah! Henvend deg til ham. Bare han kan forandre hjertet til denne mannen, sånn at han kanskje avstår fra å ta seg en kone til, sa han.

Da jeg hørte dette fikk jeg en dårlig smak i munnen. Hvordan er det å høre noe slik for en jente som er helt fortvilet, fordi mannen hun elsker vil ta seg en ny dame? Skal hun bare godta det, og «sette sin lit til Gud»? Nei, jeg synes ikke det. For det første er det tvilsomt om dette egentlig er islamsk tillatt i Norge, ettersom det ikke vil være mulig å oppfylle betingelsene for at flerkoneri skal være tillatt i det norske samfunnet. For det andre så er dette egentlig det åpenbare svaret: «Det du skal si til mannen din er dette: NEI. Og hvis han insisterer så ber du ham bare dra til hel…te, og sier at du ikke blir med videre i så fall».

——–

Etter dette stilte jeg et spørsmål til. Har en mann rett til å slå sin kone under visse omstendigheter? Her er de lærde i islam uenige. I dag er det mange som sier klart og tydelig nei, blant annet muftien Essam Tallima som jeg tidligere har intervjuet her på bloggen, som har vært sekretær for selveste Qaradawi.

Andre sier at slag og vold ikke er tillatt, men at man «symbolsk» kan slå med en såkalt mishwaq, altså en pinne på størrelse med en tannbørste ca. Men det er ikke lov å skade eller at det skal gjøre vondt. Det har jeg også skrevet om før.

Men Yee sa ikke noe av dette. Først spøkte og lo han mye, og skapte god stemning i salen. Men han endte med å si dette:

– En muslimsk mann har ikke rett til å slå sin kone i sinne eller for å skade. Men man kan gjøre det hvis man gjør det i kjærlighet, ut fra omtanke. I Malaysia har foreldre lov til å slå sine barn, og det anser vi ikke som noe galt – det dreier seg om å oppdra dem, og vi gjør det i kjærlighet. På samme måte har menn en rett til å slå, men bare hvis det er i kjærlighet og utfra omtanke for kona. Dessuten må det ikke være på hodet eller andre plasser som kan være skadelige å slå på, men bare på andre steder på kroppen.

Jeg ble matt da jeg hørte dette. Inni hodet mitt ser jeg for meg en rekke menn som slår konene sine, og når kona protesterer sier de: «Men jeg gjør det fordi jeg er glad i deg, kjære!» (hvem skal egentlig avgjøre om et slag springer ut av kjærlighet eller ikke?)

———-

Samtidig – og det må i rettferdighetens navn understrekes – så sa Yee at den primære plikten for en mann var å elske sin kone. Han sa også at profeten Muhammed aldri slo noen av konene sine, og at profeten er eksempelet for alle muslimer. Han sa til mennene som var der:

– I kveld vil jeg at dere skal gå hjem og fortelle konene deres at dere elsker dem!

Den beste mannen er den som elsker sin kone og gjør alt for henne, sa han.

Hva skal man si? Jeg synes dette er et klassisk case der man kan se på glasset som enten halvfullt eller halvtomt. Hvis en svært anti-islamsk person hadde skrevet om dette foredraget ville han antagelig bare trukket fram det Yee sa om at vold mot kvinner kan være tillatt, og at han ikke kunne si at muslimer har rett til å forlate islam. Her er glasset halvtomt.

Mens mange av dem som var der nok tar med seg dette: At det viktigste er å elske hverandre. At en muslim skal vise alle respekt, enten vedommende er muslim eller ikke. Og at den beste mannen er den som gjør alt for sin kone. Og at tvangsekteskap er klart og tydelig forbudt i følge islam. Her er glasset halvfullt.

Og jeg? Det positive jeg tar med meg fra foredraget til Yee er hvordan han vektla at man skal vise respekt for alle mennesker, som var det han snakket mest om. Men jeg synes det er dypt problematisk at han ikke kunne ta avstand fra flerkoneri i Norge (som er noe annet enn å ta prinsipielt teologisk avstand fra det), og han i prinsippet mener at menn har rett til å slå sine koner. Og det står jeg for.

133 kommentar to “Den lille kineseren med det doble budskapet”

 1. Shazia Sarwar Says:

  Det er uten tvil det som mest problematisk. Når lærde ikke klare å komme med en overbevisende forklaring på hvorfor det skulle være tillat å slå….. eller flerkoneri for den saks skyld. Det er dualismen som er problemet. Men hører mye godt om humanisme, medmenneskelighet og nestekjærlighet, for så å bli fortalt at det er greit at mannen din slår deg, så lenge han bare ønsker å oppdra deg!

 2. Linda Noor Says:

  Det som provoserer meg mest med disse karismatiske predikantene er at de spøker og ler når de blir spurt om vold mot kvinner. Det samme gjorde Yusuf Estes også! Hvilket tema er dette å spøke med? Jeg blir kvalm!

 3. Sten Norlander Says:

  Så islam godtar med andre ord utroskap. Bare man kaller det å «ta seg en kone til».

  Organisert hykleri av verste sort.

  • muslimprosjektet Says:

   hehe, man kan kanskje se det sånn. Men nå skal vi huske på at flerkoneri tross alt er relativt marginalt, både i Vesten og i muslimske land. Problemet er heller at det gir menn et maktmiddel – de kan true med å ta seg en kone til.

   Og en del muslimer mener at det ikke er tillatt i dagens samfunn, siden betingelsene det opprinnelig var knyttet til – ansvar for enker og faderløse – ikke gjelder i et velferdsamfunn som vårt.

   • Sten Norlander Says:

    Det er bare én måte å se dette på. Som utroskap og hykleri. Folk skal ha én partner om gangen. Noe annet er, unnskyld uttrykket, uanstendig.

    Og det er ikke så marginalt i enkelte pakistanske og somaliske miljøer i Oslo. Det er ikke vanlig, men alle vet om noen. Enkelte jeg har snakket med bruker til og med ordet «utbredt».

    Jeg synes også du er alt for snill mot ekstremistene i Islam Net. Er det å «ikke oppfordre til vold» nok til at de ikke fortjener merkelappen ekstreme? Lars Gule var glassklar i sin omtale av dem, men jeg finner ikke referansen nå.

   • muslimprosjektet Says:

    Joda, det finnes flerkoneri i pakistansk og somalske miljøer i Norge, og det har jeg jo også skrevet om før: https://muslimprosjektet.wordpress.com/2010/01/31/han-truet-med-a-ta-en-kone-nr-2/

    Om jeg er for snill får andre avgjøre:) Det er ikke tvil om at islam net er veldig konservative på en del områder. Men med «ekstremisme» så forstår jeg bruk av vold, og at man avviser demokratiet i Norge. Det er slik PST forstår det, og det synes jeg er ryddig. Jeg synes man mister en del begrepslig klarhet hvis ALT blir ekstremisme.

    Hva med en kristen som mener at kvinnen skal være hjemme og ikke kan jobbe, og at homofile skal brenne i helvete? Men som er helt mot vold og som er veldig for demokratiet? Er vedkommende ekstrem? Jeg vil heller si at vedkommende er reaksjonær. De som bomber abort-klinikker i USA, derimot, de er ekstreme.
    (men alt dette dreier seg om hvordan man definerer ting)

   • muslimprosjektet Says:

    Og forøvrig er jeg 100% enig i at anstendige mennesker har én partner om gangen 🙂
    (og hvis man har barn så har man ideelt sett den samme partneren resten av livet.. noe flere og flere dessverre går bort fra)

 4. Mohamed Says:

  Nå vet jeg godt hvorfor jeg ikke dro dit. For å være ærlig så fryktet jeg at noe slikt skulle skje.

  Da får vi se hva Abduraheem Green også sier….

 5. John David Says:

  Det høres ut som det var en del bra og en del rent søppel i dette foredraget. En bør vel kunne ha to tanker i hodet samtidig og gi klar beskjed om hva som ikke vil bli godtatt i Norge (flerkoneri og å slå sin ektefelle), samtidig som en gir honnør for det som er oppbyggelig.

  Når det gjelder det han svarte på om det er lov å konvertere fra islam er det et ganske standard svadasvar som de også bruker i land der kristne drepes for sin tro.

 6. Abu walid Says:

  Noen reform muslimer er ute etter å sverte disse muslimske lærdene. De har tatt det ene setningen av bøkene de har skrevet og dømt etter det. De kan først se på seg selv, og holde deres munn. Disse lærd vet mer enn deg, LINDA. Slapp av DU.

  Dere i vesten dere har ingen rett i blande dere i våre saker. Om dere tenker på kvinner så hadde dere ikke bombet kvinner i andre deler av verden heller ikke torturert dem på bagram og abu ghraib.

  Yusuf Estes, og Hussain YEE er lærd og de vet hva de snakker om. En kvinne som ikke hører på sin mann, og et barn som ikke hører på sine foreldre skader fammilliens enhet, og det har sine metoder i Islam. Et klask på skinnet er ikke alltid vold.

  • Sten Norlander Says:

   «Dere i vesten dere har ingen rett i blande dere i våre saker. »

   Interessant påstand. Et svar her kan være å spørre seg om dere i «muslimistan» har noen rett til å være i «våre» land?

   Når dere bosetter dere i Norge må dere regne med at ideene deres utsettes for debatt. Særlig de umoralske ideene.

   • Abu walid Says:

    Sten Norland du som kaller flerkoneri for uanstendig?.. Mener du homo samfunnet utenfor er anstendig?.. Homser, urindrikking, uekte sex er anstendig men fler koneri basert på strenge kriterier er uanstendig, sier du. Hvilken idiot du er?

    Om jeg vil skjerme mine barn og kone for homo samfunnet utenfor for deres beste og har mine egne regler basert muslimske prinsipper, har du ingenting med det å gjøre. Jeg bestemmer hjemmet, norske regler kan dra til helvete. Det gjelder ikke i mitt hjem.

    Umoralske ideer?Ikke snakk om moral, STEN.. Du har ingen ære derfor er det helt greit at din sønn blir homo, og kona fester utover natta havner på naachspiel og det ender at du gjør husarbeidet.. Hele din samfunn er umoralsk og skitten, det må du være enig og jeg har mine regler slik at jeg kan skjerme barna og kona fra denne homo samfunnet.. Og dette har du ingenting med å gjøre på hvordan min famillie enhet blir tilrettelagt. Du kan passe på din kone, du. Ikke bry deg om min.

  • muslimprosjektet Says:

   Abu Walid,
   takk for kommentar!

   Jeg er helt enig i at mange i Vesten ofte er hyklerske når det gjelder menneskerettigheter. Det ene øyeblikket prater vi om kvinnefrigjøring for muslimske kvinner, det neste øyeblikket støtter vi krigen i Afghanistan som bare gjør alt mye mye verre for kvinnene der.

   Men akkurat som det finnes muslimer som ikke er enige i at det er ok å bruke vold mot kvinner og barn, så finnes det folk i Vesten som ikke er enige i det NATO driver med i Afghanistan. Meg for eksempel.

   Dessuten: DU er også en del av Vesten nå, Abu Walid. Enten du liker det eller ikke. Du og jeg hører til her akkurat like mye begge to. Og da må vi prate sammen. Du kan fortelle meg at regjeringen vår er hyklersk (for det er den), og jeg kan si at jeg ikke synes noe om vold mot kvinner og barn.

   Er det en grei avtale? 🙂

  • Fahri Says:

   Abu Walid
   «en kvinne som ikke hører på sin mann»??
   Hvorfor snakker du som alle menn alltid vet hva som er riktig?
   Har det ikke vært bråk i profetens hjem? Har det ikke vært krangler og sjalusi? Men har profeten noen gang slått sine koner? NEI. Mener du da at profeten gikk imot Islams «metoder» som du snakker om?

   «barn som ikke hører på sine foreldre»??
   Islam sier at du har rett til å gå imot dine foreldre hvis disse går imot Islam. Og hold deg fast nå, du tåler kanskje ikke å høre det, men vet du hva? Foreldre er faktisk også bare MENNEKSER, ikke opphøy dem som om de var hellige, de kan gjøre feil. Du må virkelig ha undertrykket mange hendelser i barndommen din for å kunne glorifisere vold som en metode å skape fred på.

   Ikke kom her med dine subjektive idealer og fremstill dem som «Islams regler», du ødelegger for alle oss andre muslimer som mener at barmhjertighet og nåde (slik som Allah viser oss) er bedre kvaliteter enn vold og fysisk avstraffelse.

 7. Abu walid Says:

  Hei, muslim prosjekt. Jeg er ikke en del av vesten, men kun lever der.
  Selvfølgelig skal man ikke slå barna og kvinne for små saker og uten videre men hva gjør man med et barn som røyker hasj, og drikker alkhool og ikke ber. Han frykter ikke sin far fordi far er alltid snill. Far sa ingenting når han røykte, Far sa ingenting når han drikket alkhool. Far håpet bare på det skal ordne. Hvordan kan man sette sønnen min på sporet igjen?.

  Regjeringen og vesten er veldig hyklersk. Vesten har drept, slått, torturert, sultet mange millioner i århundrer . Når dem kommer sier hvordan jeg skal være hjemmet, sier viser jeg fingern.

  • muslimprosjektet Says:

   Ok, men det er også en regel i islam at man skal følge lovene i det landet man bor i. Er det ikke det? Så lenge man ikke blir pålagt å gjøre ting som er MOT islam. Så når du bor i Norge er du faktisk pålagt å følge norsk lov.

   Hvis Norge hadde forbudt dere muslimer å be, for eksempel, eller å bruke hijab, så kan jeg skjønne hvis du hadde brutt loven. Men bruk av vold er ikke et PÅBUD. Noen lærde mener at det er TILLATT i visse situasjoner. Men siden det ikke er påbud så bryter man ikke med islam dersom man lar være å slå. Det vil si at man i dette tilfellet bør følge norsk lov, som sier at vold ikke er lov – dersom man vil følge islam og være en god muslim.

   I det minste er det slik jeg forstår det. Men nå er ikke jeg muslim da:)
   (forresten, du kan kalle meg Olav – «muslimprosjektet» er bare innloggings-navnet her, siden det er jeg som driver bloggen)

   Og jeg er ikke helt enig: Når du bor her så er du en del av Vesten. Basta:)

  • muslimprosjektet Says:

   …og som sagt er jeg helt enig i at vi i Vesten ikke har noe å slå oss på brystet for når det gjelder menneskerettigheter. Tross alt har vi i Europa både kolonialismen og holocaust på samvittigheten.

   Men: Jeg kan likevel si min mening om vold mot kvinner og barn. Det er galt, akkurat som krigen i Afghanistan er gal.

 8. Therese Dahbi Says:

  ER enige i stort sett alt som er skrevet tidligere, bortsett fra Abu Walid sine, de er bare skremmende, og ikke noe jeg kjenner igjen gjennom islam i det heletatt. Mennesker som slår er uansett usikkre mennsker uten evne til å snakke om problemene. Disse trenger hjelp, uansett hva som er lov eller ikke, man vet bedre og man gjør det bare ikke!!

  Synd man skal ha sånne meninger!

  Allah 3ahlem

 9. Abu walid Says:

  Når noen kommer og snakker imot muslimske lærd. Disse lærd som har fått mange muslimer til å jobbe for sterkere IMAN, og mange ikke muslimer til å bli muslimer. Og det kommer noen sverter disse og skyggelegger dette proskjektet som mange brødre og søstre har jobbet hardt for og alt er basert på et setning eller «JO, han lo når det ble spurt om konevold» på slike tynne grunnlag, kan ikke toleres.

  Dere kaller dere for muslim, islams land er okkupert, moskeer blir bombet og Koranen blir skutt på mens dere tenker på sånne småe saker som «HAN. lo om konevod «, «han er eksteremist, ISLAMNET jobber for radikalisme, ikke stol på dem». dermed får dere folk til å tvile på deres taler på svært tynne grunnlag.

  SKAM DERE!. Dommedagen er om et øyeblikk.

  • Sten Norlander Says:

   Abu Walid sier: «Hele din samfunn er umoralsk og skitten»

   Det er nå engang slik at det er de muslimske samfunnene folk flykter fra. Til vesten.

  • Sten Norlander Says:

   Jeg blir matt av å lese det rasistiske oppgulpet fra Abu walid. Hvis slikt svineri er utbredt vil jeg rett og slett ha meg frabedt innvandring fra muslimske land.

   «urindrikkere», «homosamfunn» «idiot», «norske regler kan dra til helvete» og «Du har ingen ære derfor er det helt greit at din sønn blir homo».

   Hva slags språk er dette? Er det slik muslimer snakker?

   Med dine idealer om det perfekte menneske – en mann som for 1400 år siden giftet seg med en seksåring og tre år senere fullbyrdet ekteskapet – bør det siste du skal snakke om være moral, Abu Walid.

   • Abu walid Says:

    STEN, der kom det ut. Muhammed fred og ære med Han Er det nobleste og beste menneske, Hva han gjorde var rett. STEN skal jeg fortelle deg om helvete som du skal ende i inshallah:

    Der skal vantro bli innlagt i helvete gruppe og gruppe, og englene på helvetes porter vil si «Kom det ikke en profet som advarte dere om denne dag», og du vil svare» Jo, men vi holdt de for løgn» » Så smak straffen ALLAH har forberedt for de vantro, vil det bi sagt til deg.

    Du skal rope til paradisets befoilkning om litt vann, og de vil svare Allah har gjort det forbudt noe av paradise til vantro.

    Når du blir tørst og skrike etter vann skal englene kommd med kokende vann og hele over deg og hele dine organer å hud blir smeltet ned så vil du prøve dra opp huden din over kroppen din forgjeves akkurat du drar opp buksa din når du skal ta på deg.

   • Yousef Assidiq Says:

    Astagfirullah! En muslim skal vise den absolutt beste oppførsel mot alle, en muslim skal være tålmodig og vise den absolutt beste holdningen mot alle.

    Abu Walid, føler du at du oppfører deg pent nå? Du burde si unnskyld, og du burde be om tilgivelse. En muslim skal _ALDRI_ ønske at noen havner i helvete, selv ikke den ondeste person skal vi ønske at havner der nede, vi skal be for dem, gjøre Du’a for dem, men aldri ønske noen vondt.

    Dette skremmer meg å lese, virkelig. Du hadde hatt godt av å lære en ting eller to av Linda skal jeg si deg, den eneste grunnen til at du går så hardt ut mot henne – er fordi hun er kvinne.

    Bror, du må våkne opp, og dersom du hørte på disse lærde, så ville du ALDRI ha snakket som dette. Hadde du lært noe av disse lærde, så ville jeg ikke trengt å skrive dette.

 10. Linda Noor Says:

  Vold mot kvinner og barn er ikke «små saker» Abu Walid.
  Afghanistan er ikke langt unna heller bror, det går direktefly til Islamabad hver uke, en kjapp busstur til Peshawar og haik over grensa.

 11. John David Says:

  Jeg mistenker faktisk Abu Walid for å være en muslimhater som vil sverte muslimer gjennom å skrive slik han skriver, en stråmann rett og slett. Hvis han faktisk er seriøs har han ingenting i Norge å gjøree og bør flytte herfra snarest.

  • Yousef Assidiq Says:

   Jeg er dessverre redd for at han er reell, men takk for gode tanker, John David 🙂 Og jeg er forøvrig helt enig med konklusjonen din. «Det går alltids et fly»

 12. John David Says:

  Jeg mistenker Abu Walid for å være en muslimhater som vil sverte muslimer gjennom å skrive slik han skriver, en stråmann rett og slett. Hvis han faktisk er seriøs har han ingenting i Norge å gjøre og bør flytte herfra snarest.

  • Abu walid Says:

   John David, om jeg er en muslimhater da er jeg som deg. Len deg tilbake, og nyt livet. Når dere kommer sverter og sprer løgn om lærde og profeten ikke forvent at vi skal være i pen tonen. Du skal tåle mine ytringer, respekt og vennlighet er gjensidig.

   Når noen kommer sier «umoralske ideer, hykleri av verste sort», ikke forvent at alle muslimer skal tolere det. Dere får like og mer tilbake.

  • Yousef Assidiq Says:

   Gjorde Profeten Muhammed (SAW) noen gang som dette? Hevet han noen gang stemmen? Bruke han noen gang stygge ord? Enhver person kan se at slik du skriver er det absolutt motsatte av perfekt.

   Jeg og mange andre tenker nå, «Aha! Så dette er en ordentlig muslim, som følger fotsporene til Profeten (SAW) – Om det er dette han kaller perfekt, så vil vi ikke ha noe av det!» – Det er faktisk du som sverter Profeten (SAW) sitt navn, ved å late som dette er en del av Islam, bror.

   Allah3lem.

 13. Linda Noor Says:

  Han er en av disse tøffe sofa-jihadistene..

 14. Sten Norlander Says:

  Med Abu walids beskrivelse av helvete han mener jeg fortjener er bildet komplett.

  Profeten han høyakter ligger med niåringer og på toppen av det hele er guden han tror på en sadist.

  Og dette skal vi respektere?

 15. Shoaib Says:

  Shazia, Hussain Yee har, i motsetning til mange av de andre, faktisk en del islam studier bak seg, men noen lærd vet jeg ikke om han er. Eller det vil si, han er ikke det. Heller ikke Yusuf Estes, selv om han også har arabisk språkstudier og noe koranstudier bak seg. Disse folkene er slik Linda forsåvidt sier litt lenger utpå, karismatiske talere og predikanter. De er det som kalles daee, ikke ulema (lærde).

  Jeg mener også at det er uproblematisk med dobbeltbudskap. For å ta det enkelt. Koranen gir noen brede retningslinjer, dette kan tolkes som å ville begrense volden utøvd mot kvinner. Så har vi eksemplet fra Profeten (swt), «den levende koranen» som faktisk ikke gjør det. Hva tyder det på? Hva er det da som er idealet kan man spørre. For meg er det ikke tvil, mens koranen søker å begrense slikt og peker ut retningen, er profetens sunnah hvor dette ikke finner sted i det hele tatt idealet i islam. Case closed!

  Linda. En tur på krisesenter med voldsutsatte kvinner burde være fast innslag for lærde som kommer, så vet de hva spørsmålene dreier seg om.

  Sten Norlander, jeg kan tenke mange gode argumenter mot flerkoneri, både innenfra isalm og utenfra. I tillegg er Olavs poeng med norsk lov enkelt og greit og helt riktig.

  Ditt poeng imidlertid, som snakker om dette som utroskap og vedr. anstendighet, er beklager ordbruken, relativistisk vås. Det blir ikke bedre av at det brukes mot muslimer.

  Forøvrig, tøvete direkte barnslige utfall mot Profeten (fvmh) er også håpløse.

  Abu Walid, en rekke ting.

  Skjerp språkbruken når du snakker med en søster, selv om du er uenig. Var jeg deg ville jeg fokusert på adab som faktisk er en viktig del av islam.

  Forøvrig, skjerp språkbruken når du snakker med alle andre også, selv om du er uenig og mener samfunnet er umoralsk nyter du godt av samme samfunn. Det blir hyklersk slik du holder på. Igjen er det manglende fokus på Islamsk etikette (i norsk kontekst god gammeldags folkeskikk) som slår inn.

 16. walid Says:

  det dr lee mente er ikke å slå kona si og barna var riktig han mente å slå kona i nede delen om kroppen er greit det er der dem toller mest og slå den i rumpa akkurat som de fleste artistene gjør er greit !!! liksom for å be henne hente en kopp te til deg Eller Noe !! ja det er sant at dere prøver å skitne til litt . hvis dere hadde vart der så hadde dere skjønt poenget , han mente selvfølgelig er at det er Haram å slå til sinn kone LINDA. Slapp av Mohammed slapp av Alle sammen slapp av , ikke lag noe stort av noe som ikke er vert å snakke om og det er misforståelser .Dere burde kanskje vært der så dere kunne fått med hele sammenhengen. Jeg var der i hele foredraget og fikk ikke noe følelse av «dobbel budskap». Ja, han kunne formulert seg litt annerledes, men man trenger ikke å ta alt bokstavelig . alle sammen lå og syntes at det var veldig gøy og dr lee var veldig morsom og fortalte ting på en komediant måtte .. eselam 3alaikom

 17. walid Says:

  det Hussein Yee, mente er ikke å slå kona si og barna var riktig han mente å slå kona i nede delen om kroppen er greit det er der dem toller mest og slå den i rumpa akkurat som de fleste artistene gjør er greit !!! liksom for å be henne hente en kopp te til deg Eller Noe !! ja det er sant at dere prøver å skitne til litt på den krokodille måten deres muslim prosjekt når han spurte Hussein Yee, så lå alle sammen av han siden det han spurte om var litt morsomt spørsmål , og for skitne til Hussein Yee, og islam . hvis dere hadde vart der så hadde dere skjønt poenget , han mente selvfølgelig er at det er Haram å slå til sinn kone LINDA. Slapp av Mohammed slapp av Alle sammen slapp av , ikke lag noe stort av noe som ikke er vert å snakke om og det er misforståelser .Dere burde kanskje vært der så dere kunne fått med hele sammenhengen. Jeg var der i hele foredraget og fikk ikke noe følelse av “dobbel budskap”. Ja, han kunne formulert seg litt annerledes, men man trenger ikke å ta alt bokstavelig . alle sammen lå og syntes at det var veldig gøy og var veldig morsom og fortalte ting på en komediant måtte .. eselam 3alaikom

  • Mohamed Says:

   Dette er den mest idiotiske bortforklaringen jeg noensinne har lest. Prøver du å være seriøs eller?

   Hva med å snu på flisa? Kan kvinnen slå mannen ved de «nedre» delene av kroppen? Eller gjelder dette bare mannen?

  • Yousef Assidiq Says:

   Mohamed: Det som ikke er sagt er Haram, det er ikke opptil oss og bestemme, det er ingen som har lagt noen restriksjoner på hva kvinner kan gjøre mot menn – Jeg råder enhver kvinne til å anskaffe mannen et halsbånd med strøm, som gir en reall karamell hver gang han får skitne tanker, eller bryter med Islam.

   Videre så oppfordrer jeg kvinner til å slå med steikepanne, da forstår vi ihvertfall poenget. Så får heller vi pirke litt med tannpirkere tilbake, om det absolutt skulle bli nødvendig.

 18. OneUmmAh Says:

  Salaam u aleykum wr wb.

  Bror Olav, syns dette er en veldig fin blogg mashAllah – fortsett med det gode arbeidet. Syns det er spesielt fint at du får med deg flere nyanser av en sak og skildrer både det halvtomme/halvfulle glasset.

  Jeg syns derimot at saken er tatt ut av kontekst (utifra kommentarer). Hussein Yee sammenlignet med malaysia og fortalte om at det var tillatt å slå sine barn ut av kjærlighet der. Han sa at man har lov til å disiplinere sine barn og fakta er jo det er tillatt i mange andre land. Men jeg tror at hvis man hadde spurt om man skal gjøre det i vesten, der vold mot barn ikke er tillatt – så ville han nok sagt at når man bor i et land i vesten, med lover og regler så skal man først og fremst følge disse (om de ikke strider mot islams grunnprinsipper). Men Allah3lem, Allah swt vet best.

  Uansett så bør ikke fokuset være på om det er tillatt eller ikke. Er man en muslim som strever etter å følge profeten Mohammed (fvmh) sin sunnah, så bør vold ikke være noe man kan tenke på å bruke en gang. Vil man være en god muslim, bør man følge «den levende koranen» som bror Shoaib sier. Å følge profetens sunnah er den beste levemåten og om en mann slår sin kone og sier at dette er tillatt i islam, følger ikke denne mannen sunnah og kan heller ikke si at hans metoder i å «oppdra eller behandle sin kone/barn» er bedre enn profeten (fvmh) sine metoder.

  Nå må vi ikke glemme at Hussein Yee la veldig stor vekt på at det er viktig med gjensidig respekt. Kjærlighet til sin kone var spesielt viktig, at mannen må behandle sin kone på en best mulig måte, ta vare på henne, beskytte henne og gi henne frihet og rettigheter. Hvis en mann gjør urett mot sin kone og hun ikke tilgir han, vil Allah swt straffe han. Selvfølgelig er dette gjensidig – han sa også at om du behandler din kone bra, vil hun behandle deg enda bedre.

  «Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg..»

  Etter å ha hørt dette, hvem vil gå hjem å banke opp sin kone? Da tror jeg virkelig at man ikke har hørt etter hva som ble sagt under foredraget. Jeg var der og jeg satt ikke igjen med dobbelt budskap?

  Forresten Linda, jeg syns det er litt rart at du bruker ordet «kvalm» pga at de spøker om alvorlige temaer. Om du ikke vet det, blir Yusuf Estes kalt den «humoristiske shejken» og Hussein Yee var visst også en morsom kar – dette liker faktisk mange. Selv om dette er et alvorlig tema, så betyr det ikke at man ikke kan spøke om det. Terrorisme er f. eks også veldig alvorlig men du hører jo folk spøke om islam og terrorisme hele tiden. Ikke vær så hårsår. Og jeg syns man kan komme til seminarene og si dette til disse «karismatiske predikantene» enn å holde meningene for seg selv for så å dele det med resten av verden (utenom de det gjelder).

  Sten Norlander – dine kommentarer er så fulle av meningsløse, ignorante og kunnskapsløse ord. Du har mye å lære av Olav.

  Ellers håper jeg at man kan diskutere slike temaer åpent og samtidig vise respekt overfor hverandres religioner og synspunkter.

  Fred være med dere alle.

  Wassalaam,
  OneUmmAh

 19. Linda Noor Says:

  Salaam OneUmmAh.
  Hvis de spøker, for så å bekrefte at all vold mot kvinner og barn er totalt uakseptalt, så hadde jeg ikke hatt noe problemer med det. Men når de spøker bare for å gjøre budskapet mer «tålelig» selv om det er millioner av mennesker som lider av mishandling fra sine nærmeste, blir jeg personlig kvalm. Dette er blant annet fordi jeg selv har opplevd vold på kroppen.
  Jeg gikk forrige gang på Yusuf Estes, og bestemte meg da for aldri å gå igjen. Han farte med direkte løgner angående vitenskaplige spørsmål og spøkte og tullet med kvinnespørsmål.
  Jeg håper virkelig IslamNet tar avstand fra Hussein Yees uttalelser/tolkniniger!

 20. Sten Norlander Says:

  Mens Shoaib og andre unnskylder, bortforklarer og beskylder vil jeg be leserne om å sende en liten tanke til de millioner av prepurtale småjenter som er blitt voldtatt og mishandlet av muslimske menn de siste 1400 år på grunn av historen om Aisha og hennes ekteskap med profeten,

  Det er i hovedsak to strategier som tys til om Aishas unge ekteskapsalder bringes på bane.

  * Hadithene avvises som unøyaktige, feilaktige eller endog løgnaktige. Med vekslende troverdighet. At ekteskapsalderen i dag er ni år i enkelte muslismske land er bare en av mange ting som gjør denne tilnærmingen vanskelig. Ni er ikke en alder grepet ut av løse luften. Det er også vanskelig å kalle Bukhari en løgner uten å ødelegge troverdigheten hans i andre beretninger om profetens liv og levned.

  * Man aksepterer motvillig hadithenes gyldighet, men sier at dette var vanlig på denne tiden. Mange giftet seg så unge, hevdes det. Til det er å si; ja, det kan hende. Problemet er imidlertid at Muhammed skal være et forbilde for alle mennesker til alle tider. At han skal ha gjort unevnelige ting med en niåring gir ham litt mer enn en alvorlig skrape i lakken.

  Om historien er sann eller ikke er likegyldig. Problemet er at den finnes i hadtihsamlingene og at den selv i dag brukes til å legitimere seksuelle overgrep mot barn.

  De som vil lese mer om dette kan gå hit:
  http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/ayesha.htm
  http://www.faithfreedom.org/Articles/sina/ayesha_age.htm

  Jeg er klar over at FaithFreedom er mislikt av muslimer. Omtrent på samme måte som Radio Free Europe var mislikt av kommunistregimene i Øst-Europa.

  Senest i dag ble det kjent en sak der norske muslimske ledere godkjenner overgrep mot barn, bare man kaller det ekteskap:

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7059467

  • Yousef Assidiq Says:

   Altså, jeg kan si det samme tilbake om ikke-muslimske menn. Dette er ikke noe ensartet problem, selv om det selvfølgelig hadde passet deg perfekt 😉

   Pre-pubertale ekteskap er ulovlig i Islam, det er riktig nok ingen aldersgrense i religionen – Men dette har blitt innført i de aller fleste muslimske land, og er jo selvfølgelig i land som Norge.

   Dessuten, så skal det være frivillig fra kvinnes side, og jeg tror ikke det er mange barn som vil skrive under på en ekteskapskontrakt, og dersom det skulle finnes – Så tror jeg ikke det er mange fedre som ville godtatt det.

   Jeg hadde personlig aldri godtatt av dattera mi giftet seg før hun var 16 år.

   Overgrep mot barn er ikke kulturrelatert, det er for det meste menn, og det er en av grunnene til at jeg skrev lenger opp – At vi burde ha et halsbånd som gir strøm, slik at vi slipper å ødelegge livet for andre mennesker. Vi menn er flinke på sånt!

 21. walid Says:

  linda du vet det er haram det du gjør nå.
  du bak snakker en muslim når du ikke har snakket med han, engang eller forstått budskapet hans , å bak snakke en så stor Alim er stort er.
  fordi i dommedagen så vil du bli ordrett av( allah ) til å spise han kropp , og hans kropp vil være giftig, fordi hans er en stor alim .

  • Fahri Says:

   Er det ikke like haram å være fordomsfull å si til en person du diskuterer med at «kona di går og fester og sønnen til blir homo»? fordi han ikke er muslim?
   Du øser av dobbelmoral
   Og bare fordi noen kaller seg «lærd» eller «mulla» eller «imam» så skal man ikke TRO BLIND på dem!
   Finnes det ikke utdannede leger som gjør feil og uhell og dreper folk med feil dosering av medisin eller ved å si» det er ingenting»? Finnes det ikke utdannede lærere som ikke har peiling på hva de lærer bort?
   Face it, mennesker er FEILBARIGE så det er bare helt idiotisk å tro blindt på alt de sier, uansett hvor mye de har lest eller utdannet seg

  • Yousef Assidiq Says:

   Den som ikke tenker selv, eller ikke tar selvstendige avgjørelser – Vil ikke engang bli spurt på dommedagen. Vi må hele tiden være oppriktige med oss selv, og vite hva vi står for.

 22. Skeptisk Says:

  Hei walid!
  Jeg lurer på du velger å la dine barn vokse opp i et samfunn du forakter? Jeg ville aldri latt mine barn bo et sted der de hadde en kultur jeg synes var helt forkastelig.

 23. Øystein Says:

  Hei. Ang. flerkoneri, er det ikke slik at en kvinne kan spesifisere i ekteskapskontrakten at mannen ikke skal ta en kone nummer 2 ?

 24. Hussein Says:

  Hei Øystein, Som Alle andre trosretninger så er det en del uenigheter også innenfor islam ang. dette. Men denne praksisen har fått en større innpass i flere tradisjonelle sunni muslimske trossamfunn. Så vidt det er meg bekjent, wallahua3lam.

 25. Shoaib Says:

  Øystein, ja det stemmer.

 26. RB Says:

  Er ikke alle disse tankekorsene du la opp til i innlegget nok til at vi bør spørre oss hva slags religion Islam egentlig er? Når dette er en moderat muslim, hvordan er da de ekstreme?

  Og til de muslimer som igjen reagerer ved å komme i forsvars posisjon, NEI, det er ikke DEG vi diskuterer, det er det generelle grunnlaget for hva Islam står for vi MÅ diskutere. Måten de såkalt lærde velger å tolke det på.

  Stort sett alle religioner har noe positivt og jeg tror de i itgangspunktet er skrevet for å lette hverdagen til de som tror og for at de skal leve i fred og harmoni. Men de mistolkes og det står en del i de fleste religioner som i dag ikke kan oppfattes somm annet enn hat til andre! Skal vi lese disse bøkene som om vi var tilbake til den gang de ble skrevet eller skal vi tolke de utifra det vi vet i dag? Det er vel det store spørsmålet…

  Sånn jeg ser det, så velger mange her inne å tolke de etter vestlige og dagens normer, mens noen og da spesielt i muslimske land tolker de etter datidens normer. Noe som i seg selv vil føre til konflikter.

  Når Hussein Yee velger å tolke de som han gjør, så tror jeg det er en maske han setter! Han prøver å være from, men klarer det ikke helt. Joda, kvinner kan selv velge fritt…bare de følger oss menn! Det er det jeg leser utifra det han sier. Skulle likt å vært flue på veggen når han uttaler seg som han virkelig mener, for det tror jeg ikke kom opp…

 27. Kvinnovåld försvaras på norsk islamkonferens | Politiskt Inkorrekt Says:

  […] islam tillåter män att misshandla kvinnor, som ställdes av den norske författaren och bloggaren Olav Elgvin, blev svaret att ”en muslimsk man har ingen rätt att slå sin hustru i vredesmod eller för […]

 28. TK Says:

  Ni muslimer är hycklare!!

  Ni gnäller på islamfobi! Men det är ju era sjuka och omänskliga beteende och lagar som skapar rädsla hos andra!

  Ni borde skämmas!

  Hur tusan kan ni kalla det islamska freds konferansen när ni stödjer våld mot kvinnor?

  Ni bjuder in jude hatare! Ni bjuder in homohatare

  Ni sprider HAT mot andra grupper! NI ÄR RASISTER!!

 29. Muslimska mänskliga rättigheter « Allahu Akbar Says:

  […] islam tillåter män att misshandla kvinnor, som ställdes av den norske författaren och bloggaren Olav Elgvin, blev svaret att ”en muslimsk man har ingen rätt att slå sin hustru i vredesmod eller för att […]

 30. Yousef Assidiq Says:

  Bra du tar dette opp, Olav. Det er utrolig at menn i 2010 – Fortsatt ikke har lært av historien. Enda så opplyst som vi selv hevder vi er.

  Det burde som sagt tidligere vært obligatorisk oppmøte på krisesenter for menn som syntes det er alright med vold i forholdet, og mot barn.

  Kun en dum mann vil måtte benytte vold, og dumme menn blir ikke smartere av å få utløp for sin frustrasjon, det er ihvertfall sikkert.

  Jeg syntes også det er trist at sofa-jihadistene har fått internett nede i den lille hula si på Grønland – Jeg skulle ønske at Telenor ikke gjorde alvor av nett til alle, for det er skummelt at slike folk skal få en stemme i samfunnet.

  Det hadde vært greit om de lærte litt om Islam, før de begynte å søke etter muligheter for å få utløp for sin frustrasjon.

  Peace out.

 31. Kaltham Alexander Lie Says:

  Dette ble sagt også under Islam Nets fredskonferanse i Oslo.
  Kvinner og menn hver sin inngang
  ikke muslimer skal forstå: utlevert brosjyrer hvorfor muslimer er terrorister mm. (gode)
  ber om penger til organisasjonen
  så overtar to karismatiske britiske konvertitter
  lite rom for : temaer sm berøres: akseptabel muslimsk klesdrakt, transvestitt/transtematikk, homofili
  Koranen: homofili en sykdom skapt i det moderne samfunn og ikke akseptabelt – også trans
  Tre typer mennesker: de troende, de vantro og de som ikke er muslimer
  positiv hallelujastemning
  ikke rom for andre tolkninger
  også hvilke kvinner muslimer kan gifte seg med; av det rette folket
  mange konverterte nordmenn
  Sheikh Hussein Yee var den som tok for seg denne tematikken.- humoristisk.
  Sted Sentrum scene. Tilstede 300 400 stk
  Spesielt mange fra somalia

 32. einjen Says:

  Nå har jeg lest om og sett videoer av denne Sheikh Hussein Yee.

  Han er en reinspikka facist, og burde vært behandlet deretter, men siden dette er snakk om islam og muslimer, så går både han og arrangørene i islamnet fri.

  Hadde det vært Vigrid som samlet 300 deltakere til konferanse der de proklamerte dødsstraff for frafall fra Vigrid eller konemishandling hadde samtlige politiske dyr i Norges land tatt frem muskedunderen og ladet med retorisk krutt.

  Akk ja….

 33. Julia Says:

  Einjen har mye rett i det han skriver her og jeg synes Olav er en av de som velger å se mellom fingrene på mye rart og istedetfor omfavne generelle floskler som ‘i norge skal man følge norske lover’ uten å stille kritiske spørsmål på detaljnivå til de som kommer med disse flosklene.

  • muslimprosjektet Says:

   Heisann Julia! Antar at det er samme Julia som på islam.no:)
   Bare et kort svar på en veldig treig internett-linje her fra Sverige: Hvis du mener at jeg ser gjennom fingrene med ting, så vil jeg gjerne ha kommentarer på det! For det er jo noe jeg eksplisitt prøver å ikke gjøre, og i så fall vil jeg gjerne bli gjort oppmerksom på hva det kan dreie seg om.

   Var innom bloggen din, bare morsomt med flere stemmer i denne debatten:) Antar at jeg får ta det som et kompliment at du tar deg bryet med å lage en mot-blogg! 😉

   Jeg tror at forskjellen på din og min tilnærming er at du mener at islam i seg selv er et problem. Det mener ikke jeg. Slik jeg ser det er noen tolkninger av islam problematiske i et moderne samfunn, mens andre ikke er det. Og poenget med denne bloggen er å se hvordan norske muslimer tolker og praktiserer islam i Norge.

 34. Julia Says:

  Mer tilsvar kan man finne på min blogg «islamprosjektet».

 35. Yochanan Says:

  Det er greit å slå kona dersom det er «ut fra omtanke». Jødene er et ekstremistisk folkeslag som anser alle andre mennesker for å være dyr som man kan drepe uten problemer. Jødene feiret 11. september 2001. Dette er altså blant synspunktene til den Hussein Ye, en såkalt muslimsk religiøs autoritet.

  Det er urovekkende og forstemmende å se at en slik hatpredikant, en slags fascist, blir invitert til Norge som en autoritet for å snakke for flere hundre muslimer.

  I den grad «autoriteter» som Ye tilskrives betydelig verdi og hans utsagn tas på alvor blant europeiske muslimer, har sistnevnte et svært alvorlig problem. Noe som tyder på at denne typen hatefulle islamister kan få stor populær oppslutning er eksempelet Yusuf al-Qaradawi. For noen måneder siden sa al-Qaradawi, hvis tv-program blir fulgt av flere titalls millioner, følgende på al-Jazeera:

  –Gjennom historien har Allah sendt folk til jødene for å straffe dem for deres korrupsjon. Den siste straffen ble iverksatt av Hitler. Gjennom alt det han gjorde mot dem, selv om de (jødene, red.anm.) har overdrevet denne saken, klarte han å sette dem på plass. Dette var himmelsk straff for dem. Ved Allahs vilje; neste gang vil det skje gjennom de troendes (muslimenes, red.anm.) hender.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2928690.ece

  • Abu walid Says:

   Kanksje du kan lære litt om sionist jøder før du uttaler. Husk at jøder kunne leve sitt religion og hadde grunnlegene rettigheter i flere århundrer under Islamsk styre. Mens i Europa ble de forfulgt og undertrykket.

   – Ikke jøder har ikke lov til å kjøpe jord(tomt) i Israel.
   – I Israel har ikke jøder og jøder forskjellige bilskilter.
   – Vann reservoarene blir fordelt slik. 85% til jødiske områder. 15% til palestinske områder.
   – USA gir minst 5 milliarder til Israel årlig. Dette overgår samlede hjelpen alle afrikanske land får pr. år.
   – Selv om det er mot FN konvensjoner, så okkuperer Israel deler av uavhengige stater som Syria og Libanon.
   – Israel avviser å la seg kvitte med biologiske våpen og lar ikke internasjonale
   observatorer inspirere annleggene.
   – Midtøstens eneste atommakt er Israel.
   – Israel har i årevis sendt agenter rundt om verden for å likvidere politiske motstandere.
   – Israel tar over ofte over bankkonto, jobb og jord til palestinere og nekter å betale
   erstattning til pårørende.
   – Israel forsvaret bekrefter at de har henrettet ubevæpnede krigsfanger.
   – Israel nekter å etterforske soldatene som har henrettet ubevæpnede krigsfanger.
   – Ifølge bladet «Fortune» så er nest største lobby i USA jødiske AIPAC.
   – Israel bryter FNs 69 konvensjoner.
   – 4 Israeske presidenter har deltatt i millitær operasjoner som har resultert i massakrer
   og tvangsutkastelse av uskyldige sivile. De er Begin, Shamir, Rabin og Sharon.
   – Israels utenriksminister betaler 2 PR (public relations) selskaper for å gi
   bra bilde av Israel til amerikanere.
   – 8 år etter oslo avtalen har israel økt sine ulovlige bosettninger.
   – Under president netenyahu så har bosettningene økt dobbel så mye enn under barak.
   – Selv om Israel høyeste rett gir forbud mot tortur, så foregår det tortur av shin bet
   myndigheter under avhører.
   – Inntil 1988 så innholdt jobbanonnser slik: «Bare Jøder».
   – Dagens Israel er bygd over 400 gamle palestinske landsbyer/byer og israel har gitt
   alle nye navn for å viske bort den gamle palestinske tilværelsen.

   • Sten Norlander Says:

    Hadde innlegget til Olav handlet om jøder og Israel, ville dette vært et relevant svar. Kanskje du bør bestrebe finne noe relevant i klipparkivet ditt, Abu Walid.

    Men saken handler om at en muslimsk predikant hevder menn har rett til å slå sine koner og barn.

    Det jeg lurer på er om det stemmer at man i tillegg til å slå barna, har lov til å ligge med dem? Du skriver nemlig at «det var helt rett» det profeten gjorde med Aisha.

    Hvorfor er det «rett» for muslimer å ha sex med en niåring?

 36. Abu walid Says:

  Det er et urgammel realitet at mange kvinner i alle sammfunn, og i alle folk har blitt slått til av sine menn . Denne realiteten ser ut til å forsette til dommedagen. Menn er litt agressive av natur, menn kan lett miste besinnelsen . Siden menn er sterkere enn kvinnen fyssisk, så går det hardt utover kvinner. Noen kvinner kan også slutte å gjøre sine daglige gjøremål som går utover barna og fammilien itillegg til å motsette sine menn i nesten alt som går utover familliens enhet.

  Utifra hva jeg har undersøkt av forsjellige lærd prøver islam bremse ned agresjonen til menn, de gir menn et tankegang, et handlemåte til å kontrolere utøvelsen av sin sinne slik at de ikke slipper seg i frie tøyler til å skade kona. Husk at det er et realitet i alle samfunn i alle tider at kvinner blir slått til av sine menn, og husk koranen gir menn rett til å slå (se Profetens eksempel) etter å ha advart, og latt kona være alene i rommet. Så Islam prøver kontrollere menns agresjon og sinne ved å gi den et handlemåte siden fammilliens ære ikke blir satt pris på som før i tida så har mange problemer med å forstå det dettee. HUSK dette er noe som er svært restriktiv, og det gjelder i tilfeller av umoral som å vise sitt pryd(hår) til ikke lovlige (mahram) ifølge noen lærd. Allah vet best.

  Profeten Ayyoub (AS) som var et profet sendt til jødiske folk, lovet å slå kona 100 piske slag når satan kom og sa » Kona de viste sin hår», Satan i forkledning hadde da prøvd å lure kona til Ayyoub AS ved at hun skulle klippe bort litt av sitt hår som almisse til sin såkalte syke barn. Fru Ayyoub falt ikke i denne fellen.

  Koran 4-34 Forklaring.

  45 – It is evident from many authentic Traditions that the Prophet himself intensely detested the idea of beating one’s wife, and said on more than one occasion, «Could any of you beat his wife as he would beat a slave, and then lie with her in the evening?» (Bukhari and Muslim).

  According to another Tradition, he forbade the beating of any woman with the words, «Never beat God’s handmaidens» (Abu Da�ud, Nasa�i, Ibn Majah, Ahmad ibn Hanbal, Ibn Hibban and Hakim, on the authority of Iyas ibn �Abd Allah; Ibn Hibban, on the authority of �Abd Allah ibn �Abbas; and Bayhaqi, on the authority of Umm Kulthum).

  When the above Quran-verse authorizing the beating of a refractory wife was revealed, the Prophet is reported to have said: «I wanted one thing, but God has willed another thing – and what God has willed must be best» (see Manar V, 74). With all this, he stipulated in his sermon on the occasion of the Farewell Pilgrimage, shortly before his death, that beating should be resorted to only if the wife «has become guilty, in an obvious manner, of immoral conduct», and that it should be done «in such a way as not to cause pain (ghayr mubarrih)»; authentic

  Traditions to this effect are found in Muslim, Tirmidhi, Abu Da�ud, Nasa i and Ibn Majah. On the basis of these Traditions, all the authorities stress that this «beating», if resorted to at all, should be more or less symbolic – «with a toothbrush, or some such thing» (Tabari, quoting the views of scholars of the earliest times), or even «with a folded handkerchief» (Razi); and some of the greatest Muslim scholars (e.g., Ash-Shafi�i) are of the opinion that it is just barely permissible, and should preferably be avoided: and they justify this opinion by the Prophet’s personal feelings with regard to this problem.

  HER må dere være klar mange muslimske menn slår sine koner ikke for at Islam sier det, men heller hva naboen sier og miljøet de lever sier. Så det er mye ukultur her.

  Dere som angriper Islam ved enhver anledning som byr på kan tenke litt over hvordan kvinnene i din sekusaliserte samfunn har det først. Og mitt spørsmål er.. Hjelper botox og silikon mot dødens forråtnelse?.

  • Sten Norlander Says:

   Vi har etterhvert forstått at du synes det er greit å slå kvinner. Bortforklaringene dine på at religionen din legitimerer krminalitet er mindre interessante.

   Det jeg lurer på nå er om det stemmer at man i tillegg til å slå barn- og kvinner, har lov til å ligge med barn? Du skriver nemlig at “det var helt rett” det profeten gjorde med Aisha. Fordi de var gift.

   Hvorfor er det “rett” for muslimer å ha sex med en niåring? Så lenge de er gift.

   • Abu walid Says:

    Om Profeten Muhammed fred og ære med han den beste og nobleste av mennesket giftet seg med 9 åring så er det riktig det han fvmh gjorde.. Men som sagt så er det LITE som TYDER på det, og som sagt mener mange lærd etter pubertitet man blir gifteklar. Jeg er ikke lærd, kan ikke gi entydig svar du får ta deg til moske, og spørre imamen.

    Ellers så ser jeg hvor lite du er intressert til å lære sannheten i denne sak men heller er opptatt av overskrifter som «Lovlig å slå kvinner», du er ute etter svekke denne religionen men du bare svekker deg selv om du hadde bare vist. Eller er du ikke en verdig person til debatt.

    Det som er riktig er fra Allah (swt), og det som er feil er fra meg.

  • muslimprosjektet Says:

   Abu: Hvis du er i Oslo vil jeg gjerne treffe deg og ta en prat! Helt anonymt selvsagt. Hvis du er interessert, så send meg en mail på olavelg@gmail.com

 37. Prøver å forsåt meg ! Says:

  Sten Norlander . Etter å ha lest hele diskusjonen prøvde jeg å se hva du prøvde å komme frem til , jeg forstå meg ikke på hva poenget ditt er . Alt det du sier går halveis og selvfølgelig er det du skrivet NEGATIVT ! Skal du si meg at islam er en voldelig religon? , etter min mening så ser det sånn ut Og ikke minst eier du ikke respekt :S Du sier at etter at muslimske menn har hørt om forholdet mellom Aisha og Profeten mohammed (FVMH) så har de voldtatt jenter . Du burde undersøke det grundig før du sa det , profeten(FVMH) og Aisha hadde ikke noen mann og kone forhold før hun ble eldre . Skal du fortelle meg at jenter ikke blir voldtatt i norge eller andre land der du har sett på barne porno og ble opphiset av det ? Og du anklager en død mann for hva enkelte har gjort! Vis du viste hvem profeten Mohammed (FVMH) var og hvor mye respekt han hadde for alle så hadde du ikke snakka sånn.
  Jeg var under hele foredraget der Sh.Hussain Yee snakka om human rights , som de fleste har sagt var han veldig »humor» sheikh . Hvorfor skal så mange angripe islamnet ? og ikke minst muslimer ? De har gjort en VELDIG bra jobb , som ingen av dere hadde prøvd å gjøre , de har lykkets med det nå . Vis en av dere inviterer flere venner av dere på middag og noen av dem snakker uppasende eller tar ikke tin på seriøst akkurat som dere gjør , skal jeg gå til angrep på deg ? Har ikke hver og enkelt ansvaert for hva de sier og gjør selv ? Hvorfor skal du være ansvarlig for hva jeg har gjort ? Hadde Hussain Yee ment at man burde slå konene sine hadde han sagt det helt og tydelig , men ikke gjenatet » elsk konene deres , den beste av dere er den som er best for konene deres som profeten har sagt i en Hadith . Jeg forstår at det er vanskelig for ikke muslime å forstå islam , når vi muslimer viser 2 ansikter av oss .One lord , One love ,One peace and One Ummah!

  • Sten Norlander Says:

   Hva mener du med at jeg er negativ?

   Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal skrive positivt om vold mot kvinner og voldtekt av barn.

   Respekt er ikke noe man kan kreve, det er noe man skal gjøre seg fortjent til.

 38. Linda Noor Says:

  Hussein Yee har presisert sine uttalelser til NRK (NRK kommer imidlertid ikke til å lage sak av det). Yee mener seg misforstått, han understreket at det ikke er tillatt å slå kone og barn i islam og det han har sagt som kunne tolkes som et forsvar av sådan praksis var ment som spøk.
  Jeg mener selvfølgelig det er langt over grensen å spøke med slike temaer, men det er godt han tar avstand fra måten han har blitt oppfattet på.

  • muslimprosjektet Says:

   Hvis jeg var Islam Net ville jeg sendt ut en pressemelding (og lagt det ut på nettsida) der det kom fram, og som også sa at Islam Net tar avstand fra vold mot kvinner og barn. Det ville i det minste være et bidrag til å jobbe mot misoppfatninger av Islam Net 😉

  • Sten Norlander Says:

   Så det var en misforståelse alt sammen?

   Misforståelse 1:
   * «En muslimsk mann har ikke rett til å slå sin kone i sinne eller for å skade. Men man kan gjøre det hvis man gjør det i kjærlighet, ut fra omtanke»

   Misforståelse 2:
   «Det må ikke være på hodet eller andre plasser som kan være skadelige å slå på, men bare på andre steder på kroppen.»

   Misforståelse 3:
   «Predikanten forklarte at i det muslimske landet Malaysia har foreldre rett til å slå sine barn – av kjærlighet.»

   Misforståelse 4:
   «-På samme måte har menn en rett til å slå, men bare hvis det er i kjærlighet og utfra omtanke for kona. Dessuten må det ikke være på hodet eller andre plasser som kan være skadelige å slå på, men bare på andre steder på kroppen»

   Veldig dumt med alle disse misforståelsene.

   • muslimprosjektet Says:

    Nei, jeg tror ikke det var en misforståelse. Men med tanke på konsekvensene er det bra hvis han sier at han er mot vold uansett, siden muslimske menn ikke kan henvise til ham og legitimere vold i så fall.

    Einjen: Noe av det beklagelige er at all viraken bare er om volden, og ikke om det med muligheten for frafall, noe som er et stort problem globalt. Det sier noe om hvor nærsynt debatten i Norge ofte er.

  • einjen Says:

   Og dødsstraff for frafalne?
   Ble han noe klarere på det?

 39. Prøver å forsåt meg ! Says:

  Der tar du feil Sten , Jeg er en kvinne selv og jeg er jeg 100% i mot vold mot kvinner og barn . En ekte mann slår ikke en kvinne uansett . For min skyld kan du like godt være negativ , men det var diskusjon om kvinner og barn , hvorfor i huleste blandet inn profeten Mohammed (FVMH) og Aisha også legge til alt det ? Kvinner blir voldtatt over hele verden , hvem skal du skylde på nå da?

  • Sten Norlander Says:

   Kvinner blir voldtatt over hele verden, ja. Men det er bare én religion som forsvarer voldtekt av niåringer – med profeten som eksempel.

   Det er bare få dager siden en imam godkjente voldtekt av en 14-åring i Norge. Voldtektene pågikk over lang tid med både familiens og imamens velsignelse.

   http://www.dagbladet.no/2010/03/29/nyheter/krim/innenriks/11066684/

   Religioen du følger har stort skadepotensiale. Særlig for barn og kvinner.

 40. Sten Norlander Says:

  Er det ikke litt ironisk at en organisasjon som Islam Net, som er dannet for å rette opp «misoppfatninger» om islam, klarer å lage så mange nye misforståelser?

 41. Prøver å forsåt meg ! Says:

  Hvis jeg husker riktig så var det en prest som voldtok et barn han var på besøk hos , så vill det si det samma ? Også var det en annen som voldtok adoptivbarnet hans . Ingen religon er perfekt og du kan jo ikke si at religonen står for enkelte ting , når enklete personer gjør ting så skal ikke religionen holdes ansvarlig . Og som jeg sa før » Profeten Mohammed og Aisha hadde ikke noe »mann kone forhold før hun ble eldre , Aisha selv har sagt i flere Hadither(profeten’s handlinger ) at profeten lekte med henne og at hun var nesten som hans datter . http://kristbane.vgb.no/2009/03/02/voldtekt-i-guds-navn/comment-page-1/ I følge det har flere kvinner blitt voldtatt i »guds navn»!

  • Sten Norlander Says:

   Geistlige i alle former og fra alle religioner har til alle tider misbrukt barn seksuelt. Det kan ikke brukes som forklaring eller unnskyldning, men det er en indikasjon på at det er klokt å holde barna sine unna slike.

   Det spesielle i islams tilfelle er at selveste profeten oppfordrer til seksuelle overgrep mot barn. Muslimer sier hele tiden at man må se til profeten for den rette tolkning og den rette oppførsel, og følge hans eksempel. Det er det åpenbart mange som gjør når lysten til å forgripe seg kommer over dem.

   Her er en drøfting av temaet med referanser:
   http://www.wikiislam.com/wiki/Aisha's_Age_of_Consummation

 42. Sten Norlander Says:

  Det jeg har lært av debatten med Abu Walid og andre muslimer er:

  * Det er greit ifølge islam å slå kvinner og barn gitt enkelte forutsetninger.

  * Det er greit ifølge islam å gifte seg med niåringer (og andre under den seksuelle lavalder) og deretter voldta dem. For det gjorde profeten. Et eksempel til etterfølgelse for alle folk til alle tider. (Det er voldtekt fordi man ikke kan ha frivillig samleie med en niåring.)

  Begge disse tingene er etter normale og humane normer kriminelt.

 43. Sten Norlander Says:

  Lenken til Wikiislam i svaret til ‘Prøver å forsåt meg !’ fungerer ikke for alle. Bruk denne:

  http://is.gd/b9Seo

  Temaet er Aishas alder, tid for ekteskapsinngåelse og «consummation» av ekteskapet.

 44. Øystein Says:

  Takk for tidligere svar.
  Jeg vil gjerne si at ang. Profetens ekteskap med Aicha, må man se det i en større kontekst. En må tenke på hvordan leveforholdene var, og hvor høy levealderen var. Mange steder i verden idag ligger levealderen på 30-40 år.
  Det er ikke lenge siden det var vanlig i Norge at man gikk inn i voksenlivet, og dro til sjøs som 13 åringer.
  Føritiden og mange steder idag er gj.snitt. levealder, samt leveforholdene slik at en må ta voksenansvar i tidlig alder, hvis slekten skal føres videre.
  En må se utover den sosialdemokratiske velstandsstaten vi lever i for å se at ikke alle kan eller kunne leke og farte rundt til de er 40 år slik vi kan i Norge idag.
  Jeg vet ikke hvilket livssyn du har, Norlander, men i bibelen står det slik jeg har forstått at profeter drev med incest og prostitusjon.
  Dette tar Islam avstand fra.
  De lærde strides jo også om hvor gammel hun var. Det å gifte seg tidlig finner en i mange kulturer, både nye og gamle.

  • Sten Norlander Says:

   Dette er vel og bra, Øystein. Du kjører «det var vanlig den gangen-forsvaret».

   Problemet med det er profetens eksempel. Han er, sies det, et forbilde for alle mennesker til alle tider. Da kan man ikke gifte seg med en seksåring for så å tvinge seg på henne tre år senere.

   Hadithene om profetens ekteskap med Aisha brukes den dag i dag til å legitimere overgrep mot barn. Det er kriminelt og gjør islam og de som følger troen medskyldige.

   At det har vært vanlig å dra til sjøs som 13-åringer kan jeg ikke se er relevant. Og om du har meninger om Bibelen er du velkommen til å slå i bordet med noen bibelvers – om du finner det relevant.

 45. Stian Sandnes Says:

  SHEIKH HUSSEIN YEE INNRØMMER VOLD MOT KVINNER I DENNE NYE VIDEON!

  • Abu walid Says:

   Stian har du sett på videon?. Han sier han har aldri oppfordret til vold mot kvinner, din tulling.

   • Sten Norlander Says:

    «din tulling»…

    Hva hendte med «si til mine tjenere at de skal ordlegge seg på beste måte»?

    Religionen din virker som et tynt ferniss som gir deg fullmakt til å oppføre deg dårlig mot andre.

 46. Abu walid Says:

  Nå har Hussein YEE forklart denne usanne baktale. Alle dere kan se. Hvorfor media ikke legger vekt på Hussein Yee forklaring på misfortåelsen er noe absolutt tenke over.

  Linda Noor ser ut til å ha blåst denne saken til luft ballong. Men nå har luft ballongen sprekket, og beskylningene og løgnene avdekket.

  Hussein YEE sier om dere ikke forstå noe, kunne dere komme spørre meg. Han har aldri oppfordret vold mot kvinner.

  Linda, du kunne gjøre litt undersøkelse istedenfor begynne din kampanje i forskjellige nettfora, aviser og rikskanalen. Syns du har vært delaktig i denne fitna som skyggelegget dette prosjektet og svekket troverdigheten til lærde som Yusuf Estes og Hussein YEE. Håper du kan be om unskylning, og tilgivelse for din delaktighet i denne fitna, og usannhetene du har spredd. Da lover jeg å tilgi deg for min del.

 47. Skeptisk Says:

  Jeg poster denne igjen, siden den ble oversett eller ignorert av Abu Walid forrige gang:

  Hei walid!
  Jeg lurer på hvorfor du velger å la dine barn vokse opp i et samfunn du forakter? Jeg ville aldri latt mine barn bo et sted der de hadde en kultur jeg synes var helt forkastelig.

 48. Abu walid Says:

  Hei Skeptisk!

  Vel, barna mine trenger ikke være med i ukulturen i samfunnet og itillegg så kan jeg gi dem den oppdragelsen de trenger slik at de blir gode muslimer dermed ikke adopterer urin kulturen til majoriteten. Men jeg har absolutt lyst å flytte fra dette landet om jeg kunne etablere med raskt i mitt hjemland. Det er ikke bare pakke kofferten å reise for en som har kommet hit i sitt barndom.

  Sten:

  Forventer du enhver muslim skal vise tålmodighet når ikke muslimer kommer med det ene og andre løgn å stygge ordene mot deres respektable personer og hellige bok. Forventer du når man sprenger respektens og tålmodighetens grenser at jeg som muslim skal tie stille alltid. Det er ikke slik det fungerer. Islam gir meg faktisk friheten til å være tålmodig eller svare tilbake eller bruke makt for en som fornærmer Islams respektable personer og hellige bok.

  Man kan aldri være sikker på hvordan en muslim reagerer derfor hadde vesten karikatur striden blant annet. Noen reagerte ekstra, Noen reagerte ikke hele tatt, Noen var midt i mellom. Dette er friheten Islam gir.

 49. Tissefolk! | Unknownrebel Says:

  […] Abu Walid engasjerer seg i debatten på bloggen Muslimprosjektet; “Vel, barna mine trenger ikke være med i ukulturen i samfunnet og itillegg så kan jeg gi […]

 50. Sanim Says:

  Jeg hadde lovet meg selv fra å holde meg utenfor denne idiotiske diskusjonen som har pågått i det siste både på bloggen, forumet og FB. Likevel klarer jeg ikke å driste meg fra å si ett par ord til Abu Walid.

  Abu Walid, du er kvinneundertrykkende, hatefull, dobbelmoralsk, hykler og en feig person!
  Hvordan vil det føles for deg om du hadde vært vitne til din egen mor eller søster bli banket opp helseløs av sin ektemann? For det er akkurat det som skjer når man skal gi menn ”lov” til å bruke miswak. Det er ikke miswak bruken, din tulling, som gjør at ca. 70 % av kvinner i Pakistan har opplevd ekstremt vold og i mange tilfeller syreangrep.

  Ta og se på disse kvinnene for Guds skyld – og spør deg selv om du tror en Gud skulle tillate kvinnevold? http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=578943
  Det er ikke forsåvidt viktig hvorvidt det en symbolsk klapp – eller ekstrem voldsbruk. Tror du virkelig menn vil klare å holde seg fra å banke kona når han først har fått til å ta noen enkle slag?

  Du bør virkelig være glad for at jeg ikke snakker med deg direkte nå – for ellers hadde du virkelig fått kjenne nå. Enkelte menn trenger virkelig å få en omgang eller to så de kan virkelig sette seg inn i hva dette innebærer. Jeg tar gladelig denne oppgaven på vegne av alle kvinner som har blitt mishandlet og slått av sine ektemenn.

  For øvrig stiller jeg meg bak Shoaib – du er den største hykleren jeg noensinne har kommet over. Sitte på nettet og spy frem det oppgulpet ditt om urin kulturen, hyklers regjering, homosamfunn etc. du er en del av. Hvis du virkelig har så mye imot det – hvorfor flytter du ikke bare ut? Å unnskylde det med at det ikke er lett å etablere seg i hjemlandet ditt er feigt!
  Olav, du kan bare glemme det møtet. Enten har John David rett om at han er en som spiller en ”muslim” eller så er han mest sannsynlig en feiging som kun tør å skrive dette på nettet.

  Skam deg – for det gjør i hvert fall jeg – når jeg ser hva slags folk som er en del av det muslimske miljøet – som jeg også er en del av. Er det mulig å være en muslim uten å bekjenne seg til det muslimske miljøet? Jeg trenger sårt svar – for nå begynner det å grense det til vanvidd.

  Uffa meg; nå kjente jeg det virkelig koke inni meg! Jeg skulle ønske ALLE de samtlige muslimske kvinnene i salen skulle stå opp og gå ut i protest – hvis det stemmer det at Yee forsvarte kvinnevold.

  • muslimprosjektet Says:

   Sanim,
   jeg digger deg hemningsløst, og hvis du melder deg ut av det muslimske miljøet kommer jeg personlig til å bruke mishwak for å sende deg inn igjen 😉
   (for du trengs der!)

   Ang. hva Yee sa på foredraget: Det var i det minste rimelig å tolke det dit hen, og han tok så definitivt ikke klart avstand fra det. Samtidig som han jo understreket at det beste var å unngå vold, at profeten aldri slo noen, og at den beste mannen aldri slår sin kone, viser henne kjærlighet osv.

   Se også posten over. Min tolkning er at han mener at det er tillatt i visse tilfeller, men ikke anbefalt. Er en egen kategori der i islamsk teologi tror jeg, et sted mellom halal og haram. (altså formelt halal, men på den minst anbefalte siden av halal. men ikke helt over på haram-siden likevel)

 51. Abu walid Says:

  Så det sårer ikke deg og du reagerer ingenting når noen kaller koranen for «Hykleri av verste sort», og når noen kaller Profeten (FVMH)» for «pervers, pedofil, gris» . Men det sårer deg ektremt at det koker i huet ditt når jeg sier det er et urin kultur i samfunnet, og homo vennlig samfunn. HUSK:

  Jeg kan jeg mene hva jeg vil. Jeg kan fornærme samfunnet, kulturen alt mulig fordi det går under ytringsfrihet. Du fornærmer min Profet, Jeg fornærmer din samfunn. Du truer meg med vold fordi jeg sier det jeg mener. Du gjør forbrytelse. Jeg kan anmelde deg.

  Ingenting er hellig. Alt kan fornærmes. ifølge Norsk Lov.

  Vel, jeg har ikke gjort noe annet. Jeg har ikke forsvart kvinnevold eller syreangrep. Det er helt urelevant at du tar med det.

 52. Abu walid Says:

  Sanim jeg får latterkrampe av utbruddet ditt..Stakkars mannen din. Jeg skal sende han en kartong med Miswak. LOL. Men jeg tror han trenger balltre. 😀 LOL 😀

  • Sanim Says:

   Var det beste du kunne klare? Typisk at man skal ty til personangrep når man går tom for argumenter. Angående mannen min – så har jeg ikveld bestemt meg for alvor å ta en utspørringsrunde angående kvinnevold og 4:34 tolkningen før ekteskapet. Om han likevel skulle prøve seg på noe slikt – så skal jeg love deg at de miswakene eller balltreet vil nok komme til kort!

 53. Sanim Says:

  Abu Walid,
  Jeg reagerer – slik profeten reagerte da han ble møtt med slike grove beskyldninger og når folk kastet innvoller fra dyr utenfor huset hans daglig da han var i Mekka – eller slik han reagerte når folk ydmyket han på det groveste – eller frembrakte han forgiftet mat. Han reagerte med å være tålmodig og ba en stille bønn for de. Tror du virkelig det hjelper å ty til slikt lavmål? Jeg er mer opptatt av å fremme mine islamske synspunkter, enn å svare dem ved å synke like lavt?

  Tror du virkelig profeten trenger slike talerør som deg for å oppklare misforståelser mot han. Det fører bare til at folk får mer negativ aversjon mot muslimer og islam – og mot profeten som du holder så hellig? Skal du først snakke om islam eller forsvare profeten, hvorfor gjør du ikke på samme måte som han gjorde det? Kalte han sine meningsmotstandere for urindrikkere, idioter , homoer eller annet lavmål som du har spydd frem?

  Jeg synes virkelig du trenger en leksjon evt. kurs i profetens sirah. Slikt som du holder på er du en skam for islam og for profetens etterfølgere? Jeg beklager for å være så direkte, men slike som deg får meg til å innse hvorfor enkelte ender opp med å bli muslim- /islam hatere.

  For øvrig er det ikke urelevant å få frem kvinnevold og syreangrep. Du skriver følgende:
  ” Yusuf Estes, og Hussain YEE er lærd og de vet hva de snakker om. En kvinne som ikke hører på sin mann, og et barn som ikke hører på sine foreldre skader fammilliens enhet, og det har sine metoder i Islam. Et klask på skinnet er ikke alltid vold.” du skriver videre i flere innlegg hvor du hentyder at Hussein Yee har rett.

  Jeg var ikke på seminaret – og vet ikke hva Yee sa, og skal ikke uttale meg om det uten å se på videoen først – men hvis det Olav skriver stemmer – så er det faktisk relevant å trekke frem kvinnevold og syreangrep – da du heller ikke tar avstand fra det.

  Du kan for øvrig si hva du vil – men du må selvfølgelig regne med å få motsvar og krasse angrep når du skriver slikt svada. Jeg ber deg innstendig om å ta deg en sirah kurs og lære deg mer om profetens personlig. Det er ikke slikt man argumenterer og det er direkte skammelig at du som en voksen og muslimsk mann skriver slikt – særlig når du prøver å etterfølge profetens eksempel. Hva slags inntrykk gir det av profeten og evt. muslimer?
  Det er et velment råd fra en muslim til en annen.

 54. Abu walid Says:

  Det er mange som ikke forstår friheten Islam gir, Da noen kastet dyre innvoller på Profeten (saaw) eller om noen kaster søppel foran ditt dør må du ikke vise tålmodighet, og be til Allah (swt) . Det er lov å gå banke på døren til vedkommende og si «Dette gjør du ikke igjen ellers anmelder jeg det». Profeten Saaw valgte å være tålmodig, men Han kunne gå banket på døra sagt «Nå slutter du ellers skal Jeg klage» .

  Det var også mange delte reaksjoner under Gaza opptøyer i oslo og karikatur demoene blant muslimer. Man av den grunn kan man ikke kalle den ene hykler og den for muslim. Det er handle på forskjellige måter i de fleste situasjoner, men den ene kan være bedren enn andre.

  • Sanim Says:

   Jammen – er det ikke profetens eksempel du prøver å etterleve? Hvordan han reagerte på slikt tøv – samstemmer ikke med det du har skrevet ovenfor. Forstår du kanskje hvorfor jeg reagerte da?

   Fint at du tar en hyggelig holdning nå. Jeg håper virkelig du kan unnskylde de andre debattantene også. Du må innrømme at du var altfor ufin og uforskammet frekk.

   Jeg skjønner ikke hvorfor du trekker inn Gazaopptøyene. Man er hykler hvis man fortsetter å bo i et samfunn man ikke har noe til overs for – og som man forakter på det verste, men likevel nyter godt av samfunnets goder.
   Å kalle et slikt samfunn som gir deg og din familie goder og velferd som innvandrere flest ikke kunne drømme om engang i hjemlandet sitt, for homosamfunn og ønske norske regler til helvete er hyklersk oh skammelig. Det må du bare innse.

 55. Abu walid Says:

  Denne debatten er avsluttet for min del.

  Takk for meg. Takk for rådet Sanim. Hyggelig blogg Olav. Shoaib kan du forklare sharia loven Qisas?. Linda skjerp deg. TK ni har mange biliga söta tjejer. Yousef håper Allah (swt) har godt plan for deg. Fahri er du hyppie muslim?. Øystein du har mye vett ideg. Skeptisk lær deg nye spørsmål. Therese er abu walid mer skremmende enn krekar?. Og du Sten, du skal brenne i helvete… i all evighet inshallah.

  • Sten Norlander Says:

   Denne kommentaren sier alt om hvilket ondskapsfullt og dårlig menneske du er, Abu Walid.

   Lenger opp i tråden, der du forsvarer vold mot barn, spør du: «hva gjør man med et barn som røyker hasj?» Vel, jeg forstår barna dine godt om de må ty til narkotika.

   Ytterligere kommentarer er overflødig, men det vil bli vanskelig å unngå å tenke på deg når jeg leser eller skriver om muslimer i Norge.

  • Skeptisk Says:

   Abu Walid, sånne som deg er grunnen til at så mange mennesker hater muslimer og ønsker dere langt vekk. Du har virkelig ingen verdighet når du velger å leve som en parasitt på et samfunn du forakter. Jeg skjønner godt at mange misliker muslimer. Så lenge dine egne ikke gidder å ta et ordentlig oppgjør med parasitter som deg får de bare leve med å være mislikt de også, det har de fortjent med feigheten sin.
   Har du virkelig kommet hit som barn? Det er i såfall virkelig utrolig at du skriver så dårlig norsk, men det går vel sånn når man nekter å integrere seg.

  • muslimprosjektet Says:

   Husk å sende meg en mail da Abu Walid, så ser vi om vi får til å ta en prat!

 56. Truls Engebretsen Says:

  Heisann!

  Jeg mener det er utrolig dårlig gjort av visse individer samt media å ta saken helt ut av kontekst, jeg selv var til stede og slik det er beskrevet i media og ovenfor er nærmere usant.

  Han bare forklarte saken litt frem og tilbake, brukte god humor, men til slutt kom konklusjonen hans; Profeten i Islam slo aldri sine koner og muslimer skal følge ham. Det var jo det han avsluttet med!

  Hussain Yee selv forklarer hva han mente i denne videon:

 57. anonym Says:

  abu walid, jeg synes du er ganske patetisk. du kommer med mange unødvendige komentarer ingen for noe ut av. synes du bør tenke deg om et par ganger før du svarer. hvis du synes vesten er grusom osv kan du like så godt flytte tilbake til hjemlandet ditt, hvis det er så mye bedre enn norge.
  så for du la oss muslimer som elsker dette landet leve her i fred. jeg vet at mange muslimer synes det er helt greit å slå barna, men slik jeg har lært det av mine foreldre og muslimer er det haram å slå sine barn. man skal oppdra barna på en god måte. hva for man ut av å slå? jeg hadde hatt depresjon, angst osv. om forldrene mine hadde slått meg hver gang jeg hadde gjort noe uislamsk.

  i følge islam, slik jeg har skjønt det skal man følge de lover og regler som gjelder i det landet man bor i. så hvis du har problemer med det kan du jo bare flytte til et ekstremt muslimsk land som tilfredstiller dine ønsker. det er ikke vanskeligere enn det. sikker på at de vil ta deg i mot med åpne armer 😉
  det må være helt forferdelig å leve i et land man ikke liker?…

  fred

 58. Shoaib Says:

  Veldig enig med Sanim, takk for at du er her ukhti!

  Abu Walid, du sier at debatten er avslutett, men kommer med ting som du ber om svar på. Kan gjerne gå i qisas debatt, men forklar gjerne relevansen her først.

  • Sten Norlander Says:

   Relevansen ser ut til å være kritiske innlegg. Det kan se ut som om Abu walid tenker at angrep på islam og profeten gir ham rett til å svare med det han anser som samme mynt. Øye for øye, så å si. Sinnsforsvirret tankegang selvfølgelig, men jeg ser ikke annen relevans.

   • Abu walid Says:

    Jeg håper ingen muslimer viser denne mannen noen som helst sympati. Han har gjentatte ganger kalt Profeten Muhammed (saaw) den ene og andre. Han er ikke en venn, men en fiende. Han er ingen verdig person til diskusjon. Bare ønsk han helvete.

    Mvh

 59. Abu walid Says:

  PRESISERING

  http://fisabeeillah.wordpress.com/2010/04/05/presisering/

 60. Abu Walid reloaded | Unknownrebel Says:

  […] Walid, en av debattantene på bloggen Muslimprosjektet, har skaffet seg sin egen blogg. Det er godt, for han har åpenbart viktige ting på […]

 61. fisabeeillah Says:

  Linda Noor undrer seg ihjel fortiden med hvorfor muslimsk ungdom radikaliseres. Hva kan det skyldes?? hmm..

  Hun skriver:
  «»I den siste tiden synes jeg å ha merket en viss økning i jihad-romantikk og anti-demokratiske tendenser blant unge muslimer i Norge. Er det andre som har merket det samme? Hva skyldes eventuelt dette?

  Jeg er av den oppfatning at media har en del av skylden i dette. Man har så lenge fremstilt muslimer som middelalderske og terrorsympatiserende at det til slutt blir slik. Jeg mener også det kan være er et symptom på et slags ungdomsopprør, hvor man har vokst opp i et land med religions- og ytringsfrihet og dermed tar en del goder for gitt. Man har rett og slett blitt litt bortskjemt og adoptert den “norske ungdomsmentaliteten” hvor man ikke respekterer de eldre eller utviser høflighet.

  Moskeer og muslimske organisasjoner har jo jobbet beinhardt for å forebygge radikale og/eller ekstremistiske holdninger, men det ser ikke ut som de har lykkes i å nå alle. Noen som gjør seg noen tanker? “”»

  Ungdomsopprør, Jihad romantikk, norsk ungdomsmentalitet, bortskjemt, anti demokratsik.. Vel, Linda tror det er mye av grunnen muslimsk ungdom “radikaliseres”. MEN ALLAH (swt) er så stor at akkurat idag står det hvorfor ungdom blir såkalt “radikalisert” i VG.
  Jeg snakker om de sivile uskyldige som blir drept av leende amerikankse soldater og deretter blir denne skandalen skjult av amerikanske myndigheter i 3 år, og hvor de lyver om hele massakren.

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=595417

  Om muslimsk ungdom blir ”radikalisert” så er det ikke hva Linda mener for hun ligger med ansiktet nede nå, men heller hvordan den internasjonale krigen mot såkalt “terrorisme” blir til de store grader misbrukt i navn for frihet, fred og demokrati av vestli imperalisme. Denne skandalen kunne ikke bli avslørt på bedre tidspunkt. Takk til Allah (swt) det er ikke “oss” som ligger med ansiktet nede.

  Håper de som bør skamme seg, skammer seg!!

 62. Yousef Assidiq Says:

  Til Audun Lysbakken;

  Da den rødgrønne regjeringen ble spikret, var jeg spesielt fornøyd med valget av likestillings og integreringsministeren. Jeg tenkte at endelig får vi en ung mann med mye engasjement som kan ta tak i de virkelige problemene.

  Aldri har jeg tatt så feil, det er rett og slett en katastrofe uten sidestykke, jeg tror ikke jeg kan få gått langt nok i å presisere hvor unnvikende og hvor dårlig denne ministerposten fungerer i dag.

  I dag er det ekstreme grupper som ønsker å få fatt i friskt blod, ungdomsblod – Det kan være innenfor et ekstremt tradisjonelt syn på religion, det kan være kriminelle miljøer som trenger nye pøbler som suplimang i rekkene eller det kan være grupperinger som oppfordrer til politisk vold.

  PST gjorde det klart i sin rapport at det er et faktum at ungdom er i ferd med å bli radikalisert og rekruttert inn i slike grupper, og som i fremtiden kan bli til en reell trussel for landet.

  NRK hadde for ikke lenge siden en reportasje om det økende jødehatet i Norge, spesielt da blant muslimsk ungdom.

  Felles for både PST sin rapport og NRK sin reportasje er ikke nødvendigvis at det er snakk om muslimsk ungdom, men heller at det er bevist en økende misoppfatning av internasjonale konflikter, at nettet blir brukt som en reklamekampanje for ulike ekstremer, der budskapet er action og en appell til følelser.

  Jeg reagerer selv ekstremt sterkt på dette, jeg ser hver dag hvordan ungdom blir påvirket av nettet, hvordan de plutselig ønsker å reise til Somalia eller Afghanistan for å krige – Men ingen kan argumentere for hvorfor, eller bevise for verken meg eller dem selv at det er riktig.

  Integreringsminsteren er totalt sviktende, avvikende og blottet for engasjement i dette problemet, for en tid tilbake så utfordret jeg han på Sytten Tretti. Jeg fortalte om resultatet av det økende frafallet blant unge utenlandske gutter i skolen

  – Jeg fortalte han at de ekstreme gruppene står i skoleporten og venter med åpne armer på at noen skal trenge samhold, brorskap og tilhørighet. Svaret jeg fikk var at han skrøt av Kristin Halvorsen, og hvordan de systematisk og effektivt jobber for å hindre frafall i skolen.

  Jeg regner med siden han ikke engang tok spørsmålet til etterretning, at han egentlig ikke har noen plan for å gjøre noe med det heller.

  I dag føler muslimsk ungdom at de så absolutt blir sett på, men ikke som mennesker eller individuelle personer, vi blir dømt som en felles gruppe, og det er ingen som er villig til å høre vår side av historien.

  At ikke vår representant i regjeringen og politiske partner ikke klarer å se den mest elementære feilen i dagens samfunn, og i dagens debatt, det skremmer meg langt ned i hjerterota, og det får meg til å føle meg helt maktesløs.

  Jeg tror det jeg skal si nå, er noe som enhver lærer, psykolog og engasjert ungdomsarbeider vil kunne være enig med meg i – Formelen for mobbing, og motstand er når man ikke blir sett, hørt og lyttet til. Vi føler oss urettsferdig forhåndsdømt og oppfølgingen er ikke-eksisterende. Hvorfor har ikke våre interesseorganisasjoner råd til å ta disse problemene på alvor? Hvorfor skal jeg som engasjert brobygger måtte velge mellom familie, jobb og venner – eller å prøve å gjøre det beste for samfunnet?

  Når skal vi bli hørt, og når skal vi samarbeide om en positiv fremtid, istedenfor å krangle om hvem som er skyld i dagens ikke-fungerende latterlige vrangstilte offentlige møkkadebatt? I dag så kan vi arrangere NM i Islamoforbi, Davidstjernekasting, Korsfestelser så kan vi avslutte moroa med NM i skittkasting, der målet er å kaste mest mulig dritt på andre, uten å bli truffet selv, arenaen skal ha plakater med ytrigngsfrihet som man kan gjemme seg bak.

  Mitt innstendige ønske til deg, kjære Integreringsminister – Istendenfor å prøve ditt ytterste i å gjøre muslimer i Norge til en vernet bedrift – Kan du ikke heller hjelpe oss i å bli en velfungerende bedrift med et utmerket nasjonalt og internasjonalt renomé. Hvis du ikke evner dette, kast ballen videre. Vær så snill!

  • RB Says:

   Bra innlegg!

  • Unknownrebel Says:

   Er Audun Lysbakken her?

   «Jeg tenkte at endelig får vi en ung mann med mye engasjement som kan ta tak i de virkelige problemene.»

   Hvorfor skal vi sitte her late som om problemet er alt mulig annet enn en religion hvis følgere nekter å hoppe 1500 år frem i tid der resten av oss bor?

   «I dag er det ekstreme grupper som ønsker å få fatt i friskt blod, ungdomsblod»

   Dette har selvfølgelig ingenting å gjøre med den religionen du valgte å konvertere til. Ingenting. Disse ekstremistene eksisterer fordi den norske stat ikke har gjort nok for inkludere dem. Hvordan det har seg at disse ekstremistene finnes i hele den islamske verden trenger du ikke tenke så hardt på. Det er nok Audun Lysbakkens ansvar det også.

   «NRK hadde for ikke lenge siden en reportasje om det økende jødehatet i Norge, spesielt da blant muslimsk ungdom.»

   Dette kom selvsagt som en overraskelse, og ingen visste om det før NRK tok det opp.

   «Felles for både PST sin rapport og NRK sin reportasje er ikke nødvendigvis at det er snakk om muslimsk ungdom, men heller at det er bevist en økende misoppfatning av internasjonale konflikter, at nettet blir brukt som en reklamekampanje for ulike ekstremer, der budskapet er action og en appell til følelser.»

   Har man sett? Vagt tåkeprat som ikke betyr noe som helst som analyse av hvorfor ting er som de er. Vel, vel. Så lenge konklusjonen er at problemet ligger hos alle andre enn muslimer og islam så.

   «Jeg reagerer selv ekstremt sterkt på dette, jeg ser hver dag hvordan ungdom blir påvirket av nettet, hvordan de plutselig ønsker å reise til Somalia eller Afghanistan for å krige»

   Så fint at du reagerer så ekstremt sterkt på det. Her er telefonummeret til PST: 23 30 50 00

   «I dag føler muslimsk ungdom at de så absolutt blir sett på, men ikke som mennesker eller individuelle personer, vi blir dømt som en felles gruppe»

   Men kjære vakre vene, nå må dere bestemme dere. Eller er det kanskje slik at dere er en homogen gruppe når dere velger å bli fornærmet, men individer når noen sprenger seg selv og uskyldige sivile i luften eller oppfordrer til drap på homofile?

   «i føler oss urettsferdig forhåndsdømt og oppfølgingen er ikke-eksisterende.»

   Jeg blir av og til urettferdig behandlet. Life´s a bitch. Men jeg klarer likevel å være et fredelig, moderat medlem av et moderne liberalt samfunn.

   «Hvorfor skal jeg som engasjert brobygger måtte velge mellom familie, jobb og venner – eller å prøve å gjøre det beste for samfunnet?»

   Hvorfor er det en motsetning? Hvorfor hvorfor hvorfor? Hva er det som stopper deg i velge begge deler? Jeg mistenker at ikke engang du skjønner hva du mener.

   «Når skal vi bli hørt, og når skal vi samarbeide om en positiv fremtid, istedenfor å krangle om hvem som er skyld i dagens ikke-fungerende latterlige vrangstilte offentlige møkkadebatt?»

   Youssef, hør nøye etter nå. Kunne det tenkes at du syter for meget?

 63. Yousef Assidiq Says:

  Nei. Les den på nytt. Om jeg skrev så dårlig at du kom til de konklusjonene der, så skal jeg skrive hele innlegget om igjen.

  • Unknownrebel Says:

   «Nei» er ikke svar godt nok.

  • Yousef Assidiq Says:

   Om du ikke ser at dette er selvkritisk, om du ikke ser at dette er en aktualisering av et problem. Om du ikke ser dette som en ærlig fremstilling av en ytterst viktig og presserende debatt.

   Da tror jeg du nettopp har tråkket deg selv som kritiker på beina. Jeg syntes din kritikk av debattinnlegget mitt var platt, kjedelig og dårlig.

   Du svarte faktisk ikke på noen av argumentene mine. Derfor ba jeg deg lese den på nytt, tenkte kanskje det hjalp, men det var altså ikke slik?

   • Unknownrebel Says:

    «Om du ikke ser at dette er selvkritisk, om du ikke ser at dette er en aktualisering av et problem. Om du ikke ser dette som en ærlig fremstilling av en ytterst viktig og presserende debatt.»

    Dette er vås. Sludder. Tåkeprat. Det er umulig å svare på. «Om du ikke ser» er ikke et argument.

    «Du svarte faktisk ikke på noen av argumentene mine.»

    Hva med dette; Du plukker ut noe fra ditt innlegg du mener ligner et argument, så skal jeg svare på det. Om du svarer på mitt innlegg. Deal?

   • Yousef Assidiq Says:

    «Hvorfor skal vi sitte her late som om problemet er alt mulig annet enn en religion hvis følgere nekter å hoppe 1500 år frem i tid der resten av oss bor?»

    – Fordi problemet gjelder enkelte mennesker, og ikke hele gruppen som blir omtalt som muslimer? Ifølge din tese, så er jeg som ikke hater kvinner, eller har noe ønske om å slå kvinner eller menn – En dårlig muslim? Som jeg nevnte innledningsvis, så er dette et dårlig argument.

    «Dette har selvfølgelig ingenting å gjøre med den religionen du valgte å konvertere til. Ingenting. Disse ekstremistene eksisterer fordi den norske stat ikke har gjort nok for inkludere dem. Hvordan det har seg at disse ekstremistene finnes i hele den islamske verden trenger du ikke tenke så hardt på. Det er nok Audun Lysbakkens ansvar det også.»

    – Dette er vårt alles ansvar, men jeg tar dette ansvaret, jeg jobber for dette problemet, jeg bruker dag og natt på å forsøke å løse det. Er litt politisk støtte for mye å be om? Jeg har mer støtte og samarbeid med opposisjonen, enn den sittende regjering. At det finnes ekstremister i hele den Islamske verden, er det virkelig så rart? Ekstremisme finnes overalt, istedenfor å påpeke det, så burde du sette deg ned å prøve å finne roten til det, og hvordan du skal løse det.

    PS: Før du sier at det er Islam som står bak, så begrunn da hvorfor 98-99% av alle muslimer da er dårlige muslimer fordi de ikke sprenger seg selv.

    «Dette kom selvsagt som en overraskelse, og ingen visste om det før NRK tok det opp.»

    – IRN har jobbet med dette lenge, med tanke på at dette er som en frivillig gutteklubb, som legger seg i bresjen for å forsvare muslimers rettigheter utad, og holdningsendring innad, så syntes jeg du også burde jobbe for å gi dem ytterligere økonomisk støtte og mulighet til å virkelig ta fatt i de store problemene (…som pr idag koster for mye å løse – dersom man veier familie, arbeid og fritid opp mot muligheten til å være med og aktiv i en organisasjon)

    «Har man sett? Vagt tåkeprat som ikke betyr noe som helst som analyse av hvorfor ting er som de er. Vel, vel. Så lenge konklusjonen er at problemet ligger hos alle andre enn muslimer og islam så.»

    – Dette er konklusjonen til en mann uten evne til refleksjon, uten teologisk kunnskap, og uten muligheten til å se mer enn forsiden på VG. Kunnskap kommer ikke ved å ta et standpunkt, og komme med konklusjonen før du har fått fakta på bordet. Dette er det jeg lenger ned kaller for forhåndsdømming. 😉

    «Så fint at du reagerer så ekstremt sterkt på det. Her er telefonummeret til PST: 23 30 50 00»

    – Hvorfor skal jeg ringe til sentralbordet, når jeg kan nå de jeg ønsker direkte på mobilen?

    «Men kjære vakre vene, nå må dere bestemme dere. Eller er det kanskje slik at dere er en homogen gruppe når dere velger å bli fornærmet, men individer når noen sprenger seg selv og uskyldige sivile i luften eller oppfordrer til drap på homofile?»

    – Ja, vi blir fremstilt som en homogen, statisk, enkel, simpel, ensartet gruppe. Om du ser på meg, så ser du skjegg, bønnelue og Islam – Vil du si «Yousef gjorde», eller vil du si «En muslim gjorde»? Med andre ord; Om jeg blir dyttet av en hvit typisk etnisk-Norsk person, skal jeg gå hjem å si at «En etnisk-nordmann gjorde», eller skal jeg si «Jeg ble dyttet på bussen idag»…

    Jeg er ingen terrorist, men allikevel så må jeg svare på hvorfor de gjør som de gjør, jeg må fordømme dem, jeg må forklare gang på gang hvordan det de gjør er imot Islam. Skal jeg spørre deg hvorfor mange nordmenn er egoistiske? Skal jeg spørre deg hvorfor vi har hatt leiemordere som reiser som leiesoldater til krigsherjede land for å ha det gøy? Skal du måtte svare for enhver krigsforbrytelse som Norge eventuelt måtte ha stått bak?

    Jeg håper en dag, du vil forstå at det arbeidet du anser som viktig, nyttig og korrekt, egentlig bidrar til å øke avstanden, stigmatiseringen og ordene du skriver, er en knivsliper som ekstremister bruker til å slipe sverdene sine med. Hvorfor lar du folk bli frustrert og søke etter slikt?

    Dette er en tankevekker, ikke noen beskyldning, men som jeg sa i teksten. Hvorfor ikke bidra til noe positivt? Istedenfor å la din frykt regjere, og din intoleranse bli til blekk på et papir.

    «Jeg blir av og til urettferdig behandlet. Life´s a bitch. Men jeg klarer likevel å være et fredelig, moderat medlem av et moderne liberalt samfunn.»

    – Hvorfor skal du da fortsette tradisjonen? Enkelte ting bør man forstå at kanskje er på tide å legge bak seg. Det kalles å bli voksen, når man ikke lenger syntes det er gøy når andre føler seg ille til mote.

    «Hvorfor er det en motsetning? Hvorfor hvorfor hvorfor? Hva er det som stopper deg i velge begge deler? Jeg mistenker at ikke engang du skjønner hva du mener.»

    – Døgnet har 24 timer, jeg har allerede ikke tid til familien, og brobyggingen begynner å gå utover arbeidet mitt. Samme er det med blant annet Islamsk Råd Norge, og andre muslimske organisasjoner som arbeider frivillig for en bedre fremtid. Du trenger ikke å mistenke noen ting, saken er at ingen har råd til å drive noe arbeid helhjertet og fullt ut. Hvorfor skal vi starte på noe som vi vet kommer til å bli mislykket grunnet manglende oppfølging? Samtidig så skal vi kjempe mot sofakrigere som deg, som ikke ønsker noe fredelig sameksistens fordi det av en eller annen merkelig grunn ikke passer med ditt syn på verden.

    Du kaller det å forsvare landet ditt – jeg kaller det å være en arrogant egoist, tenk at det finnes flere enn deg i Norge.

    «Youssef, hør nøye etter nå. Kunne det tenkes at du syter for meget?»

    Nei. Det kan det ikke.

    —————–

    Kritikken din var platt, kjedelig, dårlig, forferdelig og uten noen poenger, om du skal kverulere, så har du valgt deg ut feil mål.

    Jeg trenger kun ett argument, for å begrunne hvorfor du ikke er eller bør være representativ, eller drive med noen form for kommentering eller annen virksomhet som folk kan lese:

    Du er negativ til alt, du er imot de som ønsker holdningsendring, du er imot de som prøver å få til en positiv fremtid. Du skjærer alle over en kam, du bruker argumenter som ikke engang toucher teksten du kommenterer.

    Du er rett og slett en kverulerende kjedelig debattant uten substans, uten kunnskap og uten fremtid i Islam/muslim/innvandrer debatten.

    Meld deg på NM i Islamoforbi, jeg tror du kan få en plass blant topp 50, om du virkelig setter inn støtet. Lykke til!

    Vennlig hilsen,
    Yousef Assidiq

   • RB Says:

    «- Ja, vi blir fremstilt som en homogen, statisk, enkel, simpel, ensartet gruppe. Om du ser på meg, så ser du skjegg, bønnelue og Islam – Vil du si “Yousef gjorde”, eller vil du si “En muslim gjorde”? Med andre ord; Om jeg blir dyttet av en hvit typisk etnisk-Norsk person, skal jeg gå hjem å si at “En etnisk-nordmann gjorde”, eller skal jeg si “Jeg ble dyttet på bussen idag”…»

    Dersom vi hadde hatt en bok, en religion og et levesett som tillot meg, ja nærmest oppfordret til at jeg skulle dytte deg på bussen, ja da kan du si at en etnisk nordmann gjorde det. Men vi har ingen ideologi eller religioner som skulle tilsi at vi skulle gjøre det.

    Muslimer derimot….

 64. – Du trenger å møte Allah! Bli med inn:) « Muslimprosjektet Says:

  […] opprinnelige bloggen jeg skrev om Yee og konferansen ble sterkt kritisert på nettstedet document.no av redaktøren der, […]

 65. Unknownrebel Says:

  «Du kaller det å forsvare landet ditt – jeg kaller det å være en arrogant egoist, tenk at det finnes flere enn deg i Norge.»

  Ondsinnet sludder. Jeg har ikke noe sted påstått «å forsvare landet mitt». Kan hende du har en vigrid-stereotyp i hodet ditt som representerer alle som måtte være uenig med deg? Det var dette med fordommer da Yousef.

 66. jilmavi Says:

  «Darb al-habib zabib», som det heter… Skjønt i Norge sies det jo at den man elsker, tukter man. Det er kanskje noe av det samme?

 67. Snakk om Muhammed-dagen « minerva Says:

  […] på måter som i hovedsak er akseptabelt for meg, finnes det også mange som ikke gjør det. Vold mot kvinner er et eksempel. Ikke-muslimer må kunne gjøre narr av Muhammed både overfor moderate, og overfor […]

 68. Islam Net er ikke “ekstremister” (men ekstremt drøyt av VG) « Muslimprosjektet Says:

  […] har tidligere bidratt til å skape mediestøy rundt Islam Net, da jeg skrev om predikanten Hussein Yee, noe som ble plukket opp av flere store medier. Islam Net har hevdet at jeg siterte ham feil. Jeg […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: